[]

kışın motor kullanmak

6 aralıkta sınava gireceğim, bu zamana kadar motor dersi de alacağım. hayatımda daha önce motor kullanmadım.
suzuki burgman 200 için de el sıkıştık gibi. kışın bu motorla işe gelip gidebilir miyim? 11 km, genelde 3 şerit ana yol. yoksa tecrübe edinmek için yazı mı beklemek lazım?



 
yağışsız havalarda içlik + full koruma + kask giyersen üşümezsin. Ben kışın bu şekilde gidip geliyorum. Ki burgman çok da fazla rüzgar almaz. Dediğim gibi hava kuruysa kullanabilirsin. Yerler ıslaksa tecrübesiz çıkma derim. Ve kesinlikle eğitim al.

cevap: evet gelip gidersin çok uzun mesafe değil. zaten uzun olsa da söylediğim şekilde gidilir. Ben eskiden 40 km gidiyordum işe motorla.
  • safepassage  (12.11.14 09:33:31 ~ 09:34:25) 
sinava kadar yogun trafige kapali bi alanda(kampus vs) kullan, tecrube edin.

ben yaz kis kullaniyorum, usume/islanma konusunu bir sekilde halledersen sorun olacagini sanmiyorum. bir de scooterda bacaklar icerde olacak, daha avantajli duz motorlara gore.

yerler kar tutmadikca kullaniyor baya kisi, bu aralar havalar gayet iyi, ehliyeti alana kadar ilerletirsin baya. sonrasinda da durumuna gore devam ettirebilirsin.
  • nawres  (12.11.14 10:36:53) 
kar yağışı hariç, yani yoğun kar yağışı hariç (yerler bem beyaz olmadığı sürece) kışında binilir.

çok soğuk havalarda sabah ve akşam donlarına dikkat etmek lazım, yağmurdan korkma. kaliteli giysi ekipman ve kask ile yağmurda daha zevklidir motor sürmek :)

buğu yapmayan bir kask şart ama.

mümkünse abs/cbs olan bir motor almalısın, eskiden yoktu mecbur düşe kalka öğrendik biz. yağışlı ve soğuk havalarda yol tutuşu kötü olur, iyi kaliteli ve yumuşak bir lastik olmalı.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (12.11.14 13:57:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.