[]

Kadinlar 2 gunluk gezilerde neden 2. gun ruj suruyor?

Evet boyle bir tespitim var. Merak ediyorum, neden ilk surmuyorsunuz ya da 2. gunun sabahi neden ruj surup cikiyorsunuz?
Aslinda ruj hakkinda soracaktim ama onu ayrica bir duyuruda sorarim. Simdi aklima takilan, 2. gunun ozelligi ne?

Edit: Yok oyle birsey diyeceklerin teker teker gelecegini bildigim icin "oyle birsey yok demeyin, varsa cevabiniz yazin yoksa zahmet etmeyin" diye yazacaktim duyuruya ama mobilden yazdigim icin usenip soruyu kisa tuttum, basima gelene bak keske usenmeyip yazsaydim:)

 
bu genellemeye nasıl vardın?

örnek uzayında kaç tane 2 günlük gezi, kaç tane 2 günlük geziye gitmiş kadın vardı? bu kadınlar geneli temsil ediyor mu sence?
  • mea maxima culpa  (16.11.14 21:28:44) 
hiç böyle bişey görmedim. nereden çıkardın? öyle şaşkın şaşkın duyuruna bakıyorum şu anda.


  • rock n roll  (16.11.14 21:30:23) 
O ne demek ya? İlk gün yolculuk hali hafif makyaj yapıyorlardır. 2. gün rahat rahat hazırlanabildikleri içindir. Anladıysam eğer soruyu.


  • Domuz  (16.11.14 21:30:44) 
töbe yarabbi çok ilginç tespit
sebep uyduruyorum: 2. gün yorgun olduklarından suratlarına renk gelsin diye belki?
hiç ruju olmayan kadın.
  • niye ama  (16.11.14 21:31:28) 
moreller düzeliyo ilk gün. ağşam kafalar çekiliyo. yüzler soluyo. sabah kontrast yakalanmak isteniyo.

ekleme: adaletin var mı dünya! 30 saniye lan! 30 saniye!
  • compadrito  (16.11.14 21:31:58 ~ 21:32:31) 
o deli, bu deli, faruk deli biz de mi deli?

belki 1. gün bir umutla geliyorlar, sonra 2. gün senden umudu kesince ruj sürüp etrafa bakmaya başlıyorlar :)
  • mea maxima culpa  (16.11.14 21:33:49) 
Ben hep ruj sürüyorum. Bakkala giderken bile. Başka makyaj yapmam ama kalem rujumu eksik etmem. Dolayısıyla neden bahsettiğini bilmiyorum.


  • m e l t e m  (16.11.14 21:36:08) 
@meltem bilemezsin zaten. bilebilmek için delifaruk'la 2 günlük geziye çıkmak gerekiyor :)


  • mea maxima culpa  (16.11.14 21:38:50) 
@mea O da doğru. :)


  • m e l t e m  (16.11.14 21:40:46) 
o nasil bir tespit yahu


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (16.11.14 22:27:40) 
arkadaş üşenmemiş istatistik çıkarmış, bana da sonuçlara güvenip yorumlamak düşüyor.

ilk gün sabah 6.45'te kadıköy evlendirme dairesi önünde ya da ankara kumrular'da toplanmak için sabahın köründe evden çıkılıyor. çantadaki ruj 24 saat sonra anca akla geliyor.
  • zihuatanejo  (16.11.14 22:31:46) 
İlginç bir gözlem. Kendi açımdan şöyle doğruluğu var, yolculuğa çıktığım gün dağılıyorum, sonradan toparlıyorum. Aslında ilk gün de sürüyorumdur da ruju, o yolculukta heder olup gidiyordur. Sonuçta ilk hazırlandığı hali ile kalmıyor hiç. Ruj da zaten yarım saat, bilemedin bir saat içinde yenip giden bir şey, kalıcı olanlardan değilse.İlk gün oradan oraya git, bavulla birlikte buradan buraya sürüklenle, "Aman, oraya nasıl varılıyordu" kısmı ile geçtiği için rujsuz kalıyordur, yenilemeye ya zaman, ya ortam ya da hal veya mecal kalmıyordur. İkinci gün dinlenip kendine gelince ruj da geliyordur. Bir de dönüş günü dağıtıyorum aynı şekilde.

Ekleme: Aynı şey giysiye de oluyor. Yolculuk sırasında rahat olayım diye, rahat ne varsa giyiyorum. Zaten geç otele vardıysam ve yol çok çok uzunsa, o gece pestilim çıkmış oluyor. Yol giysileri ile bir yerde yemek yedikten sonra, bir duş alıp yatıyorum. Ertesi gün yol giysileri kirliler arasında yerini alıyor, ben de dinlenmiş bir şekilde kalkıp giyinebiliyorum doğru düzgün. Normalde ruju da kıyafetin rengine uygun seçerim, çok renk rujum var. Yol yorgunluğu ile o renk uyumunu göremeyebiliyorum, hatta "Ruj nedir" noktasına kadar gelebiliyor, mala bağlayabiliyor benim kafa.
  • aychovsky  (16.11.14 22:34:22 ~ 22:43:40) 
ben de kendi adıma yorumlayayım. çok makyaj yapan ve makyajı temiz taşıyabilen bir insan değilim bu sebeple yola çıkarken her tarafıma bulaşmasın ve rahat hareket edebileyim diye hiç makyaj yapmam.(ruj rimel diye ayırmıyorum.) ikinci gün de farklı bir yerde olmanın verdiği heyecanla güzel hissetmek istediğimden makyaj yaparım. bu.


