[]

istanbul'da yemeği ve interneti olan yurt imkansız mı?

istanbul'a geldiğimde yurtta kalıyordum. 3 ay dayanabildim. gördüğüm en boktan yerdi. derhal eve çıktım, 3 senede 3 ev değiştirdim. çok fazla para harcıyorum. sorumsuz olduğum için her şey problem oluyor. maddi gelirim istediğim şekilde bir ev yaşantısına müsaade etmediği için sığır gibi yaşıyorum.

şu an ev arkadaşlarımla aram gayet iyi, bu seneyi burda geçirmek istiyorum. ama önümüzdeki dönemden itibaren, yani eylül-ekim gibi, 2-3 yıllığına bi' yurda yerleşmek istiyorum. istediklerim şunlar,

- herhangi bir evdeki gibi internet bağlantısı olsun. okul yurtlarında olabiliyormuş galiba ama bizim aq okulunda 500 bin kişi okuyor, kendi yurdu yoktur bile herhalde. (iü) bunu hem keyfimden hem de işimden dolayı istiyorum. internet şart benim için, yoksa ekmek yiyemeyik.

- kendi mutfağı veya fiyatlarıyla adam skmeyen bir yemekhanesi olsun. ya da yakınlarında düzenli olarak "normal" yemek yenebilecek yerler olsun. yani ev yemeği falan diyorum, normalden kastım o.

- duşları ve tuvaleti bombok olmasın. bana özel olsun demiyorum ama en azından belli sayıda kişi tarafından (8-10 mesela?) kullanılan ve ara sıra temizliği yapılan (ben de temizlerim sıkıntı değil ama yurdun kendi hizmeti varsa iyi oluyo) bir yer olsun.

- gerçekten sessiz olan, ders çalışabileceğim ya da kitap okuyabileceğim bir alanı olsun. kütüphane, çalışma odası ya da adına her ne deniyorsa. sessiz olsun yani. yazı yazacaksam, ders çalışacaksam, kitap okuyacaksam girebileyim. akşam 8 deyince kapatmasınlar mal gibi.

- yurt yönetimi öğrencilere ilkokul çocuğu muamelesi yapmasın. tamam aileler yruda güveniyor, yurt yönetimi çocuklardan mesul sayıyor kendini ama "arkadaşımda kalıcam ben" dediğimde bozuk atmasınlar. 20 yaşındayım aq, akşam 11 deyince niye yurda dönmek zorundayım?

***

bu şartları sağlayan ve fiyatıyla öldürmeyen bir yer var mı? toplu taşıma hattına yakın olması yeterli, okula yakın olmasına gerek yok. iü edebiyat fakültesindeyim ben, metroyla yenikapı veya tramvayla laleli yapabilirim. o bölgeye gidilebilen bi yerde olabilir yani.

lütfen bana "genç adamsın tavuk döner ye", "okul yemekhanesinde ye" gibi önerilerle gelmeyin. sabah 8-9 arası dersim var, günde 2-3 kez okula yemek yemeye mi geleyim avcılar'dan kadıköy'den ordan burdan. olmuyor o. bir hafta gidiyor iki hafta gidiyor. yemek yemek için bu kadar mücadele vermemeli insan.

 
ne kadar para o kadar çokomel. para çokomel.


  • washe  (21.11.14 18:11:20) 
evde faturalarla birlikte 600-650 civarında para ödüyorum. burda en azından kendime ait odam var, mutfağımız var banyomuzu sadece 2-3 kişi kullanıyor vs... yani ev aslında şu an benim için daha bile avantajlı ama çok fazla para harcıyorum evde yaşarken. akşam gelirken bira alayım, dur lan yemek söyleyeyim derken cepte para kalmıyor.

aylık gelirim 1000 lira diyelim. istediğim özelliklerde yurt bulabilir miyim? benim için en büyük sorun internet. yurt kalitesi ne kadar yüksek olursa olsun, tek hattı en az 30-40 kişi kullandığı için internet berbat oluyor. benim işim gereği sürekli maç izlemem, bi şeyler indirmem falan lazım.
  • pescador  (21.11.14 18:13:11 ~ 18:13:40) 
evde olman her açıdan avantajlı. yurt olayına bulaşma. naçizane.


