[]

Eczane - ilaç

Merhaba, bana reçete edilen bir ilacı az önce bir eczaneden aldım fakat dikkat etmedim ve isminin uzantısı farklı bir ilaç verdiklerinden şüphelendim şimdi. Bana reçete edilen ilaçları görebileceğim online bir sistem var mı? Kapanmak üzeredir herhalde şimdi bir de telefonu da yok eczanenin çünkü bende. Teşekkürler.
Bir diğer sorum da sabah bundan içicem ben ama sonra gidip kontrol ettirsem mesela o eczaneden. Kullanılmış ilacı almak zorundalar hata yaptılarsa eğer değil mi? Teşekkürler.



 
reçete yok mu? fotoğrafına baksak?
cahil bi soruysa, lütfen hızlı vurmayın.

ekleme: fayfim hocam, şefkatli aydınlatma için çok teşekkür ederim.
  • compadrito  (02.12.14 18:33:48 ~ 18:48:35) 
Reçeteyi alıyorlar ya imza falan attırıp arkasına sanırım. Şimdiye kadar öyle oldu. Emekli sandığı.


  • Domuz  (02.12.14 18:35:09) 
e-reçete sistemi var artık compadrito. reçete değil 6 haneli anlamsız bir numara veriyorlar hastalara.


  • fayfim  (02.12.14 18:37:08) 
Aslında evet öyleydi ama bu sefer dr eski tip reçete yazdı. Hatta bir sorun var hemen karşıdaki eczaneden al dedi. Orada da bir çocuk çıkardı ilacı işlem yapmaya başladı ama bizde de hata oluştu şimdi dedi. O sırada gördüğüm beyaz bir kutuydu şimdi bana verilen mor bir kutu ve ben daha yeni fark ediyorum.


  • Domuz  (02.12.14 18:38:41 ~ 18:39:14) 
belki yazılan ilaçlardan birinin eşdeğerini vermiştir. marka da değişir o zaman.

fayfim hocam, şefkatli aydınlatma için çok teşekkür ederim.
  • compadrito  (02.12.14 18:49:33 ~ 18:49:52) 
ilacın etken maddesine bakın, aynı ise kullanın. eşdeğer ilaç sıkça veriliyor, bazı eczacıların özel tercihi hatta sanırım.

apranax'ın etken maddesi naproksen sodyumdur örneğin; ismine benzer olarak aynı etken maddeli ilaçlar da vardır apraxin, apraljin gibi.
  • uykusunu yakalayan adam  (02.12.14 18:57:07 ~ 19:00:19) 
Eczane her halükarda doktor tarafından yazılanı veya eşdeğerini vermek zorundadır. Elektronik reçetelerde sisteme giriş bile yapamaz yanlış ilaç vererek. Elle yazılan reçetelerde ise SGK kontrolünde ortaya çıkması durumunda size verilen ilacın 1000'lerce katı ceza yiyebilir eczacı. Bu arada ilk girdiğiniz eczanede çıkarılan ilaçların da eşdeğer olma ihtimali var. Yani beki de 2. eczane birebir aynı ilaçları verdi.
Eşdeğer ilaç: Sağlık bakanlığı tarafından aynı etken maddeye ve aynı etkiye sahip olduğu onaylanmış ilaçlardır.
Dip Not: Doktorun "bir hata var hemen karşıdaki eczaneden al" demesinin sebebini ise hiç anlamadım???
  • nicotinell sakizli muhallebi  (03.12.14 00:43:52 ~ 00:49:46) 
Tesekkur ederim, icim rahatladi. Son gunlerde cok sorunlu musterilik yapmistim, bu sefer yapmayayim bari.
Muhallebicim sistemde sorun varmis herhalde karsidakinde bir dene gibi soyledi doktorum. Bir fesatlik oldugunu sanmam. Pek tonton papyon ponpon biri. Recetede ilac ismi de vardı no da varmis ki herhalde, fark ücreti odeyerek ve imzalı falan aldim. Saglikli gunler dilerim!!

  • Domuz  (03.12.14 04:01:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.