  • biyik  (16.11.14 22:50:09) 
Sevgili arkadaslar, 1 ya da 2 kez gordugum birsey icin bu neden yapiliyor diye sormam. Merak etmeye yetecek sayida rastladigim bir durumun nedeninini sorarim.

Kulaga ne derece sacma geldigi pek onemli olmamali, bir mantik yuruturseniz cevaplarsiniz elinize saglik, mantik yurutmez ya da yanlis tespit oldugunu dusunursunuz cevaplamadan gecersiniz, fine.

@mea maxima culpa
Eger merak ediyorsan ornek uzayimda kac tane 2 gunluk gezi ve bu gezilerde kac tane 2. gun ruj suren kadin vardi konusunda net bir rapor hazirlayabilirim, gezilerde fazla fazla fotograf cekme huyum var ve fotolarda tarih vs. bilgileriyle kayitli. Bunlari uzun uzun tek tek inceler net rakam cikaririm. Tabi cidden merak ediyorsan. Yoksa o kadar data tekrar ugrastirma beni:) Ayrica gorduklerime dayanarak "kadinlar boyle yapiyor" diye bir genellemeye varmis degilim. Sorum suydu; "yapanlar niye yapiyor?". Burada yanlis anlasilma var. Senin dusundugun gibi mantiksiz bir dusunceye kapilmis degilim.
Geneli temsil etmediginin farkinda olarak ornek uzayimi netlestirebilirim yine de, sol beyinli adamim ben zaten:)
  • delifaruk  (16.11.14 22:57:36 ~ 23:21:53) 
30 yıldır kadınım böyle tespit görmedim
i2.kym-cdn.com

  • emirkulu  (16.11.14 23:07:14) 
aychovsky, zihuatanejo ve biyik'in cevaplari elle tutulur birseyler cikardi ortaya, tesekkurler.

aychovski'nin cavabindan faydalanarak soyle 2 tane sonuca vardim:
1- Bu 2 gunluk geziler icin ucuslar sabahin korundeki ucuslar kullanildigindan, bu ucuslar icin de sabahin daha da korunde kalkip hazirlanildigindan bu hanimlar nasil olsa gunun daha ilk saatlerinde ruj solup ortada pek birsey kalmayacagindan bosuna ruj surmeyeyim diye dusunuyordur.
2- Ilk gun de ruj suruyorlardir ama ucus saat 06:00 da ise 4:30 gibi havaalaninda oluyorsun, bunun icin 3:30 gibi de yataktan kalkiyorsun. Haliyle gun agarip ucaktan indigin sehirde herkesin birarada oldugu ilk kahvaltiya oturdugunda ruj suruleli 6-7 saat gecmis oldugu oluyor. O yuzden pek belli olmuyordur. Fakat 2. gun 07:00 da kalkip tertemiz kiyafetleri giyip ruju surup 08:00 da kahvaltiya oturdugunda ruj ben buradayim diye bagiriyor. Boyle de olabilir.
  • delifaruk  (16.11.14 23:09:29 ~ 23:20:36) 
1. maddeyi şöyle değiştirelim. Bu 2 gunluk geziler icin ucuslar sabahin korundeki ucuslar kullanildigindan, bu ucuslar icin de sabahin daha da korunde kalkip hazirlanildigindan, bu hatunlar ya ruj sürüyorlardır ve o ruj gidiyordur o kadar uzun sürede, ya o saatte ruj sürmek akıllarına gelmiyordur ya da sürmeyi tercih etmiyorlardır.
2. madde kendi açımdan doğru. Kalıcı değilse, ruj her daim tazelenmek ister.

  • aychovsky  (16.11.14 23:14:52 ~ 23:16:10) 
Dans les champs de l'observation le hasard ne favorise que les esprits prepares

(Mevzu gözlemse, şans sadece iyi hazırlanmış beyinlerden yanadır) diyo Pasteur reyiz.

sen bilim adamı ol deli, iy düşünüyon, bunnara kafa yorman iy egzersiz diyo yani.
  • compadrito  (17.11.14 01:38:19) 
Dusundumde, aslinda surmek akillarina gelmiyordur ihtimalini dikkate alasim gelmiyor bek. Bazi kadinlarin, her iki gunluk gezinin ilk gununde normalde ruj surecek olupta aklina gelmemesi pek olagan gelmedi bana.
Bana sorarsan, bir kadinin ruj surmeye niyeti varsa surer:) Kadinlarin bu tarz seyleri unutacagini pek sanmiyorum. Yani, yine ilk iki ihtimale geri donuyorum:)

  • delifaruk  (18.11.14 12:55:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.