[]

para sifirlama olayi

neden hirsiz deniliyor diye bir soru sormustum ama ne yazik ki cogu cevap "hirsiz oldugu icin" i gecemedi. :/. sadece bir cevap ses kayitlari olan youtube link i verdi. o zaman o durumdan gidelim.

o paralarin hirsizliktan toplandiginin somut delilleri nelerdir?

erdogan sempatizani degilim.

sadece objektif gerceklige olan merak. ve bu gerceklik sayesinde olusacak yorumum.

 
i.imgur.com
i.imgur.com

karmaşık görünüyor olabilir ama hepsini dinleyince;

basın sansürü
rant - ihaleye fesat karıştırma
kaçakçılık
rüşvet
baskı ve tehditle yaptırılan usulsüzlükler
yargıya müdahale
fuhuş
kamu kaynaklarının kişisel işler için kullanılması (hırsızlık)

açıkça görünüyor. hepsini aynı kişi yapmıyor tabi, ama aynı kişiler hepsini yapıyor.
  • loser blueser  (09.11.14 20:25:29) 
bankadan, bakkaldan vs para calma goruntuleri tarzi bisey mi somut delil diye bekledigin?

ulkenin basindaki adamin evine o kadar cok para nasil, nerden gelmis olabilir? evlere baskinlar yapilinca bu adam neden panikle evindeki paralarin gozden kaybedilmesini istiyor?
sonra is adamlarinin konusmalari cikti, bu adam tam bir acimasiz orgut lideri gibi etrafa korku salmis ve harac topluyor nerdeyse.
  • nawres  (09.11.14 20:29:44) 
lölö yapma bono. lölö yapıyorsun.
eğer, (paralel ya da değil), gizleyecek bir şeyin yoksa, seni dinleyenleri komploculukla suçlamaz, bağımsız yargıya güvenir, adli sürece türlü türlü montelerle müdahale etmezsin.
ha adalet onların elinde dersen, 12 senedi iktidarsın amk. böyle acizsen yönetme zaten ülkeyi.
  • namus ninjası  (09.11.14 20:37:27) 
Birazcık sabretseydiniz uzunca bir cevap yazıp göndere bastım ama duyuruyu silmiştiniz.

Bakın güzel kardeşim, etik denen bir olgu var. Hiç hırsızlık falan gibi şeyleri düşünmeden, diğer kayıtları göz önüne almadan, önce buna bakalm.

Bir bürokratın evinden yüklü miktarda nakit para çıkması (isterse helal kazanmış olsun) etik değildir. En basit devlet memuru bile periyodik olarak mal varlığı beyanı yapar. Eğer beyanının ötesinde bir para hareketi olursa soruşturma geçirir.

Rte'nin şu ya da bu yolla o kadar parası olabilir. Birisi kaşını gözünü sevdiği için bile vermiş olabilir. Ama bunu mal varlığı beyanı ile belgelemesi gerekmektedir. Bunu yapmadığında haklı olarak bir soruşturma geçirmesi gerekir. Devlet, 'kardeşim sen bu parayı nereden buldun, de bakayım' diyebilir. İş o noktaya gelse bile çıkıp paranın kaynağını açıklar ve biz de deriz ki ha demek buradan bu parayı kazanmış.

Halbuki iş bu şekilde ilerlemek yerine bu iddiaları öğrendiğimiz kayıtların montaj olduğunu söylemek ile geçiştiriliyor.

Montaj mı peki? Olabilir (aslında olamaz da biz yine hüsn'ü zan edelim). Bunu anlamanın da yolu var. Bir forensic audio kuruluşu kayıtları inceler ve bir rapor tutar. Bu rapor der ki 'biz şu şu şu yöntemlerle ilgili kayıtları inceledik ve şu gibi bulgular tespit ettik'.

Halbuki bunların ne şekilde montajlandığına dair en ufak bir rapor yayınlanmıyor, bir bakan diyor ki 'tübitak inceledi sı-fır-la diye heceler birleştirilmiş'. İyi de Tübitak zaten başbakana bağlı bu bir, bir ikincisi de öyle ise bile bir rapor yaz da görelim nasıl montajlanmış. Tüm bunlar olurken bir yandan süren kovuşturmalar da hukuka aykırı yöntemlerle sonlandırılıyor.

Sadece şu kadarı bile aslında yeterli ama bu sizi tatmin etmiyorsa diğer kayıtlara ve kayıtlar karşısında takınılan tavırlara bakabilirsiniz.
  • johan sebastian  (09.11.14 21:01:36) 
Önceki duyuruyu yazarken sildiğin için çok pis gıcık oldum buraya da bunu yazmaya geldim.


  • emirkulu  (09.11.14 21:08:56) 
önceki duyuruyu sildigim icin herkesden af diliyorum. silmemin nedeni soruya cevaptan cok sahsima yönelik subjektif yorumlardi.


  • bonaparte  (23.11.14 22:19:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.