[]

müdür olmak?

Müdürümüzün istifası üzerine öğrendim ki yerine düşünülen aday benim, genel müdürle bir gorusme olucak,onaylarsa müdür olucam. Cok sevinmem gerekirken elim ayağım birbirine karışmış durumda, genel müdürle ne konusuruz hicbir fikrim yok, neler soylemem gerekir ya mulakati gecemezsem diye icim icimi yiyor. Asıl problem mülakatı gecer ve mudur olursam ne yapicam ben? Ya basaramazsam diye cok korkuyorum. Hic bu topa girmeden müdür olmak istemiyorum ben desem cok pisman olurum ileride onu da biliyorum. Napcam ben duyuru ahalisi bi akıl verin




 
bu konularda hiçbir bilgim olmasa da mantık yürüterek aklıma gelenleri söylüyorum. yapmacık olma kendin ol ki adam sana güvensin. söyleyeceklerini kendisi beğensin diye söylediğini hissederse bence senin için işler iyi gitmez. içinden geldiği gibi davran saygı çerçevesinde.


  • zencipanda  (24.11.14 23:26:40) 
abi inan çoğu şeyi gözümüzde büyütüyoruz valla. işin içine girince bir şekilde olduğunu farkediyoruz. yapabilirsin inanıyorum ben :)


  • delineron  (24.11.14 23:26:52) 
ya got olacaksin ya da basarisiz. mudurluk boyledir.


  • nawres  (24.11.14 23:27:55) 
kendin ol. bildiğin soruları soracak sana. zaten aynı iş yerinde çalışıyorsun, dışardan gelmedin öyle değil mi. niye sıkıntı yapıyorsun onu anlamadım.


  • sehpa fx350  (24.11.14 23:28:13) 
mülakatta nasıl davranacağını bilmiyorum ama hayatta eline gelen fırsatları değerlendirmeyip sonradan pişman olacağına; değerlendirip başarısız olmayı göze almalısın bence. eğer denemeye karar verirsen bu soru işaretleriyle değil, kendine güvenerek gir o mülakata. her şey daha iyi gidecektir.


  • darkest hour  (24.11.14 23:30:01) 
Elime yüzüme bulaştırırım korkusu: Gereksiz. Müdürlüğü, müdürlük yaparak öğrenirsin. Bir işi yapmadan, teorik olarak asla öğrenemezsin. Kimse öğrenemez. Denemeden zaten öğrenemeyeceğin şey için yapabilecek miyim diye endişe etmen saçma.

Mülakat: Kendin ol. Somut ol. Net ol. Ciddi ol. Çok konuşma. Fikirlerini paylaş (mutlaka kendi departmanın ve yaptığın iş adına fikirlerin vardır, bunları çekinmeden söyle ki işi bildiğini görsün).
  • hiko seijuro  (24.11.14 23:31:12) 
Şuana kadar sergilediğin karakterinle, performansınla bu mevkiye aday gösterilmişsin zaten. Yani yine kendin ol yeter, kafanı gereksiz karıştırma.


  • oldboy  (24.11.14 23:32:08) 
Evet ayni isyeri de, müdürlük daha kapsamlı, müdürum fabrikanin 2.adami pozisyonunda.
Departmani yonetmenin yaninda diger mudurler ile genel müdür arasinda kopru olucam, 20 senedir burda olan mudurler var, ben daha 3 senedir buradayim.

  • zikardo  (24.11.14 23:33:38) 
Hep müdürlerin tam olarak ne iş yaptığını merak etmiştim. Dünyanın en gereksiz insanları gibi geliyor bana.

Abi cidden olursan yaz bana kardeşim şu şu işleri yapıyorum diye.

Yukarıdaki migros kişisel gelişim kitaplarından fırlamış geveze tipleri boş ver. Malumat almaya bak müdürünü tanıyan birilerinden. ne yapar ne sorar falan diye.

hayırlı olsun.
  • dios  (24.11.14 23:37:48) 
senden kral müdürlük yapacak adam yok orada. herkes de bu konuda hemfikir. senin düşünmeni bile gerektirecek bi durum yok ki ortada. demek ki sen fakında olmadan o potansiyele sahipmişsin. aynen hiç bişey yokmuş gibi devam.


  • take me rufee2  (24.11.14 23:43:44) 
@dios sen hiç yüzlerce kişinin direkt ilgisi odağı üzerinde olduğun bi işte çalıştın mı? hata payının düşük ve rezil olabileceğin, anlık performans isteyen bi işte. o kitaplardan en başta ben nefret ederim, kimseyi böyle fütursuzca yargılama.


  • delineron  (24.11.14 23:45:22 ~ 23:45:47) 
hacıü, şimdi müdür olamazsan ne olur? şimdi ki olduğundan rütbe sökmüyorlar ki, devam edersin işine, çok takma kafaya rahat ol


  • selam  (24.11.14 23:59:02) 
özgüven çok önemli,toplantilarda vs net ve hızlı çözümler sunabilmek,planlı olmak,evet biraz da göt olmak
edit,5 aydır benzer bir görevdeydim ilaç firmasında hersey oldugum ama göt olamadigim için işten atildim.

