[]

Grafik Tablet ????

Kayseri'de media markt, teknosa, bimeks, vatan, gold vs.. tarzı yerlerde yaptığım araştırmalar sonucu saydığım yerlerdeki personelin grafik tablet algısının ısrarla ipad'den öteye gidemediğini gördüğüm, ve bu mağazalarda kendi imkanlarımla grafik tablet bulamadığım için bu başlığı açmaya karar verdim.

Bana bir grafik tablet lazım beyler, neyde mi kullanıcam? Projeksiyonla soru yansıtıp GEOMETRİ sorusu çözücem. Yani işin donanım kadar yazılım kısmı da önemli benim için. Yani ben bir noktadan dik indirdiğimde, ek çizim yaptığımda vs.. minecraft karakteri gibi piksel piksel çizgiler çizmeyen bir tablet arıyorum. en önemlisi ben yamuk yumuk çizsem bile beni düzeltecek, ayıplarımı örtecek, her başarılı öğretmenin arkasında yazılımı adam gibi olan bir tablet vardır dedirtecek bir tablet arıyorum. gönlümün sultanını arıyorum

az biraz araştırdım. şöyle bir şey anladım ben bu piyasadan. bu işin nambır vanı wacom. bence çizim, boya badana yapacak grafiker arkadaşlar için çok iyi ama bana fazlasıyla lüks kaçar gibi. zaten yazılımında da o aradığım "çizilen şekli düzelt" özelliği yoksa elimde patlar. fakirim ben. gerek yok.

wacom reyis benim gibi fakirleri düşünerek bamboo diye bir marka üretmiş. aynı yazılımsal kaygılar bunun içinde geçerli.

uc logic firması ise lapazz diye bir marka üretiyor aynı mantıkla. benim gönlüm bunlara kaydı gibi ama kalitesel kaygılarım var bu sefer. 2 gün sonra elimde kalır mı? çizimlerim minecrafttan fırlamış gibi olur mu? Yazılımı nasıl? Kafamı kurcalıyor açıkçası. Bir deşöyle olay var, teknik özellikler (lpi filan diyor anlamıyorum) wacom ya da bambooya göre daha iyi görünüyor (sayılar büyük en azından) ama fiyat yarı yarıya....

dostlar, erenler evliyalar, söyleyin ben ne yapayım? hangş tableti alayım

 
aradığın özel bir cihazdan ziyade senin de bahsettiğin gibi bir yazılım. bu konuda android için de ipad için de çokça yazılım var. mesela geometry pad adında bir uygulama varmış ki android'de de kullanılabiliyor. herhangi bir tablete bu uygulamayı yükleyerek kullanabilirsin. emin olmamakla birlikte sanırım basit tabletler bile projeksiyonlara bağlanabiliyorr(?)
www.youtube.com
www.youtube.com

play.google.com
  • dahinnotha  (09.11.14 19:39:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.