[]

Sigara içen/ içmeyen herkes buyursun anlatsın..

Sevgili duyurumun Philip Morrisleri;

Bak bugün başıma neler geldi. Şimdi öğlene doğru şirketten çıktık, direktör ve benim pozisyonda bir arkadaş ile beraber. Direktörün arabasıyla yaklaşık 1,5 saat yol gidip, 1 saat toplantı yapıp yine 1,5 saatte geri döneceğiz.

Bir tek ben sigara içmiyorum, diğer ikisi fena içici. Arada şakalaşıyoruz hatta "dur su olsam hazır bakmıyorken içelim" diyorlar, ben de "bakmıyorum tamam 1 tane için, ama o kadar" falan diyorum, rahatsız olduğumda öhö öhööö diye öksürüyorum, gülüyoruz, söndürüyorlar sigaraları falan, kaç aydır bu şekilde geçinip gitmeye çalışıyoruz..

Bugün gidişte birkaç üstüste içtiler, fazla üstünde durmadım, toplantı bitti, dönüyoruz, yemek yememişiz daha saat 14: 30 olmuş. Köprü trafiğindeyiz, bunaldıkça sigara yakıyorlar. Artık dayanamadım "ya lütfen yakmayın artık" dedim. Diğer arkadaş sallamadı ya da duymadı(ben arka koltuktayım) bilmiyorum, yaktı bir tane. ben de camı sonuna kadar açtım, anlasın diye.

üstüne 2 dakika sonra direktör de bir puro yaktı, içerisi dumanaltı. Köprüde trafik ilerlemiyor, açlıktan duman da çarptı sanırım ellerim titreeye başladı, kalbim deli gibi çarpıyor, fena oldum.

"Ben dayanamıyorum bu dumana, açın lütfen ineyim arabadan, fena oldum, kalbim çarpıyor" dedim sertçe. Direktör fena oldu, attı hemen puroyu, afedersin falan dedi. yol boyunca da konuşulmadı.

Her olayda "ya belki ben bi yerde hata yapmışsam demek ki" diye suçu kendimde arayan kafamı seveyim. size soruyorum ki biraz içim rahatlasın, terbiyesizlik değil de ne bu şimdi?

Ya yanlış düşünüyorsam söyleyin, bu ne sigara içenlerden çektiğimiz, ayıp değil midir yahu keyif için, başkalarına fenalık geçirtmek, bu kadar rahatsız etmek?İstesem kendim içerim zaten, resmen hergün beraber sigara içmiş oluyorum onlarla.

Her hafta en az 1 kere araba içi dumanaltı seanslarımız devam edecek görünüyor. Nasıl yapacağız, bunun yolu yordamı nedir, siz nasıl davranıyorsunuz?

edit: araba şirket arabası. o arabayla gitmekten başka çözüm yolumuz yok maalesef..

 
Valla ben kantinde falan birisi dibimde içip dumanı yüzüme gelince direk söylüyorum dumanı diğer tarafta tutar mısın diye. Arabada da böyle bir şans yoksa rica edip sınırlandırmalarını isteyebilirsin, camlar açık falan içerler pek sıkıntı olmaz sana. Ama yine de saygısızlık onların yaptığı bence.


  • nundu  (18.11.14 20:50:25) 
iğrenç bir şey içmeyen için sigara. bence böyle giderse onlarla birlikte gidip gelemeyeceğinizi belirtmeniz gerekiyor. kimsenin keyif için sizi zehirlemeye hakkı yok. başka bir şekilde gidin gideceğiniz yere, onlar da sizin için vazgeçmek zorunda değiller ne de olsa.
ama o şekilde gitmeniz gerekiyorsa böyle servis vs. gibi diretmekte haklısınız.

  • iste o kavunici balik  (18.11.14 20:53:49) 
Rahat olun sigara içen biriyim birisi bana dese sizin dediğinizi ben utanırım şahsen, muhtemelen onlar da utanmıştır. Sigara içen birine sigaranın zararları konusunda nutuk çekmediğiniz sürece aklı başında kimse gıcık olmaz size. Arada kenarda durup sigara molası verebilirsiniz yol üzerinde uygun bir yer varsa.


  • homo sapiens gotgobekus  (18.11.14 20:54:13) 
Şirket başka araç tahsis edemiyor mu? Siz ayrı araba ile gitmeyi teklif edin.


  • hiko seijuro  (18.11.14 20:54:45) 
sigara içen insan saygısız ve bencildir. kendileri leş gibi kokar başkası da koksun ister, kendileri hasta olur başkasını da hasta eder. sen haklısın.


