[]

doğalgaz kullanımı

selam;
ben bu dogalgaz sisteminde yeniyim.sıcak su olayını çözdüm ama petek ısıtmayı yeni yeni kullanmaya başlıyorum.kaç derece idealdir, ekonomik nasıl kullanılır vs bilmiyorum.

siz nasıl kullanıyosunuz?
-genelde kaç derecede kullanıyosunuz?
-geceleri kapatıyomusunuz?
-ortalama faturanız ne kadar geliyor?

 
selam,

çok vakıf olmasam da cevapsız kalsın istemediğimden yazıyorum.
28, 35 bandında kendinize göre ayarlayabilirsiniz. çok sıcakta yakıp kısa dönemde yak/söndür yapmak para ve performans döngüsünü düşürür. yani doğru dereceyi bulup sürekli yanık tutmakta fayda var.

tabi evde kimse olmadığı dönemlerde kapatmalı.
gece kapatmayın derim kaz tüyü yorganınız yoksa.
  • 3 kere 3 etti mi sana 9  (23.11.14 09:29:52) 
şu şekilde kullan diye net bir tavsiye vermek doğru olmaz bence. eve göre değişen şeyler bunlar. kendin denemeler yap. sonra sana ideali seçersin. genel olarak aç/kapa yerine uzun vadeli açık kalması daha tasarruflu oluyor.


  • washe  (23.11.14 09:37:19) 
evinin büyüklüğü ile alakalı. ben tek odada kullanırım. diğer tüm odaların (banyo ve 1 oda) peteklerine giden vana kapalı, kapı altına da bez attım..

hafta içi kaloriferi de 2 kez çalıştırırım.(evde olmadığımdan) 19:00 ve 22:00 da 5er dakika gibi örnek olarak sallayabilirim. derecesini 90dereceye çekerim odayı fazla ısıtırım.. toplamda 10dk çalıştırmış olurum. peteğin arkasına alümium yansıtan şey koydum.

hafta sonu 60 derecede yakarım. sabah açarım 08:00-11:00 arası.. akşam 18:00 diğer sabaha kadar yanar.

0tl
0,95tl
15tl geldiydi.(misafir vardı 1 hafta full odalarda tam zamanlı yaktım.)
------------------------------

böyle tasarruf yapmıcaksan 60 dereceye çek.
kullanmadığın odaların kapısını kapat. kapı altına bez koy.
az kullandığın oda varsa, derecesini kıs petek üzerinden 3e getir mesela.

ya da oturduğun oda 5. derece
hol 4. derece
mutfak 3. derece
yatak odası 2. derece
banyo 1. derece yap.

kendi odana termostat ayarla. 5. derece de olsa oda 20 derecede dursun. kış ayındayız fazlasına gerek yok. mevsim farkını anla.
  • ibomiu  (23.11.14 09:38:43) 
evine termometre al. 21 derece ise bulunduğun oda kombinin sıcaklığı yeterli. mesela biz de kazan 40 dereceye ayarlıyken ev 21 derece falan oluyor. siz de evin durumuna göre bu şekilde ayarlarsın...
geceleri kapatma gece ayaz olur ama yorganın altında kalacağım dersen dereceyi düşürebilirsin ama sakın kapatma kombiyi... su soğukken onu ısıtmak için daha çok yakar kombi...
fatura soğuk mevsime göre değişir.
  • inanmazsan inanma  (23.11.14 11:28:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.