[]

amerika birleşik devletleri mı isveç mi

imkanınız olsa, amerika'nın büyük bir şehrine mi stockholm'a mı yerleşirsiniz?
maaş vs. hepsi o ülkeye göre ortalama olacak.



 
a.b.d

isveç'te ırkçılığa maruz kalırım gibime geliyor çünkü
  • neferkitty  (11.11.14 20:48:08) 
tabi ki isveç...

amerika diyeni anlarım şu sebepten dolayı: "küçüklükten beri içinde ukte kalmış amerikan rüyası, amerikan pastası" durumlarından gitmek ister. gittiğinde ise pişman olur
  • vosvos3131  (11.11.14 20:48:29) 
isveç derim ben; mutluluk endeksine bakarak genel olarak daha düzgün insanların yaşadığını varsayıyorum, soğukla sıkıntım yok, türkiye'ye daha yakın, schengen içerisinde yaldır yaldır gezme şansın var vb.


  • diabolus79  (11.11.14 20:49:24) 
isveç. kar küreğini biz kendimiz mi getiriyoruz?


  • namus ninjası  (11.11.14 20:59:11) 
ABD bence her turlu. isvec'e gidersin ama akli ABD'de kalir. cunku orasi dunya'nin istanbul'udur.

her sey medeniyet degil.
  • bohr atom modeli  (11.11.14 21:00:04) 
ırkçılık yoksa isveç birazcık bile varsa abd.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.11.14 21:00:43) 
isveç yaaa. işten eve evden işe, akşamları açarım biramı elitserien izlerim fırsatım oldukça buz pateni yaparım dünya skimde olmaz valla amerika'ya gidip napçam evden çıktığım mı var. avrupa iyidir.


  • pescador  (11.11.14 21:02:07) 
abd derdim.

insanlari daha sicak, havasi-dogasi gittigin yere gore cok daha iyi, yeni bir gocmene daha fazla firsat sunar. silicon valley fena olmazdi hani.

isvecin kendi de insanlari da soguk. kendi vatandaslarina mutluluk veriyordur bit tek :) gocmenlere o kadar acik olduklarini dusunmuyorum.
  • fakyoras  (11.11.14 21:06:46) 
isveç. avrupa her yönüyle abd den daha iyidir.


  • sehpa fx350  (11.11.14 21:15:22) 
abd'nin neresine gideceğinize bağlı değişebilen bir durum, abd dünyanın en güzel ve en kötü yerlerine sahip bir ülke. bence dil problemini sorun etmez iseniz direkt isveç yani stockholm diyebilirim, en azından insan gibi yaşama ihtimalin abd'ye göre daha fazla olur.

fiziki olarak abd'yi görmedim ama stockholm avrupa'da en yaşanılabilir ve estetik olarak en güzel şehirlerden biri.
  • gezegen olan pluton  (11.11.14 21:18:49 ~ 21:19:25) 
Ikisine de gitmedim, gider birkac gun nereye gidiceksem oralarda-o insanlarin arasinda vakit gecirdikten sonra kararimi verirdim. (Ama gene de isvec iyi)


  • gibicibicis  (11.11.14 21:20:45) 
ABD


  • indescribable  (11.11.14 21:24:34) 
En sevdiğim ve ileride yaşamak istediğim ülke olan isveç tabi ki. Avrupa>amerika


  • nundu  (11.11.14 21:32:11) 
isvec


  • hjarteblod  (11.11.14 22:12:53) 
abd derim


  • basond  (11.11.14 22:19:41) 
Bu kuzey ülke hayranlığını naapıcaz bilmiyorum. Eriksen sizi bekliyordu, Ortadoğulu kankamla iki tek atarız, maça gideriz diye. Alice, Elsa zaten Türk erkeklerine hayranmış. 10 metreden belli tipin, kültürün her bir şeyin farklı adamlardan. Bu üstün ırkın arasına girmek kolay mı sanıyorsunuz. Muhakkak yaşanılan bölgeye göre farklılıklar olabilir fakat İngiltere, ABD gibi ülkeler göçmene hayır demez, entegrasyonu kolaydır ve çok kültürlü yaşayışı özümsemişlerdir.


  • neverletyougodown  (11.11.14 22:33:07 ~ 22:38:38) 
@neverletyougodown, ulan adamlar kadar maaş alıyorum işim gücüm var. ortadoğuluyum diye terörist miyim? herkesi kendiniz gibi ırkçı sanıyorsunuz. biz de biliyoruz isveçlilerin bize bayılmadığını ama bu kadar abartmanın lüzumu yok. mülteci olarak gitmiyoruz oraya. insan gibi yaşayacak kadar maaş aldığımız, işinde gücünde vasıflı insanlar olduğumuz varsayılıyor. ben elimde kültürüm, yabancı dilim, mesleğim varsa ırkçılık mırkçılık hiç sklemem açıkçası. türkiye'den iyidir her türlü. hepsi ırkçı değil ya.