  • rock n roll  (18.11.14 20:58:22) 
tek araçla gitmek durumundayız. maalesef iş yeri sapa bir yerde olduğu için o arabada gitmekten başka çare de yok.

bugün fena oluca çat diye söyleyiverdim, resmen ağzımdan kendiliğinden çıktı kelimeler kontrol edemedim..sonra onlar da utandı, ben de.. daha öncesinde bir şekilde idare ediyorduk şakalaşıp falan.bundan sonrası nasıl olur, nasıl davranmak gerekir bilmiyorum.
  • su olsam ates olsam  (18.11.14 20:59:02) 
suç sende değil rahat ol. bende sokakta önümde biri içerek yürüyorsa hemen solluyorum. ya da bazen başka türlü yanımdan geçerken falan nefesimi tutuyorum 10 saniyeliğine falan. napim abi sevmiyorum, midem bulanıyo. senin içinden çıkan dumanı ben niye içime çekeyim.


  • secilmis uye  (18.11.14 20:59:41) 
senin hiç suçun yok kafana takma. seninki değil onlarınki terbiyesizlik küçücük arabada puro içilir mi hiç.


  • kuzey li  (18.11.14 21:02:01) 
Valla içen biriyim köprüde trafikte kalsam müsaade ister bi tane içerim camı açarak falan ama puro veya üstüste içek ayıp. nasıl sinemada ve uçakta içmiyorlarsa arabada da içmesinler. sonuçta özgürlük bir başkasının hakkı sınırında biter. ya da çok istiyosa direktör sana başka bi araç ayarlasın. iyi yapmışssın.


  • mahnita  (18.11.14 21:03:40) 
sigara konusunda çok gıcık ve kıl tipler var ama sen onlardan değilsin anladığım kadarıyla. sende suç yok.

efsane sigara içerim. hatta ekmeğin arasına koyar yerim sigarayı o derece. ama gel gör ki sigara içmeyen biri yanımda olduğu zaman tribe giriyorum ve rahatsızlık verecek diye içmiyorum. içsem bile yakarım, 3-4 hızlı nefes alır yarısına gelmeden atarım sigarayı.

sizin müdür de tam hanzoymuş, arabada puro mu içilir ya asjfşaljfafa. görmemiş herif.

edit: derken rock n roll'un yorumunu gördüm. "sigara konusunda çok kıl ve gıcık insanlar" kategorisine giriyor benim için mesela.
  • brotha b  (18.11.14 21:04:52 ~ 21:06:19) 
icmeyen biri olarak aracta baska insanlar varken tutturen direktor ve saz arkadaslarini kiniyorum.


  • nax  (18.11.14 21:06:42) 
en başında astımım var bayılıyorum ayağı çekseydin keşke


  • 05  (18.11.14 21:09:58) 
sonuçta iş için beraber gitmek zorunda olduğunuz bir yol bu. aynı şekilde ofiste olsanız içebilecekler mi? kapalı alan ve bu kadar rahatsız oluyorsanız dikkat etmek zorundalar.
bundan sonrası için sigara içmek istediklerinde mola vermelerini teklif edin, tatlı bir dille gerçekten rahatsız olduğunuzu belirtin. 1,5 saatlik yol zaten kaç tane sigara içecekler ki?

  • asisamus  (18.11.14 21:10:48) 
bundan sonra benzer bir şeyle karşılaşacağını sanmıyorum ama rock n roll'un sözde tespitine de gülmeden edemedim. saygısız ve bencil insanlar olarak biz kendisini tutmayalım.


  • devilred  (18.11.14 21:12:28 ~ 21:12:59) 
brotha b, kılım ve gıcığım abi, sigara içen insanın ne kendine ne başkalarına saygısı var, sonuna kadar da savunurum bunu. adam fenalaştım demesine rağmen o sigarayı söndürmeyen insan benim gözümde saygısızın önde gidenidir. bu arkadaş içmeyin artık dedikçe içmek neyin inadı, anlat bana bunu lütfen.