  • chemnil  (25.11.14 00:17:26) 
sakin olun ve müdür olmayi hedefleyin. Aksi halde pisman olursunuz.

müdür olunca maas ve yetki artar bunlar olumlu etkileridir.
altinizda calisanlarin hatalarinin hesabi sizden sorulur, bu da olumsuz etkisidir. Calistiginiz firmaya göre satis veya üretim oranindan yüzde alabilirsiniz, edilen zararin bir kismini üstlenmek zorunda kalabilirsiniz...

mülakatta yöneticinize sunlari vurgulayin:
*yapilacak is konusunda uzmanim
*isin verimli ve kusursuz yapilmasini saglayacagim
*sirketin basarisi benim icin önemli

mülakat sonrasi müdür olmayabilirsiniz, demekki ya siz henüz hazir degilsiniz yahut yöneticileriniz henüz bunu anlayacak kapasitede degil. Üzülecek birsey yok.

müdür olursaniz sonra altinizda calisacak kisilerin verimli ve hatasiz calismasini saglamaniz gerekiyor. Burada calisanlarin karakterleri devreye giriyor, bazilari dostca bir uyarinizi ciddiye alirken bazilari sadece sert uyarilara dogru reaksiyon gösterir... Bu boyutunu daha uzun vadede cözeceksiniz. Hatalari görmezden gelmeyin ve tekrarlanmasina izin vermeyin.
  • hans mustermann  (25.11.14 01:28:36) 
ne kadar sorumluluk o kadar baş ağrısı, dışarıdan güzel gibi gözükse de her işin avantajları kadar dezavantajları vardır


  • gezegen olan pluton  (25.11.14 01:40:15) 
Müdür müdür müdür? Eğer öyleyse, mutlaka ol!

Mobilden sabite geçince gelen ekleme:

öğrendim ki yerine düşünülen aday benim,

*** en kilit bilgi bu işte! seni kara kaşın kara gözün için düşünmezler. potansiyelin var çünkü.

genel müdürle ne konusuruz hicbir fikrim yok,

*** sorulanlara, basit basit cevap vereceksin. naapıyosun, kendinden bahsetsene biraz, kaç senedir burdaydın sen? neler yaptın şindiye kadar, sence bölümde neler yapılmalı? neler değiştirilmeli? Buna benzer bir sürü soru hazırla. Kağıda yaz bu soruları. Ulan ben bu şirketin sahibi ya da genel müdürü olsaydım ve bu kadroya müdür seçecek olsaydım, neler sorardım bu adaya diye saatlerce düşün ve 40-50 tane soru bul. Dandik olmasın bu sorular. Kallavi ve zor sorular olsun. Bu kendi bulduğun sorulara, cevapları da yazılı olarak ver. Kendin çalacan, kendin oynayacan yani.

neler soylemem gerekir ya mulakati gecemezsem diye icim icimi yiyor.

*** Sen mülakatı %50 geçmiş durumdasın zaten. Genel müdür dediğin adamın zamanı çok kıymetlidir. Çok ciddi düşünülmeyen adaylar, o herifin karşısına çıkarılmaz. Çıkaranlar olursa, itin götüne sokar çıkarır sonra.

Asıl problem mülakatı gecer ve mudur olursam ne yapicam ben?

*** Bu herifler sende müdür potansiyeli görüyo da, sen kendinde müdür potansiyeli göremiyon mu? Hâl böyleyse, bu konu üzerinde düşünmeli ve çalışmalısın.

Ya basaramazsam diye cok korkuyorum.

*** Ne korkcan beyav? O genel müdür, anasının karnından genel müdür olarak mı çıktı sanıyosun? Herkeşin bi ilk müdürlüğü var işte. Seninki de bu olacak!

Hic bu topa girmeden müdür olmak istemiyorum ben desem cok pisman olurum ileride onu da biliyorum.

*** Hem de itten köpekten pişman olursun!

Napcam ben duyuru ahalisi bi akıl verin

*** Sakin olacan, sakin sakin hazırlanacan ve mülakatı geçecen. Mevzumuz mülakat. Diğerleri, bugünün mevzuu değil. Sen şu mülakatı bi geç güzelcene, ondan sonra, bu sorunun altında güncellersin durumu ve ordan devam ederiz.
  • compadrito  (25.11.14 01:40:32 ~ 04:02:04) 
altında sıkı bir kaç elemanın olacaksa müdürlük "approved", "supported" ve "ok" mevkiidir. ne mal insanlar ne müdürlükleri idare ediyor bir bilsen. rahat ol, başına gelince yaparsın, işleri takip et yeter, askıda iş kalmasın, proje zamanlarına uy, ekibini movie et.


  • [silinmiş]  (25.11.14 05:56:04 ~ 05:57:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.