[]

aa yetti gari uçaklar

İyi geceler, deli gibi uykusu olupta uyuyamayan bi insanım sanırım.Ev tam uçakların geçtiği rotanın altında, fsm köprüsü yakını, benim odamda balkon tarafında. 2-3 dakikada bi uçak geçiyor, sürekli o sıkıcı gürültü. Hep aha bu sefer deprem oluyor diye kalkıyorum yataktan. Bi yandan arabada geçiyor bazen mahalleden. Çıldırıcam ya , dışardakile bişi yapamam heralde, uçaklar , arabalar filan. Evde ne tarz önlemler alınabilir. Pimapen tarzı bişi var ama sesi geçirmeyenlerden değil heralde. Kulak tıkacı filan işe yarar mı? Bıktım valla. Şimdi uyuyamadm deli gibi karnım acıktı, tostu da götürcem gece gece. Biraz tavsiye.




 
benim için rüya gibi. youtube'da uçak videoları izle. inen kalkan, düşen, son anda düşmeyen, crosswindler falan. uçakları sev. ondan sonra ninni gibi gelir sana o sesler. ciddiyim.


  • m murphy  (22.11.14 01:23:40) 
hafif, rahatlatıcı müzik dinlesen?

tost yeme, hiç uyuyamazsın.
  • [silinmiş]  (22.11.14 01:23:53) 
O tost yeniyor hem de hindi fümeli:D bugün baya spor yaptım, midem bomboş kalmış,bulantıdan uyuyamıyorum..


  • Lola90  (22.11.14 01:28:29) 
Süt iç ve varsa kulak tıkacı kullan.


  • pandispanya  (22.11.14 01:28:40) 
bence havalimanı yönetimiyle görüşmende fayda var. havalimanını biraz daha uzağa götürebilirler. sonuçta teknoloji çok gelişti. inşaat sektörü aldı başını gidiyor ve türkler ön sıralarda yer alıyor bu konuda. eminim yönetim bunu kısa dönem plnları içine alacaktır.


  • sehpa fx350  (22.11.14 02:04:43) 
Uçaklar alçaktan kalkış yapıyor artık. Malum ülkede satacak yerkalmadı, benzin az gitsin diye talimat vermişler.Nerden mi biliyorum oranın esaslı pilotlarından..


  • fiber  (22.11.14 02:07:06) 
ses gecirmez kullaklik yoksa, esarp, kaskol, atki, sal evde benzeri ne varsa aliyorsun, bunu boyle kulaklarinin etrafina hintli gibi sariyosun, sonra boyle terennum eden sow bir muzik buluyorsun, sesini aciyorsun ama kulaga yerlestirmiyorsun, kulakliklari turbanimsi seyin kulagina denk gelen bir kivrimina sokuyorsun. boylece sen uyumaya calisirken uzaktan boyle bir muzik sesi geliyor. diger sesleri de olabildigince kesiyor. bir de iceri bir odada tv acik birakabilirsin.


  • mavicorap  (22.11.14 02:15:40) 
uçakların alçaktan kalkıp yakıttan tasarruf etmesi baya yaratıcı imiş.


  • gliderpilot  (22.11.14 02:37:37) 
Benzinde tasarruf için alçaktan kalkmak nası oluyo? 2-3 dakkada bir uçak geçmesinin sebebine ve yakıttan tasarrufun nasıl yapılacağına dair:

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, önümüzdeki dönemde hem Avrupa'da hem Asya'da, özellikle de Afrika'da etkinliklerini artırma yönünde ciddi çalışmaları olduğunu belirterek, "Zayıf olduğumuz Orta Amerika ülkelerine de Yönetim Kurulu'nun kararını aldığı 4 noktaya uçma kararımız var. Bunlar; Venezuela'daki Caracas ve Bogota ile Mexico City ve Küba" dedi.

Hamdi Topçu, Borsa İstanbul, Chevron, Halkbank ve THY iş ortaklığında düzenlenen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde, Jeopolitik ve Enerji Konulu Genel Toplantılar çerçevesinde gerçekleştirilen "1. Oturum: İstikrarsız Bir Bölgede Siyasi Dönüşümün Yönetilmesi" başlıklı oturumda bir konuşma yaptı. THY'nin bugün filosunda 260 uçağı ile 108 ülkeye uçarak, dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu şirketi olduğunu aktaran Topçu, şirketin aynı zamanda 261 noktaya uçarak dünyanın en önemli 4 network'ünden (ağ) birisine sahip olduğunu kaydetti.

Topçu, THY'nin bugün iştirakleri ile 45 bin kişinin çalıştığı bir topluluk haline geldiğini anlatarak, anonim şirket olarak 11 milyar dolar ciroyu geçtiklerini, iştirakleri ile 17,5 milyar dolar gelir elde edeceklerini dile getirdi. THY'nin gelecekle ilgili ciddi planlar yaptığını vurgulayan Topçu, şirketin 250 uçak siparişi ile 2021 yılına kadar uçak filosunu genişleterek 450 uçağa çıkarmayı hedeflediğini ifade etti.

Topçu, şirket olarak uçuş ağına yeni destinasyonlar katarak dünyanın uçulmadık kıtası ve noktası kalmayacak şekilde organizasyonlar yaptıklarını söyleyerek, "THY, 2021 yılında 100 milyon yolcu taşımayı hedeflemektedir. Bu itibarla baktığımızda THY'nin enerji giderleri içerisinde de ciddi bir iştiraki var ve şu anda havacılık yakıtı konusunda Türkiye'de yüzde 66 paya sahip THY-Opet ortaklığı altında bir iştirakimiz var. Bugün itibarıyla 3,7 milyon ton akaryakıt tüketmiş olacağız, bunun da maddi karşılığı 4 milyar dolar. Toplam giderimiz içerisinde bunun payı yüzde 38."