  • icimdekibiri  (21.11.14 18:15:03) 
@icimdekibiri, ya düşündüğün zaman öyle evet ama ben sevmiyorum ev olayını. bi şey olduğu zaman ortak karar alınması gerekiyor, aynı ev içinde yaşadığın insanlarla iletişim kurman lazım falan. ben alışık değilim. kendi yaşam alanımda başkası olsun istemiyorum. yurtta da oda arkadaşım olacak ama oranın sorumluluğu bize ait değil. gecenin bir vakti bağırıp çağırmasın, adam olsun efendi olsun onun dışında ne yaptığı umrumda değil.

herhangi bi şey için birilerine bağımlı olmaktan nefret ediyorum. yalnız yaşamak istiyorum. evde yaşadığın zaman 2-3 arkadaşın oluyor. yurtta yaşadığın zaman, 384839 kişiyle olsa da yalnız yaşıyorsun. yurt da çok güzel bi şey değil yani evet ama ne bileyim ya.
  • pescador  (21.11.14 18:18:34) 
valla ben hiç yurtta kalmadım ama gerçekten kalmak istemiştim. çok araştırmıştım ama uygun bir şey bulamamıştım çünkü f/p olarak iyi yurt yoktu. ankara'dan bahsediyorum ama istanbul'da da farklı olacağını sanmıyorum. gerçekten para çokomelden ibaret olay. iyi yurtlar var, iki kişi kalıyorsun mesela 3-4 veya tek kişi de her türlü odaları çok güzel, imkanlar harika her şey müthiş diyorsun ki oha negzel lan sonra fiyatları soruyorsun o zaman anlıyorsun neden odaların o kadar geniş ferah olduğunu. diyorsun ki herhalde gece gelip skecekler. öyle işte. iyi yurt demek çook para demek fahiş miktarlar demek. ben şu an tek yaşıyorum ve hesabını yaptım bunun sadece kışları masrafım artıyor yurda göre o da yakıt olayı yüzünden ama ortalamada aynı paraya geliyor.

www.izlesene.com
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.11.14 18:20:01 ~ 18:20:22) 
@proletarier, benim burda tek yaşayabilmem için beylikdüzü'ne kadar gitmem (okula gidiş-geliş 2.30 saat günde) ve ayda sadece ev için 1200-1300 lirayı gözden çıkarmam lazım. ben burs-kredi-maaş üçlüsüyle 1200'ü ancak görebiliyorum.

tek yaşayabilmek için iş hayatına girmem lazım. e daha birinci sınıfı bitiremiyorum. gerçi bu sorunu yurt da çözmeyecek. aşırı sorumsuz ve disiplinsizim. "nasılsa kendi paramı kazanıyorum"un da rehaveti var. en iyisi ben 22'me basınca ehliyetimi alıp tır şoförü olayım.
  • pescador  (21.11.14 18:22:14) 
Kadıköy olur dersen ve askeriyeden tanıdık varsa tsk eğitim vakfının yurdu var nautilus'un çaprazında. İstanbul'daki hatta türkiye'deki en iyi yurt olabilir. İki seferde toplam 6 ay kaldım, evimden daha rahattı. Bi sormakta yarar var.


  • ufukcel  (21.11.14 18:22:28 ~ 18:26:29) 
en iyisi sen amele pazarına git birkaç çuval taşı, ev taşı falan oradaki muhabbetleri gör o insanlarla tanış hayatın ciddiyetini anla, o gerçekler afedersin en mümkün yoldan işlesinler içine o zaman belki hayata bakışın dolayısıyla paranı harcama sistemin değişebilir.

edit: ulan kafamı skym. ufukcel deyince aklıma geldi. tsk yurtları baya iyi. bizim valide illa git dediydi de ben istememiştim. yalnız siviller için kefil gerekiyor bir subay astsubay falan diye biliyorum.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.11.14 18:23:55 ~ 18:25:39) 
subay astsubay bol ya, onu ayarlarız bi şekilde. yazdım bunu kenara.

ayrıca o tip bi şey yaramaz bana. sadece geldğim aileye bakmam bile yeterli olmalı normalde düzgün yaşamam için. yani iki çuval taşıyınca, "zor hayat" görünce yoluna girecek bi şey değil. zaten içinde bulunduğum durumun farkındayım ben. sadece değiştiremiyorum. dayak mayak da yetmez. bilmiyorum napcam.
  • pescador  (21.11.14 18:26:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.