[]

yelkenli sandal

ilk resimdeki gibi bir yelkenliyle sahilleri gezmek istiyorum. hazır yelkenli almak çok pahalı.
ikinci resimdeki sandal yelkenliye dönüştürmek için uygun mu? Değilse nasıl bir şey uygun olur?
Yelkenlilerin tabanları düz olanları mı makbul?

ilk resim şu olacaktı: i42.tinypic.com
-----
mesela şöyle sandallar daha mı iyi olur? :
fc08.deviantart.com

 
ilk resim şu olacaktı: i42.tinypic.com
-----
mesela şöyle sandallar daha mı iyi olur? :
fc08.deviantart.com
  • 111111  (27.07.09 21:46:34) 
o sandalla sert havada değil sahil dolaşmak balıkçı barınağından bile çıkamazsınız.
bu tür bir seyahat için en azından bir kaptan ehliyetine ihtiyaç vardır. (yat kaptanı)
o fotoğraflardaki küçük tekneler de denizci şeyler değil. hayallerinizi kırmak istemem ama gerçekleşmesi çok zor.
  • justaddwater  (27.07.09 22:07:18) 
motoru yoksa kaptan ehliyetine ihtiyaç yok diye duymuştum. okyanus aşmak değil de sahilden sahilden egeyi akdenizi gezmek istiyorum


  • 111111  (27.07.09 22:11:19) 
şöyle söyleyeyim, 13.5 metre boyunda perkins dizel motorlu bir tekne ile gece ve gündüz seyir yaparak ve sadece marmara adasında yakıt ikmali için durarak çeşme ye ulaşmamız 3 günden fazla aldı. gerisini varın siz hesap edin. böyle bir tekneyle sizin aynı yolu yapmanız rüzgara bağlı olarak bir haftaya yakın süre alır.


  • justaddwater  (27.07.09 22:18:38) 
hmm moral bozucu cevaplar bunlar. yine de umudum var da hangi yolu izleyeceğimi bilemiyorum


  • 111111  (27.07.09 22:56:58) 
bakınız, size vereceğim bilgiler çok değerli. istanbuldaysanız, tersaneler bölgesinde nuh sanayi sitesini bulunuz. orada ahşap teknelerle ilgili bir çok şey bulabilirsiniz. ucuz tekne bulabilirsiniz. lakin geliniz görünüz ki, sizin hayalini kurduğunuz şey çok riskli ve bir o kadardan fazla ütopya. elinizdeki tekneyi yelkenli yapacağınıza sıfır yelkenli almak daha hesaplı olabilir. yok ben tekne yapabilirim diyorsanız, bir kaç haftadır abim saplantılı bir biçimde fransız dory'si diye bir tekneyle ilgili materyal arıyor. sırf planlarının kitabı internette 150 usd. ama youtubede videolarını izlerseniz etkileyici. ayrıca elinizdeki birikim de önemli. şöyle bir durum var; istanbuldan antalyaya bisikletle gitmek, otobüsle gitmekten daha eğlenceli olabilir ama hiçbir şekilde daha ucuz olmayacaktır. sizin üstü kapalı bir tekneye ihtiyacınız olacak. sıcaktan korunmak denizin ortasındayken göründüğünden daha zor. ancak o tekneyi gideceğiniz rotanın girişine götürüp daha ufak çaplı bir plan yaparsanız sanırım hedefinizin bir kısmını gerçekleştirirsiniz(ki hiç birini yapamamaktan iyidir). bir kamyoncuyla anlaşır, teknenizi yük almaya giden bir kamyona atarsınız, 3-5 kuruş fazla verir, istediğiniz yere götürtürsünüz.


  • outlawrider  (27.07.09 23:54:33) 
resimdeki tekneye yapılacak yelken modifikasyonu sert gelen ilk rüzgarda alaboraya neden olacaktır.
yelkenli yatların altında salma adı verilen bir ağırlık bulunmaktadır. bu ağırlık teknenin yelkenine rüzgar dolmasıyla tekneyi dengeler. bu sandalda salma olmadığından ters dönersiniz. malınızı geçtim canınızdan bile olabilirsiniz. en temizi boşverin..

  • fenrir greyback  (28.07.09 00:35:49) 
Tam benlik bir soru gelmis :) ve benim gibi biri de cikip cevaplamamis.

Yukarida düsüncelerini yazmis arkadaslasin, resimde gösterdiginiz sandal icin firkirleri dogru. Ancak olmaz diye bir sey yok, zira olani var.

O tip aksap bir tekneye tek direk kisa tip direk ve yarim yelken takma imkani var, ancak tekne nin kendi yapisinda salmasi olmasi gerekiyor.
Arzu ettiginiz tipte yarim direkli, 6 ila 8,5 metre arasinda olan piyade tekneler vardir. Bu tekne tipi cok uzun yillar bodrum ve cevresinde kullanila gelmis, yunan adalarina sünger ve kuru yük tasiyan minik tekne tipidir. Yapi itibari ile cok iyi su kesimleri vardir, salmalari mevcuttur. Iyi bir kaptanin, balikcinin elinde her hava ile mücadele edilebilir yapisi vardir. Icinde mutlaka motor bulunur. Hava durumuna göre yarim yelken cok rahat kullanilir. Ben cok kez kullandim, hatta hayran oldugum tekne tipi diyebilirim. Bunu kullanmak icin, normal kara sularimizda Amatör kaptan ehliyeti almaniz yeterli.
Bodrum, Bozburun tersanelerine gidip yaptirabilir, ikinci elini de bulabilirsiniz.
Günümüzde o dedigim tekne tipi artik balikcilar tarafindan direksiz, yelkensiz kullaniliyor. Ancak meraklilari halen daha yok degil.
  • aheste cek kurekleri millet uyanmasin  (28.07.09 01:43:23 ~ 01:44:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.