[]

Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez

kitabın sarmadığı tek insan ben miyim?
en başta zaten o isimler beni kitaptan çok soğuttu. ikide bir isim geçiyor, onlarda uzun uzun. ayrıca neredeyse üç kuşak isimler aynı. tamam kolombiyada insanlarda adet budur ama kısa süre de olsa kimden bahsettiğini düşünmek istemiyorum. akıcılığı bozuyor. hikayedeki bazı noktalar yüzünde de sarmadı. okuyanlar az çok tahmin ederler. adam kitapla ödül almış ama bana pek hitap etmedi. siz nasıl düşünüyorsunuz merak ettim.



 
kitabi sevdim ben ama isimler sikintili gercekten, yapilan hareketlerden ismin kim oldugunu tahmin etmeye calisiyorsun ama cok garip aile ici iliskileri oldugu icin onda da zorlaniyorsun.


  • nawres  (20.11.14 13:46:37) 
@sadakatsiz, ara vermeden okuduğum yerler genelde tek kişiden bahsettiği yerler ve fazla isim geçmeyen yerler oldu.
@nawres, aynen naptığından çıkarmaya çalışıyorum. ailenin soy ağacını neden kitabın başına döşediklerini de anlamış oldum.

  • sehpa fx350  (20.11.14 14:01:10) 
3 sayfadan sonra okuyamadım. Sonra bir arkadaşım ödünç istedi verdim gidiş o gidiş gelmedi kitap ama sarmamış olmasının normal olduğunu söyleyebilirim belki. Bilemedim


  • purusha  (20.11.14 14:16:17) 
valla ben kitabı okurken yanıma bir kağıt kağıt alıyodum isimleri not etmek için zaten kitabın başında soy ağacı var ordan takip edebilirsiniz.

bi gayret edip bitirince çok süper oluyo 2. kez okumayı düşünüyorum ben ama ödünç verdim birine geri vermedi ibne
  • lcnkr  (20.11.14 14:25:50) 
o kitabın ilk yarısını bir ayda, ikinci yarısını bir günde okumuştum. o isimlere vs. alışana kadar akmıyor o kitap. büyülü gerçekçilik çok güzel bir şey ama. sebat edince kitap da çok güzel.


  • gene mi gene  (20.11.14 14:27:53) 
Yukarıdaki yorumlar doğru olabilir belki ama bir de şu var, herkes sevdi diye siz de sevecek değilsiniz. Bence bu gayet normal. Benzer durumu ben de 'körleşme' (elias canetti) isimli bir kitapta yaşamıştım. Herkes çok sevmiş, bir şey demem ama benim hayatımda okuduğum (neredeyse bitmek üzereydi, sebat sebat bir yere kadar) en sevmediğim kitap ünvanını aldı sağolsun.


  • puc  (20.11.14 15:13:39) 
uzun zaman önce eki bi roman geçmişti elime. ilkin biraz zorlandım okuken. biraz ara verdikten sonra daha fazla sarmıştı. bunda öyle olacağını sanmıyorum. belki yıllar yıllar sonra olabilir..


  • sehpa fx350  (20.11.14 15:52:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.