THY'nin uçak filo yaşı 7

Topçu, şirket olarak üçüncü havalimanını çok önemsediklerini dile getirdi. Söz konusu proje tamamlandığında İstanbul'da 150 milyon yıl yolcu kapasiteli bir havalimanının inşa edileceğini aktaran Topçu, bunun da yolcu kapasitesi bakımından dünyanın en büyük havalimanı anlamına geleceğinin altını çizdi.

Topçu, bugün THY'nin uçak filo yaşının 7 civarında bulunduğu, yeni aldıkları uçaklarla hem yakıt ekonomisinde yüzde 15 tasarruf etmeyi planladıkları bilgilerini de paylaştı. THY ve Türkiye'nin dünya sivil havacılığının tam ortasında yer aldığına işaret eden Topçu, dünya sivil havacılık trafiğinin yüzde 66'sının Türkiye üzerinden geçtiğine dikkati çekti.

Topçu, geçen ay yayımlanan verilere göre dünyada en çok yolcu taşıyan 12. havayolu şirketi olduklarını hatırlatarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki dönemde hem Avrupa'da hem Asya'da, özellikle de Afrika'da etkinliğimizi artırma yönünde ciddi çalışmalarımız var. Zayıf olduğumuz Orta Amerika ülkelerine de Yönetim Kurulu'nun kararını aldığı 4 noktaya uçma kararımız var. Bunlar; Venezuela'daki Caracas ve Bogota ile Mexico City ve Küba. Bunlara önümüzdeki dönemde bürokratik işlemleri tamamladığımız takdirde uçmak istiyoruz. Aynı şekilde Kuzey Amerika'daki uçuş etkinliğimizi artırma noktasında yeni destinasyonlar ilave ediyoruz. Nisan ayı itibarıyla San Francisco'ya uçuşlarımız başlayacak. ABD içindeki başka şehirlere de uçuş planlarımız devam etmektedir."
  • compadrito  (22.11.14 03:41:54 ~ 03:43:35) 
Uçakların sizin evin üstünden geçişi tamamen rüzgarın yönüne bağlı. Dün karayel vardı. Karayel zamanında kuzeye doğru kalkıyorlar ve doğu ve güneydoğu gibi yönlere gidecek uçaklar köprü üstü bir yerlerden geçiyorlar. Güneyden de iniyorlar. Aslında sizin inen uçakları duyduğunuzu düşündüm, çünkü Beşiktaş tarafından uçak seslerini tek duyduğum zaman lodosta ve iniş sırasında oluyor.

Aşağıdaki şeklin alt tarafından örnek vereyim.
cdn0.vox-cdn.com
Uçak kalktıktan sonra bir ilk tırmanma, bir de tırmanma süreci var. İlk tırmanma süreci çok dik. FSM taraflarında ilk tırmanma devam ediyor ama dik kalktığı için daha yüksekte oluyor. İniş ise daha yavaş yavaş yapıldığından, FSM tarafında kalkışa göre daha aşağıda oluyor. O yüzden kalkıştaki uçağın sesini daha az, inişteki uçağın sesini daha çok duyarız bu noktalarda. FSM civarlarında ilk tırmanışın ya yarısında ya yarısına yakın bir yerde ya da yarısından hafif uzakta bir yerde olmaları gerek.

Dün karayel vardı, kuzeyli rüzgar demek, kalkış kuzeye ve eğer Antalya gibi bir yerlere (ya da o doğrultuda dünyayı tarayın) giden uçakların kalkışını duymanız zor bir durum. Onları Ataköy'dekiler duyuyor.

Uçakların iniş rotaları, karayel durumunda şöyle şekilleniyor. Hepsi bir şekilde Marmara Denizi'ne çıkıyor, Florya Parkı üzerinden iniş yapıyorlar. Tam güney yönü diyemem, güneybatı-kuzeydoğu gibi bir akış ile iniyorlar. Bunlar da bir şekilde FSM civarlarından geçmiyor. Şu an flightradar24.com'a bakarsanız, inen uçak göremezsiniz.

Bir seçenek de, inerken sıra beklemek için havada dönen ve bir yandan alçalan uçakları duyuyorsunuz. Bu rüzgarda bunlar da TEM civarından duyulur ama FSM'ye uzaklar.

Demek ki duyduklarınız kalkıştaki uçaklar. Ki bu da biraz Kuzey-kuzeydoğu yönüne kalkan uçakları duyuyor olabilirsiniz.

Şekil: i.hizliresim.com
İniş-kalkış yönlerine dikkat.

2-3 dakikada bir uçak kalkıyor zaten havalimanından, yoğun günlerde 70-80 saniyeye düşüyor.

Bu kadar teorik bilgiden çıkan sonuç şu: Eğer kalkıştaki uçağı duyuyorsanız, gerçekten evinize uzun vadede yalıtım konusundan bir şeyler yaptırmanız gerekir.

Kulak tıpaları işe yarayabilir ama bu biraz zor. Eczaneden alacağınız tıpa hiçbir işe yaramaz. 3M kulak tıkacı almalısınız. Ama bu sefer telefonu, evde olan biteni duyamayabilirsiniz.

Bu pencere kenarına çekilen süngerlerin kalitelelilerini bulup pencere kenarına onlardan çekebilirsiniz.

Lodos zamanı o kadar rahatsız edici olmayacaktır sesler, ama ülkemizdeki kuzeyli rüzgar günü sayısı, güneyli rüzgar günlerine göre fazla.
  • aychovsky  (22.11.14 09:00:51 ~ 09:01:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.