  • rock n roll  (18.11.14 21:12:35) 
ya gerçekten içen insanları da bir şekilde anlamaya çalışıyorum, bağımlılık olmuş artık, bırakmak da kolay değil. babamdan biliyorum, o da birkaç saat içemezse eli ayağı titremeye başlıyor. ama evde başka içen yok, çıkar balkonda içer karda kışta bile, evin içinde asla değil.

ama bugün resmen 5-6 puro 3-4 de sigara dumanına maruz kaldım arabanın içinde. ve gerçekten baygınlık geçirmek üzereydim, açlıktan çarptı sanırım..

belki en başta "çok rahatsız oluyorum, yanımda içilmesin" diye net tavır koymam gerekirdi, şakaya vurduk, nerede duracaklarını bilemediler.. insanoğlu işte siz kendinizden taviz veriyorsunuz tatsızlık olmasın diye, suistimal ediyor, sömürdükçe sömürüyor..

bu saatten sonra "ben gerçekten çok rahatsız oluyorum, benzinlikte mola verelim için" demek olur mu? Siz ne yapardınız?
  • su olsam ates olsam  (18.11.14 21:14:30) 
araba adamın kendi arabasıysa atar yapmak ayıp olur, hatta belki de sen arabaya gelme diye yapıyor olabilirler. Araba şirket arabası neyinse ısrar edip 1 tane ile geçiştirmeleri için her türlü cıngar çıkarabilirsiniz. Hiç içmeyin demek biraz fazla olabilir. Fantezi yapmışlar bildiğin puro ne lan.


  • e_rsin  (18.11.14 21:20:18) 
Puro ne ya kodumunun pezevengine bak, acikhavada bile rahatsz eder adami


  • divit  (18.11.14 21:25:24) 
sana yaptiklari resmen terbiyesizlik. ben sigara icen biriyim "evime" sigara icmeyen arkadasim geldiginde rahatsiz olmasin diye camin yanina gidip orda iciyorum.


  • desktopu  (18.11.14 21:34:47) 
rock'n roll haklı. bunlar elin oğlu, annen baban olsa onlar bile umursamaz içerler sigaralarını. ben buna şahit oldum.

sigara içen insan, sigara içmeyen biri için bu dediklerinin ne anlama geldiğini bilmiyor. gerçekten benciller, gerçekten düşüncesizler sigara konusunda. seni anlayabiliyorum, ben ara sıra tek dal içen biriyim, sigaradan nefret ederim. sabah tüm odaların kapıları kapalıyken bile evde biri sigara yaksa kokusuna uyanıyorum ve gidip adamı dövesim geliyor.

kavga et gerekirse, ciddiyetini anlasınlar. yoksa "dur yemekten sonra" "dur trafik sıkışık" diye diye sürekli yakarlar sigaralarını, püfür püfür içerler. tavrını koy.

aynı mevzu 8 kişilik devlet yurdunda başıma geliyordu sürekli. laftan anlamaz bunlar. her seferinde kafalarına vuracaksın.

sigara molası verin, kenara çekip zıkkımlansınlar sonra devam etsinler. babalarının arabası değil.
  • yirmisantim  (18.11.14 21:44:50) 
bu sabah 1. köprü trafiğinde beyaz bir araçta puro içen bir lavuk görmüştüm, o mu acaba müdürün? tam kıl bir tipti.


  • fallthepieces  (18.11.14 21:47:12) 
@fallthepieces, aslında iyi ve düşünceli biridir, çok da severim, tek sıkıntımız sigara/puro mevzusu..
beyaz bir araba evet, muhtemelen arka koltukta fenalık geçiren de bendim :)

  • su olsam ates olsam  (18.11.14 21:55:54) 
haksiz değilsin. senin de bulunduğun üstelik kapalı bir ortamda pasif halde bile zararlı zararlı olmasını geçtim içmeyene rahatsızlık veren bir şeyin ısrarla yakılması saygısızlık.
burda tek boşluk söyleme şeklin. ses tonun tarzın tavrın çekimser miydi yoksa çok mu cadaloz caydı da tınmadılar. bunu düşünürüm. ki insan olana bunu da düşünmem ama artık günümüzde insan ilişkileri stratejiler üzerine yürüdüğü için... hele iş ortamında bilemiyorum tab insanlardaki insanlık değerini.
bunu söyleyene gelince: seyrek veya içkiyle kullanıyorum. yanımda rahatsız olan biri olsa senin gibi mümkansız yakmam.

not: yazılanları sonra okudum da başka araç teklif etmeyin bana kalırsa.o değil. genelde mağdura yatan kazanıyor ya mağdura yatın bence.
  • gis  (18.11.14 22:00:43 ~ 22:02:40) 
koyun tavrınızı içmeyiversinler arabada. inince içerler ölüm yok sonunda, herhangi bir toplu taşıma aracında nasıl içemiyorlarsa size de aynı saygıyı göstermek zorundalar. yılların sigara içicisiyim bu arada.


  • snowman  (18.11.14 22:32:18 ~ 22:32:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.