[]

kırmızı et fiyatları

kırmızı et ülkemizde neden bu kadar pahalı?

amerika'da falan neden bu kadar ucuz? bu kadar talebi nasıl karşılıyorlar? hadi gdo doping vs. falan besliyorlar hayvanları desem, böyle bir çıkış yolu olsa ülkemizde de yapmazlar mıydı?


 
ülkemizin doğu bölgesinde terör olmasa, bizde ucuza et yiyebilirdik, hayvancılık ülkemiz için zor bir sektör.


  • grimer  (19.11.14 23:52:06) 
mısırla besliyorlardı bi belgesel izlemiştim onda oyleydi yani


  • partizan  (19.11.14 23:58:26) 
mısırla besliyorlar öyle besliyorlar şöyle yapıyorlar vs. belki doğru evet ama sonuçta kırmızı et yiyorlar abi bizden daha ucuza. çünkü daha sistemli her şeyleri. özetle bu. yani verim meselesi. bizdeki bi büyükbaştan çıkan etle onlardaki çok farklı, süt de aynı şekilde.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.11.14 00:00:07) 
onlarda da sebze meyve pahalı. bu tarafından bak, belki teselli ikramiyesi olur. :)

ha bence de et ucuz sebze pahalı olsaydı keşke, kanlı kanlı biftek pişirip yeseydim her gün ama olmuyor işte. :)
  • yirmisantim  (20.11.14 00:09:54) 
hayvanlarimiz kucuk kalmis. yabanci dananin verdigi et miktari turk danaya kiyasla cok daha fazla.


  • yirtik foto  (20.11.14 00:36:54) 
Tamamen duygusal kardeşim. Hayvansa hayvan, meraysa mera, ot hangisi eksik, hangisi yetişmez bu ülkede? Samanın kilosu bilmem kaç. Liraya çıktı haberleri vardı bi ara. Dışardan saman ithal etti bu ülke. Anadoluda çiftçi yeniden tohum vermeyen tohum ekiyor. Gelecek sene yeniden satın alıyor. Çıkış yolu var ama yapılmıyor.


  • sehpa fx350  (20.11.14 00:39:43) 
@want2die işte ben de onu diyecektim, yani serbest piyasada fiyat düzeyini rekabet belirlemez mi? mesela beyaz et; tasvip etmiyorum ama firmalar 1 ayda civcivi tavuk yapıyorlar, neblim dondurulmuş gıdaların içine farklı şeyler katıyorlar yahu 4 liraya tavuk döner var... aynısı kırmızı et için tabi ki olamaz ama tavuğun 4-5 katı olması da uçurum değil mi? iyice 3.dünya ülkesi gibi.


  • drystedb efficacious  (20.11.14 00:52:09) 
Bunun sebebi turkiye'nin dunyanin hicbir yerinde yapilmayan bir uygulamaya yapmasiymis finans cafede bi kasap zinciri sahibi anlatmisti.

Dunyada eti erkek hayvandan elde ediyolarmis galiba bizde de tam tersiymis.

Aliskanliklar boyleymis ulkede, avrupa'da adamlar sut almayi falan sallamaz direkt keserken bizimkiler sut almaya ugrasiyormus gibi bi sey anlattilar.

Cidden cok merak ediyosan sebebini finans cafenin kirmizi et konusunun tarihini twitterdan bulup o bolumu izle. 1 ay kadar onceydi yayin yaklasik
  • kegums  (20.11.14 01:52:20) 
Ha bu arada sunu da ekleyeyim mobilim editleyemiyorum ( bir kisim sozlukculer gibi oran yukseltmek icin burada degilim!!!!!)

Bunun devlet destegiyle falan alakasi yokmus. Tamamen ureticilerin aliskanliklari. Kimseye aliskanligini degistirtemiyosun. Dunyada 3 dolar olan et bizde 10 dolar ve kimsenin sesi cikmiyor. Acayip bir ulkeyiz.
  • kegums  (20.11.14 01:54:52) 
konuyla alakasız bu fabrikasyon hayvan yetiştirip kesme olayları felan gerçekten çok acımasız eski yöntemler biraz daha iyi ama öyle olunca fiyat yükseliyor verim düşüyor ve nufüs fazla yetmiyor ne yazıkki


  • 05  (20.11.14 02:21:26) 
olayin verimle falan alakasi yok. koskoca holdinglar bilmiyor mu disardan damizlik getirip burada uretmeyi. hepsi yalan.

2000'lerin basindan bu yana et fiyatlari gereksiz yere spekule ediliniyor. bu arada 3-4 godaman para kazanirken biz de kazigi yiyoruz.
  • goo.gl  (20.11.14 02:26:31) 
kegums, Türkiye'de etin kilosu 10 dolar mı? ABD'de de 10 dolar herhalde. 50 dolar olan da vardır ama, orta direk etinden bahsediyorum. Ama aradaki fark ne peki? Alım gücü. Asgari ücretli kişi 2 saat çalışmayla, o 1 kg eti alabilecek durumda tahmin ediyorum. Saatlik ücreti 7 dolar olsa, iki saatte 14 dolar alsa. Bunun 4 doları vergi olarak kesilse, 2 saatte eline 10 dolar geçer. Onunla da 2 pound yani 1 kilo dana kıyma alabilir.


  • compadrito  (20.11.14 05:11:04) 
Price fixing, yapılan.


  • [silinmiş]  (20.11.14 07:08:02) 
@compatrido Bahsettigim 10 dolar fiyat etin ortalama fiyati.

Beni niye linc etmeye basladiniz anlamadim. Ben programda duyduklarimi, tam emin olamadigimi merak ediyosa izlemesini tavsiye ettigimi soyledim sadece.

@Want2die kirmizi et uzerine konusan kariyerli 3 kisi o programda bu konuda hemfikir oldu. Konuyu yanlis yonteme bagladilar. Sen 5 sene(cok uzun bir sure yadsinamaz) bu sektorde calistiysan verileri ortaya koy dogrusunu ogrenmekten mutlu olurum tabiki. Boyle cirkin sekilde saldirmana gerek yok. O sozu de neden uzerine alindin bilmiyorum.
  • kegums  (20.11.14 09:31:13) 
www.cnbce.com

@want2die Programin bi kismi surda. Mobil oldugum icin tam link bulamadim. Tamamini izlemesini herkese tavsiye ederim.
  • kegums  (20.11.14 10:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.