[]

izin isteyemiyorum

Geçen sene aralık başında işe başladım, ilk işim. Bu bir yılda saatlik veya günlük önemli izinler dışında izin kullanmadım. Hatta kolumu kırdım, bir ay rapor aldım ama işe gittim. Ayak bileğimdeki bağları koparttım 3 gün rapor kullandım alçıyı çıkartıp işe gittim. Bir yıldır ailemi görmüyorum ve artık çok özledim.

Bir yılım da dolmuşken önümüzdeki hafta 3 gün izin almak istiyorum ailemi görmek için. Sadece izin konusunda değil her konuda çekingen bir insanım. Bensiz yürümeyecek bir iş de yok. Nasıl izin istiycem ben şimdi, diyim mi ailemi görmeye gitcem falan diye? İzin almak hakkım değil mi, azcık gaz verin.


 
deli misin yahu? git iste iznini. manyak değillerdir o kadar.


  • teritori  (26.11.14 12:21:38) 
360 gününü dolduracaksan aralıkta, mutlaka kullan iznini yeni yıla girmeden. yeni yılda bi daha izin kullanırsın. ayrıca o zaten senin hakkın, kimse bişey diyemez.


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (26.11.14 12:21:50) 
Önümüzdeki hafta 3 gün izin almak istiyorum ailemi görmek için. Onları bir yıldır görmüyorum.

bunu amirinize söyleyin.
  • compadrito  (26.11.14 12:22:18) 
Yazılı olarak iste izni. Ama senin derdini çözecek şey de bu değil, sen de biliyorsun.


  • arnold schwarzeneger  (26.11.14 12:22:20) 
tabii ki hakkın. herkes neler uydurup izin alıyor, senin canına kastın mı var? yıllık izin hakkın olmalı, istiyormuş gibi değil de yıllık iznimi şu şekilde kullanmayı düşünüyorum da diyebilirsin.


  • nilmiye  (26.11.14 12:23:00) 
yıllık izni mutlaka kullanacağınız için memnun bile olurlar. yani hastalık izni gibi hesapta olmayan bir şey değil bu. gidin, söyleyin, "şu şu günler izin kullanacağım da müsait mi" diye sorun, sebebini bile sormazlar.


  • nereye bu gidis  (26.11.14 12:26:18) 
sağlık yönünden problemlerin olduğu zamanlar geldiğini görüyorlardır elbet. çekinme söyle böyle böyle diye. dana değiller ya verirler izin.

hem tamamen sana bağlı bir iş olsa ne olacak yahu. robot musun sen?
  • petitjoueur  (26.11.14 12:26:21) 
ileri bir dönem için izin iste. haftaya izin almak istediğinde vermezler ama şimdiden 2 ay sonrası için izin iste. outlook vs kullanıyorsan bu zamanlar için out of office yaz. senin için içini yiyordur belki ama adamlar farkına bile varmamıştır izin almadığının.


  • [silinmiş]  (26.11.14 12:43:15) 
@douchebag; niye haftaya için izin vermesinler, saçma değil mi?


  • Kıllanıcı adı:  (26.11.14 12:49:16) 
Sensiz yürümeyecek bir iş yokmuş. Pozisyon kritik değil demek ki. Verirler o zaman.


  • arnold schwarzeneger  (26.11.14 12:53:07) 
uzun süre için istesen hemen vermezler izni ama 3 gün için kasma, amirinle konuş, sorun çıkartmaz bence.


  • kuzey li  (26.11.14 12:55:54) 
Kardeş deli misin? 6 ayını doldurduktan sonra 1 haftalık izin hakkı kazanırsın. Bunu sana kullandırmak işvereninin insiyatifindedir (kullandırmazsa bişey diyemezsin) ama o 1 hafta senin hakkındır. O 1 haftayı kullandıktan sonra 1 senen dolmadan o işten çıkarsan, son ödemeni 1 hafta eksik yaparlar. Buna da avans izin denir.

Yani, iznini 3 günlük değil 1 haftalık iste! Go get it champion!!!

Bonus: www.youtube.com
  • pandispanya  (26.11.14 12:56:46) 
senin kol kendi kendine iyileşmemiş miydi?

cevap: psikiyatrik rapor al. 1 ay falan verirler hem.
  • seksen9  (26.11.14 13:13:51) 
insanların hakkı olmadan yüzsüzlük yaptıkları yaşam ve çalışma alanlarında hakkı olup da sessiz kalanların artık bildiğin aptal olduğunu düşünmeye başladım.


  • orta sahanın rakip yarı alana bakan dilimi  (26.11.14 13:24:56) 
işlerin ortasında haftaya izin istiyorum dersen vermezler tabii. ben de olsam vermem. bizde backup sistemi var, birisi gidince onun işlerini bu sürede yapacak başkası oluyor. buna rağmen çok kısa süre ilerisi için izin istendiğini ne gördüm ne duydum.


  • [silinmiş]  (26.11.14 13:29:35) 
iş yerinde iyi anlaştığın biri varsa onu devreye koy.. yardımcı olacaktır...


  • dokuzonbeş  (26.11.14 13:41:33) 
1 yılın dolduğu için kanunen izinlerine hak kazanmışsın. Bu hakkını işleri aksatmayacak biçimde kullanmana hiçbir engel yok.

Amirinin yanına gidicen vaktin olduğunda, "Şu tarih aralıklarında ailemi görmeye gideceğim, işlerimi ona göre ayarladım, bir aksama yaşanmayacak. Uygun mudur?" diye sorucan. Hepsi bu kadar.

Gideceğin yere varman kaç saatini alacak bilmiyorum ama bizde haftasonu çalışması yoktu ve mesela cuma öğleden sonra çıkardık, sadece yarım gün izin yapmış olurduk. Hafta sonuyla birleştirirdik. Tüm cuma gideceğine, yarım cuma giderdi.

6 ayını doldurduktan sonra 1 hafta izin kazanmak diye bir şey yok bu arada. Kanunen 1 yıl. Ben ilk yılımda da izin yapmıştım borçlanarak, izin hakkımı kazanınca izinlerimi düşüyorduk.
  • m e l t e m  (26.11.14 14:26:49 ~ 14:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.