[]

Başkasının wireless ağına bağlanınca nasıl tespit edilebilir kişi?

Selam, kafamı kurcalıyor yapacağımdan değil zaten bulunduğum bölgede de altyapı yok.

Şimdi diyelim ki birinin internetine şifre kırıp ya da şifresiz modeme bağlanıp kullanıyoruz. Özellikle oem masaüstü bilgisayar ile. Farkedilse bile adres tespiti nasıl yapılabilir ki?


 
Modem arayuzunden baglanan cihazlarin mac adresleri gorulebilir


  • war ensemble  (30.11.14 11:04:53) 
evet ama alısveris yaptıgımız yerlerde mac adresleri faturalara kayıtlı mı?


  • sahipsiz  (30.11.14 11:12:02) 
bu biraz karmaşık bir süreç ancak en basitinden, mac adresi değişmez bir fiziksel adres olduğu için, bu mac adresi üzerinden daha önceki bağlantıların izi sürülür ya da gelecek bağlantılar için takip yapılır. adres tespiti böyle yapılabilir. diye düşünüyorum.


  • paradoxical  (30.11.14 11:19:45) 
takip etmek cok zor degil. eger birisi routera izinsiz girildiginden suphelenirse, datalarinizi 'sniff' edip ozel bilgilerinize ulasabilir.
oradan da kim oldugunuz tespit edilebilir.

ben genelde boyle durumlarda kasmayip mac ban yapiyorum router uzerinden.
  • yirtik foto  (30.11.14 11:46:46) 
Kasmaya gerek yok. Trdeki yuzde 90 modem kullanicisi modemin arayuzune girebilmeyi birak modem arayuzu nedir bilmez. Sen baglantiyi somurur de adamin net hizini kitlersen en fazla musteri hizmetleri arayip bu ne lan der. Musteri hizmetlri de modeminizi fisten cikarip takin der.

Olay bundan ibaret
  • kosun lan mevzu var  (30.11.14 12:05:14) 
bilgisayarın ismini de görebiliyor. windows kurarken bilgisayarınıza bir isim verin dediğinde Osman-PC gibi bir şey koyduysan onu da görür.

bilgisayarım sağ tık -> özellikler -> bilgisayar adı kısmındaki bilgi

ayrıca mac address değiştirilebiliyor.

yırtık'ın dediği gibi mac ve bilgisayar adını değiştirdikten sonra asıl sniffingden korkman lazım.
  • kta  (30.11.14 12:05:32 ~ 12:09:18) 
bir soru daha o halde, biz diyelim ki wireless ile bağlanıp suç işliyoruz. peki bağlandığımız kişi de sniff yapar bizi izlerse suç işlemiş olmuyor mu?


  • sahipsiz  (30.11.14 12:29:10) 
Hayır suç işlemiş olmuyor. Benzer bir örnekle, işyerlerinde tüm internet erişimi kayıt altında tutulur, kim nereye girmiş ne yapmış baştan sona kaydedilir detaylı olarak. Bu suç değil aksine yasal bir gereklilik, zira o internetten bir suç işlenirse hat sahibinin gidip 'aha bak yapan bu' diyebilmesi lazım yoksa o suçlu olur.


  • roket adam  (30.11.14 13:45:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.