[]

bugün sgk borcunu yapılandırdım...

ama şurasını anlamadım: şimdi ben borcu yapılandırmasaydım hepsini tek seferde mi ödemem gerekiyordu ? bi ara 300 sonra denk gelirse 500 falan derken birikmiş borcu kapatamıyor muyduk ? bugün iki ayda bir ödemeli şekilde 12 taksit yaptık. ama tabi ona da faiz eklenmiş oldu. ana para zaten yerinde duruyor. sonuç itibarıyla yapılandırma yapmadan önceki miktarla neredeyse aynı parayı ödemiş olucam.

e ben ne anladım bu işten o zaman ?

:/

 
tek seferde öderseniz faiz almıyorlar. yani böyle yapmadığınız sürece taksitli ödemek dışında bir avantajı yok.


  • bira sisesi kapagi  (01.12.14 17:05:34) 
işte demek istediğim de oydu zaten. yani ben bunu parça parça da ödeyemez miydim yapılandırma yapmasam da ? şimdi değişen şey yapılandırdığım borca faiz işlemesinin kesilmesi mi oldu ?

bu arada yapıladıracak başkaları varsa haberi olsun, 2014 mayıs sonrası borç tek seferde ödeniyormuş. misal benim o borç 323 lira mı ne bir şey. 2015 mayıs'ta ödenecekmiş.
  • kuul  (01.12.14 17:08:55) 
Parça parça kafanıza göre odeyince yapilandirmaya nispeten daha çok faiz odeniyormuş. Bizim mali müşavir öyle dediydi.


  • nereye bu gidis  (01.12.14 17:11:54) 
parça parça ödediğiniz vakit, borcun vadesi çoktan gelmiş olduğundan sgk icra yoluyla da alabilir bu paranın tamamını, şak diye banka hesaplarına haciz koyabilir vs. yapılandırdığınız borç için icraya gidilmeyecek.


  • fengari  (01.12.14 17:14:05) 
Aynen öyle. Param olunca peyder peyder ödiym yok. İlla taksiye bağlayacak. Faiz oranı zaten düşük değil ki?? Efe tüfe almış yürümüş zaten. Öyle aman aman bi yapılanma falan yok yani. Adam kandırıyorlar. Önceki borcınla neredeyse aynı yere geliyor. Üstelik taksitlerden birini veya birkaçını ödemezsen bu,sefer hepsini istiyorlar. Yapılandırma böyle oluyor..


  • sehpa fx350  (01.12.14 17:15:58) 
@fengari, adamın borcundan dolayı banka hesaplarına el konması, dondurulması o kadar saçma geliyor ki.. Ulan adam zaten ödiyemiyor, artık son kerteye gelmiş, sen bir de banka hesaplarına el koyarsan adam nasıl para çevirecek, para kazanacak?? Nasıl ödesin senin borcunu, para kazanacak yol Mu bıraktın?? Ödemelerini nasıl yapacak, parayı nasıl çevirecek!? Ha ben paramı alana kadar git göt mü verecen hangi yasadışı yolla parayı bulursan bul, bana öde diyor. Ben mi yanlış düşünüyorum. O kadar saçma geliyor ki..


  • sehpa fx350  (01.12.14 17:22:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.