  • pescador  (11.11.14 22:38:51) 
abd tartışmam bile.


  • xenophobe  (11.11.14 22:55:48) 
@pescador Kardeş dediğim gibi onlar da seni sklemiyor zaten. Nedir? sosyal hayatta, arkadaş çevresi edinmekte problem yaşarsınız. Sürekli international ortamınız varsa orda takılırsınız, göçmen mahallelerine taşınırsınız yine. Demek istediğim kimse size durup dururken yüzünüze karşı ırkçılık yapmaz tabiiki, adamların işin piri olmuş, kitabını yazmışlar ırkçılığın. Bu tarz ülkelerde entegrasyon için yıllarınızı vereceksiniz, atıyorum tüm okul hayatınız burada geçecek. Öyle 1-2 senelik masterla olacak iş değil.


  • neverletyougodown  (11.11.14 23:07:11) 
isveç'te sandığınızdan çok daha fazla ırkçılık var. esmer tenliyseniz sizi zor günler bekliyor olabilir.

abd'nin düzgün bir taraflarına gidilecekse kesinlikle abd derim.
  • tensai  (11.11.14 23:08:33 ~ 23:09:16) 
isveçte (stockholm) master yaptım, 2 sene bilfiil yaşadım. ırkçılık var diyenleri anlamlandıramadım. isveç ab ülkeleri içinde gelen göçmenleri hayata kazandırmada en başarılı ülkedir, bunu ben demiyorum ab'nin kendisi diyor. 10 milyon civarı nüfusunun aşağı yukarı 1 milyonu göçmenlerden oluşur.

isveç çok iyi niyetli ve kibar insanların yaşadığı bir ülkedir. market alışverişinde kasada mutlaka yüzünüze bakıp güler yüzle bir "hej!" derler mesela, istisnasız. burada genelde suratsız kasiyerler oflaya poflaya yapar işlerinizi. isveçte bir kaç ufak istisna hariç son 50 yıldır sosyal demokrat parti iktidarda ama son dönemde avrupanın genelinde yükselen sağcılık ve ırkçılık rüzgarından isveç de nasibini aldı ki suçlayamıyorum kendilerini bu hususta. burada nüfusunun 1/10'i kadar yabancı göçmen sosyal hayata karışsa en sosyal demokratı bile "noluyoruz lan?" der, adamlar senelerce hiç şikayet etmeden göçmenleri kabul edip, onlara sosyal/maddi yardım yapıp, hayata kazandırmaya çalıştılar. ama işte o kadar çok kazık yediler ki bu gelen göçmenlerden, o kadar garip tipler türedi ki, ister istemez kendilerini korumak istiyorlar artık. kazık yedikleri milletlerin başında da türkler geliyor elbet, şaşırmayın. bir misal vereyim, eskiden türk ehliyeti isveçte isveç ehliyetine otomatik olarak çevrilebiliyor ve tüm avrupada geçerli bir ehliyet haline dönüşüyordu. ancak oradan sıfırdan ehliyet almak isterseniz oldukça uzun ve zor bir ehliyet alma sürecinden geçmeniz gerekiyordu. bununla uğraşmak istemeyen bizim cin türkler türkiyede gerçeğine de çok benzemeyen ama isveçliyi kandırmaya yetecek düzeyde türk ehliyeti yaratıp, isveç makamlarına verip isveç ehliyetlerini aldılar bir güzel. isveç makamları bir noktada buna uyandı ve şu an isveçte türk ehliyeti geçerli değil. sınava girip sıfırdan ehliyet almanız lazım. ki sınav da anasının gözü gibi, özel buzlu ortamda araba kullanma dahil 50 tane şey var geçilmesi gereken.

ama hala isveç güzel ve yaşanılası bir yerdir. ha kışları berbattır, öğlen 3te hava kararır, sabah 8e doğru aydınlanır falan, eğer biraz meyilli iseniz çok rahat depresyona girebilirsiniz bu karanlıktan dolayı. ama onun dışında enfestir. bir yabancı olarak kurallara uyduğunuz müddetçe de sorun yaşamazsınız. şu an bize lüks gelen bir çok olanak orada default'tur, yaşam kalitesi de hayli yüksektir. toplu taşıma muazzamdır; şehrin bir ucundan diğerine metro ile gidilir, metronun gitmediği yere de otobüs gider. ha biraz pahalıdır, orada para kazanıyorsanız sorun değil ama trden gelen para ile zor yaşanır.
  • fengari  (12.11.14 03:51:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.