[]

Duyurumuzun akademisyenleri bir saniyenizi rica ediyorum

Merhabalar öncelikle,

Sorularım şunlar;

1) akademisyenlik hedefleyen fakat lisans not ortalaması düşük olan (akademisyenlik istiyormuş çalışsaymış madem gibi cevaplarla karşılaşmak istemiyorum, hayatımızın bazı dönemlerinde "elimizde olmayan sebepler"den dolayı bazı şeyler istediğimiz gibi gitmiyor maalesef, yargısız infaz olmasın rica ediyorum) biri, ne yapmalı?

2) hali hazırda yüksek lisansa devam eden bu birey, araştırma görevlisi olmak için mi hedef koymalı kendine veya öğretim görevlisi olma hedefi mi? (öğr.gör. kadrolarının çoğu belli bir yıl tecrübe veya yl yapmış olma şartı koyuyor, bu sebepten öğr.gör. olma hedefi daha makul değil midir?)

3) cari usulle ilgili sistem eskisi gibi midir? yl veya doktora bittiğinde şutlanma durumu var mıdır?

 
Tüm bu sorular hangi alanda ve hangi üniversitede olduğuna gore değişir. En önemli soru, neden?


  • atmaca.ged  (23.11.14 22:50:25) 
yapacak şey not ortalaması dışındaki kriterleri yükseltmeye çalışmak. ales, dil, giriş sınavı..
öğretim görevlisi kadroları genelde isme açılır, isme açılmıyorsa belli dersler için ihtiyaç üzerinedir, ders yüküyle ilgilidir, yükseğini yeni bitirmiş birine pek sıcak bakmazlar genelde.
cari usulle değil kadronun hangi maddeden olduğuyla ilgili bir şey doktora bitince ilişiğin kesilmesi. 50/d kadrolarında kesilir, 33/a kadrolarında kesilmez. ama genelde 50/d alıyorlar.
  • galadnikov  (23.11.14 22:54:55) 
1-ne kadar düşük ortalaman? 4 üzerinden 2 gibi bir ortalamaya sahipsen zor olabilir senin için. ama ales ve yabancı dil puanının iyi olması bu durumu kısmen telafi edebilir.

2. araştırma görevliliğinde işin hakkını verebilirsin gerçekten. (kabul bir dünya angarya iş de var ama idealler ile bu işe başladıysan kabul edilebilir.) hocalarına makale, bildiri vs hazırlasın. lisans üstüne devam eder, her türlü kendini geliştirirsin. ancak öğretim görevliliği biraz daha meşakkatli bir iş. akademik kariyer peşinde koşarken derslere de girmek zorundasın. 2sini bir arada yürütmek bazen zor olabiliyor.

3. kendini alanda ispat etmenle ilgili bir şey bu. başarılı üretgen bir adamı şutlamazlar. ellerinde tutmak ister bölümler. kaldıki kendi çevremden hiç denk gelmedim bu duruma. tabi ünisine göre değişebilir.
  • opium  (23.11.14 22:56:42 ~ 22:57:38) 
@atmaca.ged

alan: sosyal bilimler
üniversite: (bunu mesajla atayım merak edersen), ne neden onu anlayamadım?

@edy

hocam burada da yds devreye giriyor. 90 almak baya zor gibi.

@opium,

tam olarak 2.33 :/

----
  • dead and broken  (23.11.14 23:02:21) 
çok da düşük sayılmaz. belirttiğim gibi ales ve yds ile bu durumu tolere edebilirsin.

@atmaca sanırım niçin akademisyenlik demek istedi. o kadar çok çapsız adam var ki şu meslekte.. neyse ideallerin uğruna mı geleceksin, son zamlar mı ilgini çekti ya da bir meslek olarak mı akademisyenlik.
  • opium  (23.11.14 23:05:53) 
@opium, hocam öncelikle şunu belirteyim, bir meslek olarak görmüyorum. meslek olarak görenlerden değilim, bir yaşam tarzı olduğunu düşünüyorum akademisyenliğin.

bu alana yönelmem daha önceki yıllarda başladı fakat sağlık sebeplerimden ötürü okul zamanı not ortalamam düşük kaldı. maalesef. okulu uzatmama pişmanlığı yaşıyorum açıkçası.

maaş iyileştirmelerini yeni duydum. zamı duydu akademisyenlik istiyor gibi bir durum yok yani.

ek olarak, şu an kpss'ye de çalışıyorum. bu kadroları sadece maddi destek için istiyorum. memur olsam bile, yüksek lisansı da bitiricem, doktoramı da yapıcam. o ünvan gelecek yani. :)
  • dead and broken  (23.11.14 23:11:17) 
Öğretim görevlisiyim.
Bu kadroya girebilmek için dediğin gibi tecrübe şartı arıyorlar ve bu da en az 5 yıl ya da yüksek lisans yapmış olmak. Araştırma görevliliği içinse lisans mezunu olmak, yüksek lisans yapıyor olmak, doktora yapıyor olmak, bitirmiş olmak vs. şartları konabilir. Duruma göre tecrübe de isteyebilirler ama öğr. gör. için kesindir. İlk başvuruda not ortalaman çok önemli değildir. Hatta mülakatta da değildir. Benim alanım da sosyal bilimler. İlk başvuruda ön değerlendirmeye girebilmen için ilk 10'a girmen lazım. Burada da önemli olan ALES ve dil puanlarının yüksek olmasıdır. Eğer ilk 10'a girebilirsen yazılı sınava girersin, gerekli görürlerse resmi olmasa da tanışmak isteyebilirler, mülakat gibi. Önemli olan yazılı sınavda vs. kendini göstermek. İkinci değerlendirmede not ortalaması devreye girer ama hocalar seni beğendiyse diğerleriyle puanları dengelerler. Bunu toparlamak için yani zor durumda kalmamak için ALES ve dil puanlarının yüksek olması lazım diğerlerine göre. Başka soruların olursa onları da cevaplarım.
arş. gör.'de kadron 33a ise şutlanma gibi bir durumun yoktur, enstitü (50d) kadrosundaysan doktoran bitince gönderilme ihtimalin var ama bizim üniversite 33a'ya geçiriyor madur etmmek için.
  • duyond  (23.11.14 23:20:32) 
1, özel üninin birine burslu gir. ales + dil kurtarabilir.
digerlerinden pek anlamıyorum.
ama o kadar cok ozel üni aciliyor ki, bunlara asistan ve hoca lazım. ben bunu bilirim.
  • sage  (24.11.14 00:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.