[]

hayatım boyunca hep kaçtım barfiksten

ama sonunda korkumla yüzleşiyorum. 2+2+1+1+1... gibi bütün gün toplamda 10-15 barfiks çekmemle sonuçlanan garip bir set düzenim var, şu sıra tahminen 86-87 kg olmalıyım bir de.. 175 cm boy ile fatass kıvamında takılıyorum.

(diğer ağırlık çalışmalarından ayrı olarak) barfiksi günaşırı yapıyorum ve ertesinde yeterince ağrı hissetmediğim için dinlediğim günler moralimin bozulmasıyla sonuçlanıyor bu çalışmam. misal bi bacak günü ardından iki gün merdiven çıkamayıp mutlu oluyorum ama sıra barfikse gelince :( sanki çalışmamışım gibi..

abi ben ne yapayım? her çalışma 1-2 kg ağırlık ekleyerek zorluğu mu arttırayım. şu sırtımı hissetmek istiyorum artık dinlenme gününde :(

yardımcım yok, paraşüt tipi emniyet kemeri gibi eksantrik kkd zımbırtılarım var. 2.5 m yükseklikteki tabliye betonuna tutunup yapıyorum hareketi bi de. bar yok. bu ağırlık ekleme nasıl fikir sizce?

hadi be şu bouldering heveslisi kardeşinize bi akıl verin he?

 
yürümek çok mu tehlikeli? soğuk ve can güvenliği açılarından?

insan vücudundaki kas kütlesinin %80'i belden aşşaada. götte ve bacaklarda yani.

götü ve bacakları çalıştırmak, kolları çalıştırmaktan daha akıllıca ve çok daha kolay. o bakımdan şeyaptım.
  • compadrito  (19.11.14 18:32:13 ~ 18:32:27) 
bafaya git dediler, sebil gibi tırmanmalık kaya var dediler..
www.lakebafa.org

bacaklarımı daha önce ifşa ettim zaten. o nahiyelerde bell bi standardı yakaladım ama 0 tutma gücü, 0 sırt kası kaynaklı kaba kuvvet.. o yüzden barfiks şart. o gölün kenarında hayatta kalmak için..
  • namus ninjası  (19.11.14 18:48:56 ~ 18:49:53) 
kilo ver hocam. önce kilo ver. hayatta tutman gereken ağırlık azalsın önce. 85 kiloyu düşürmemen için tutman için gereken güç nerde, 70 kilo için gereken güç nerde? o zaman barfiks de çok daha kolay olur, kol kası da daha çabuk gelişir.


  • compadrito  (19.11.14 18:53:54 ~ 18:56:15) 
@compadrito pampa naptin sen yaa %80 nedir allah için %60 civarinda oda kas kütlesi için geçerli bi söylem diğer dokular dahil değil bu yüzdeye


  • berginyonbaenre  (19.11.14 19:46:54) 
bacaklarımda sorun yok benim :(
bana
www.functionalhandstrength.com
tutma kabiliyeti lazım
  • namus ninjası  (19.11.14 20:02:16) 
Gün içinde durup durup kafana estikçe barfiks çekiyorsan olmaz o iş. Hatta kendini bile sakatlarsın. Belli bir programın bir parçası olarak barfiks yap. 3-4 set olsun. Her set yapabildiğin kadar çek. Her program günü, bir öncekine göre daha nizami ve daha fazla tekrar yapmaya çalış. Barfiks eğer nizami yapıyorsan, en temel 3-4 hareketten birisi. Acayip faydasını görürsün.


  • maxim gorki  (19.11.14 20:09:02) 
işte duyuruyu açma nedenim bu sıkıntı.. mesela bir hoca yazmış:

7. "Grease The Groove". Get a doorway pull-up bar and do 1 Pull-up or Chin-up every time you pass the bar.
Read more: stronglifts.com

buna kalsa ben doğru yapıyorum. al bi kapıüstü barfiks her geçişinde bi asıl diyor adam.
aynı adam 10 defa yap diyor setleri ki maksimum 1 yapsan da yap o 1'i 10 defa diyor.

kendimi sakatlamayacak kadar nizam yapıyorum, onda sorun yok ve çalıştığım tek hareket bu değil, serbest ağırlıklı çalışıyorum falan. daha sıkıntılı şeylerle, squatla falan başa çıkıyorum, her şeyde gelişme var, bacaktı karındı izolasyonlardı falan... ama bu barfiks nanesinde ne bir ağrı sızı ne de bir kuvvet artışı var. başladığım gibiyim sanki.

neyse, uyku saati geçmesin, zıbarayım.. yarın hazine değerinde bir cevap bulup duyuruyu tike boğmak istiyorum sevgili frank zane'ler. fit kalın.
  • namus ninjası  (19.11.14 20:18:43 ~ 20:21:00) 
tick'imizi ver öyle yat bari. :))


  • maxim gorki  (19.11.14 20:24:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.