[]

Bir avukatlık bürosundan habire reklam mesajı yolluyorlar

Şimdi ben, geçenlerde Metronet' ten Superonline' a geçiş yaptım.
Metronet aboneliğimi iptal ettirdim. 22 son ödeme tarihli bir faturam var.
Superonline da bir türlü interneti bağlatamadığı için(hat aktif olmadı modem de gelmedi zaten) ondan da aboneliğimi iptal ettim.
Bana Çelik Hukuk Bürosu diye bir yerden habire mesaj geliyor icra dosyası ile ilgili. Ben e-devlet' e baktım icra falan yok. Neden sürekli mesaj yolluyor bunlar, işkillendim şimdi. Bir son dakika golü atmasınlar?

Mesela gelen son mesaj:
SON Şans! İcra dosyanızda uygulanan vekalet ücreti indiriminde son gün. Hemen arayın.

 
Mutlaka arayıp sorun. Ya ben cevap yazarken attıkları mesajı görmemişim o zaman m e l t e m+1 . Bana da daha önce icranız var diye mesaj geliyordu sallamıyordum da meğer vodafone hattımı avea'ya taşımıştım ordan bi fatura kalmış sonra daha kötü olmuştu onun için arayıp sorun demiştim.


  • ekaterina  (19.11.14 21:43:21 ~ 21:51:42) 
eğer dolandırma amaçlı değil de gerçekten böyle bi hukuk bürosu varsa baroya şikayet edin, reklam yasağını ihlal ediyorlar.


  • loser blueser  (19.11.14 21:46:07) 
Onlar potansiyel müvekkil peşindedir. Bir yerden mail adresinizi bulmuşlardır, bir yerden almışlardır, başkalarıyla beraber aynı maili size de yolluyorlardır. Spam yani.

İcra dosyanız varsa vekalet ücretinde indirim yapıyoruz diyorlar işte. Hiç şaşırmadım. İcra yapan bir bürodan beklenecek bir davranış maalesef.

Büroya bir mail atıp bu durumdan şikayetçi olduğunuzu belirtebilirsiniz.

Aşağıdaki maddeye göre Baro'ya şikayet de edebilirsiniz ama yazık günah, siz bilirsiniz.

Reklam yasağı:
Madde 55 – Avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları ve
özellikle tabelalarında ve basılı kağıtlarında avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır.
(Ek : 2/5/2001 - 4667/35 md.) Bu yasak, ortak avukatlık bürosu ve avukatlık ortaklığı hakkında da uygulanır.

Edit: Pardon, ben nedense "mail" yazmışım. "SMS" olması gerekiyordu.
  • m e l t e m  (19.11.14 21:47:37 ~ 20.11.14 14:08:11) 
Şimdi Superonline'ı aradım, "Tarafımızdan herhangi bir yasal işlem başlatılmamış. Öyle bir şey yok" dendi. Metronet' in son ödeme tarihi zaten hala gelmemiş ve kendileri "Güldamla Hukuk Bürosu ile çalışıyoruz" dediler. Büyük ihtimalle spam oluyor herhalde...


  • Simrug  (19.11.14 21:52:22 ~ 22:42:09) 
ülkedeki hukuk sistemi sirke dönünce avukatları da iş kapmak için çemberden çembere atlayan maymunlara benziyor haliyle.


  • fengari  (19.11.14 22:36:26) 
Muhtemelen telefon numarasını karıştırmışlardır. Böyle iş peşinde koşulmaz çünkü. Adamın elinde bin tane borçlu vardır. Telefon numaralarını girerken ufak bir hata yapmıştır. O nedenle SMS ler size geliyordur. Zira mesaj içeriği bu yönde.


  • taipan  (20.11.14 12:16:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.