[]

İçim daraldı, sınava girmesem mi?

Güzel insanlar, dert ortaklarım. Ne yapıyonuz? Çok sıkıldım ben ya. Bugün matematik vizem var. Bu dersi 3. alışım. Sınavlar kötü geçtikçe gözümde daha da büyüyen bir dersti. Matematiğim çok iyidir ama bu partial derivative, curvature, triple integral olaylarını hiç anlamamıştım. Dün arkadaşla beraber baktık. Olayın mantığını anlattı bana. "Aslında hiçbir şeyi tam olarak kafanda oturtman gerekmiyor geometrik ve fiziksel olarak, formülleri ezberlemen gereken bir ders" dedi. Meğerse ben "her şeyi tam anlamam lazım" mantığımdan dolayı en gereksiz yerlere çok kafa yormamdan ve zaman kaybetmemden dolayı yapamıyormuşum.

Konuların ancak %30'unu biliyorum. Neredeyse hiç soru çözmedim. Sabah yataktan kalkmak istemedim. Kalktım, bir daha uyudum. Bir daha kalktım, bir daha yattım. Her zamankinden daha fazla uyudum ama yorgun kalktım. İçimde bir sıkıntı var. Arada bir geliyor bana böyle. Yere uzanıp saatlerce kalkmasam her şey düzelecekmiş gibi hissediyorum. Büyük ihtimalle sınavdan sonra geçecek ama sınavımın da iyi geçmeyeceğini hissediyorum. Make-up sınavı zor olacak dediydi hoca. Ne kadar zor olabilir ki? 4 sorunun 2'sini yapsam bana yeter. Bu halimle en fazla 1 soru yapabilirim ancak bu sadece dersi geçmemi sağlar. Notumu da yükseltmem lazım.

Ne yapayım? Bu sıkıntıyla sınava girebileceğimi sanmıyorum. Arkadaşlarım girmemi tavsiye ediyorlar ama kendimi rahat hissetmiyorum.

 
Ayni olayi fizik dersinde yasamistim.

Vizem 100 uzerinden 5'di.
Finale calismamistim. Sadece formullere bakmistim arkadaslarin tavsiyesiyle.

Finalden 89 alip gecmistim dersi.

Kotu gecse de sinavlara girmek sart.
  • archely  (03.12.14 14:42:16) 
ne zaman böyle sınava girsem içimde hep bi umut olurdu lan belki bi şekilde 50 falan koparırım şansa bala diye ama 5-10 falan alırdım, bu hiç çalışmadan giriyom sonra 80 90 alıyorum diyenlere de inanma, it gibi çalışıp sonra kendini bile çalışmadığına inandırıyolar ki sınav kötü geçerse zaten hiç çalışmadım 0 bekliyodum yeaaaaaaa desinler . eğer okul uzakta falan değilse gir sınava bence, okul uzaksa boşver değmez hiç.


  • t joe  (03.12.14 14:49:52) 
1 soru yap. 0 almandan iyi.

Diger sorulari da yapabildigin kadar yap. Belki puan alirsin?
  • sayns  (03.12.14 14:56:08) 
çalışmadığım hiçbir sınava girmedim şimdiye kadar. ama sen kesinlikle gir. lisansın son senesinde yine böyle artist artist girmemiştim ben. adam öyle kolay öyle kolay sormuştu ki dersi alan 174 kişiden kalan sadece sınava girmeyen 3 kişiydi. tabi mucize gibi biiey bu ama ne zaman çıkacağı belli değil işte. gir bence.


  • sheridans  (03.12.14 15:08:25) 
sınava girmemek sonrasında çok çok pişman edebilir seni. bu riski alma. yukarıda bahsedilen örnekler çoğaltılabilir. neden biri de sen olmayasın?


  • dolaysiz tumlec  (03.12.14 15:58:12) 
Hocan anlayışlı biriyse onunla konuşsana? Bazıları dd-dc vermek yerine make-up'a bırakabiliyor. Hem soruları görmüş olursun. Bir de mucizelere kendiminkini ekleyeyim: benim de çok umutsuzca girdiğim bir matematik sınavında şansıma önüme samimi olduğum, dersi yükseltmek için tekrar alan bir arkadaşım denk geldi. Vizesi 16 iken cc geldi. Başka bir derste de 69 kişi ff iken make-up'a giren herkesi geçirmişti hoca, ben nasılsa yapamayacağım diye girmemiştim. O yüzden gir, bir şey kaybetmezsin.


  • lord of the cucumbers  (03.12.14 16:07:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.