[]

siyasetteki 'yetim hakkı yemek' tabiri ne demek?

sürekli duyuyorum 'siz yetim hakkı yediniz', 'yetim hakkını yedirmeyeceğiz' filan. ben yetim biriyim. benim bu devlette bi hakkım mı var şimdi? varsa nedir? bu hakkı nasıl talep edebilirim?




 
"yetim maaslarina, yetimler icin evlere... gidecek paralari siz yediniz" dediklerini varsayiyordum ben.


  • fakyoras  (01.12.14 21:07:45) 
aslinda herkesin hakkini yiyorlar ama yetim hakki yemek ekstradan kotu bisey oldugu icin vurgulaniyor.


  • nawres  (01.12.14 21:09:25) 
Acıtasyon işte, sözüm ona Türkiye sosyal bir hukuk devleti olma iddiasında bulunduğu için ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları devlet tarafından giderildiği, giderileceği iddia ediliyor.

Hal böyle olunca da siyasetçiler fesat karıştırdıkları ihalelerle, rant sağladıkları yatırımlarla, yolsuzluk ve rüşvet gibi ahlaksızlıklarla, ülke gelirlerinden hak ve ihtiyaç sahiplerine ayrılacak olan pay azalıyor. Bu durumda yolsuzluk yapan siyasetçi veya idareci yetim hakkı yemiş sayılıyor.

Neden acıtasyon dedim ilk başta? Yolsuzluklar, rüşvetler, fesatlıklar, rantlar olmasa ihtiyaç sahiplerine daha fazla mı ödenek, yardım destek ayrılıyordu?

Yani yolsuzluk oranı, devletten milletten çalınan paralar arttıkça ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar azalmıyor. Zaten belirli bir minimum ölçü çizgisinde bir destek söz konusu, seçim dönemlerinde destek artar, sonrasında doğal çizgisine döner.

Bu hakkı talep etme konusunda da mağduriyetinizle birlikte valiliklere veya kaymakamlıklara başvurabilirsiniz. Hatta SGK'nın da bir uygulaması var. (Vefat eden aile bireyinizden dolayı aylık bağlanması gibi)
  • emfuzi  (01.12.14 23:13:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.