[]

film anlatmak

diksiyon kursu sebebiyle bu akşam "topluluk karşısında konuşma" dersinde bir şey anlatmamız istendi. en iyi olduğum konu hukuk ama insanlara bunu anlatıp baymak istemiyorum, o yüzden izlediğim çarpıcı bir iki filmden birini anlatmak istiyorum.

sorum şu; bir filmi topluluğa anlatırken spoiler verilir mi? yada bir kitabı anlatırken? yani bu tür durumlarda filmin yönetmeni şöyle, oyuncusu böyle, konusu şöyle deyip geçilir mi yoksa derinlemesine anlatılır mı?


 
Konusu hukuk olan bi film anlat. Ya da konusu ilginç olan çokça vaka var onlardan birini anlat. Hem hakim olduğun konu, hem de ilgi çeker diye düşünüyorum.


  • sehpa fx350  (01.12.14 11:30:41) 
Film anlatmak pek iyi bir fikir değil. Başka bir seçeneği düşün bence.


  • ufukcel  (01.12.14 11:33:42) 
12 angry men bence şahane olur. Filmden girersiniz, önyargılardan, bakış açısından çıkarsınız. Hem ilgi çekici olur, hem de hakim olduğunuz bir konu. Filmin konusunu söylemeniz bence spoiler oluşturmaz. Filmin en büyük özelliği sonu değil, sona giden yoldaki değişim. Bence bir hukukçunun gözünden filmin analizinden sonra o filmi, yapılan analizleri düşünerek izlemek daha bile etkili olur.


  • thracia  (01.12.14 11:41:50) 
spoiler vermek olmaz bence. derinlemesine film anlatilmaz. anlatiliyorsa diger herkesin izlemis olmasi gerekir.


  • bohr atom modeli  (01.12.14 11:47:39) 
ronald opus'un hikayesini anlatırsan kimse baymaz bence. film anlatırken spoiler vermek kötü olur bence, izleyen, izlemeyen rahatsız olabilir.

bir de nasıl anlatıcaksın ki filmi? "şimdi şöyle oluyor, sonra o gidiyor bunu yapıyor, böyle oluyor" gibi mi? bence o bayabilir esas.

edit: çok fazla "bence" kullanmışım bence, pardon
  • loveinaflipbook  (01.12.14 11:58:21 ~ 11:58:59) 
şeytanın avukatı (bkz: devil's advocate) güzel bir anlatı olabilir, topluluk çok genç değilse muhakkak herkes izlemiştir o filmi.


  • paradoxical  (01.12.14 12:15:55 ~ 12:16:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.