[]

Fatura kesmek icin hangi programi almamiz lazim?

Sb




 
fatura ciktisi almak icin mi soruyorsun?

excel ya da wordde fatura sablonunu olusturup nokta vuruslu printerdan cikartabilirsin.
  • exlibris  (08.11.14 18:00:58) 
eğer çok yoğun ve seri şekilde fatura kesmeyecekseniz, muhasebe programı ile stok programını entegre edip oradan doğrudan faturalama yapmayacaksınız vs. ne bir program alın, ne de nokta vuruşlu printer alın.

faturanızı bastıracağınız matbaada size alternatif olarak söyleceklerdir zaten, sıralı form şeklinde değil de, normal a4 olarak bastırın faturalarınızı. normal şartlarda 3 nüsha olarak bastırmanız yeterlidir. bazı durumlarda 4 nüshanın da tercih edildiği oluyor ama gerek yok.

normal a4 olduktan sonra, beslemesi kolay herhangi bir printerı kullanabilirsiniz rahatlıkla. kullanacağınız program da Excel. Fazlasıyla yeterli.
  • silent storm  (08.11.14 18:12:38) 
hatta kırtasiyeden matbu fatura alıp noterden onaylattıkyan sonra kullanabilirsin. bak buda ücretsizmiş www.gezginler.net ön muhasebe için de kullanabilirsin


  • mr fusion  (08.11.14 18:44:52) 
Yani kesilen faturalari excel formatinda kayitli tutacagiz ozaman? Illa ki muhasebe programi almak sart degil oyle mi?


  • delifaruk  (08.11.14 19:55:57) 
Kağıt olarak saklaman yeterli faturaya da elle yazabilirsin.
Muhasebe programı stok ve cari takibi için gerekli olur. Her firmaya ayrı fiyat veriyorsan binlerce stoğun ve cari varsa excel'de takipnetmen zor olur.

  • rhan  (08.11.14 20:03:50) 
özelden yazdım ama, buraya da ekleyeyim. belki bir başka arkadaşın da işine yarar.

evet muhasebe programınız olacak. ama faturayı yazılım olarak onu kullanarak basmak zorunda değilsiniz. bizim programlarımızda fatura taslağı bile yoktur hatta. kesilen faturayı programa doğru şekilde gireceksiniz o kadar, sizin açınızdan zorunluluk olan kısmı bu.

nokta vuruş şart değil. dediğim gibi, seri fatura kesmeyecekseniz, sakın ola o işe girmeyin. boşa printer parası, boşa işgal edeceği yer, sıralı kağıdın iğrençliği vs.

alt nüshaya geçmeyecek zaten hocam, atıyorum 3 nüsha. 3 kopya print etmiş olacaksınız aynı taslağı, her nüshaya basmış olacak. bu kadar basit.

günde 30-40 fatura kesecekseniz, o zaman nokta vuruşlu ve sıralı kağıt mantıklı, ona bir şey demem.
  • silent storm  (08.11.14 20:12:25) 
amaciniz sadece elle kesmek yerine printer ile kesmekse excel yeter.

ama her kesilen faturayi pc de kayit olarak saklamak isterseniz excel verimli olmaz.

evet yogun bir trafik olmayacaksa surekli forma gerek yok.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (08.11.14 20:23:21) 
ucuz yollu bir program işini görür, akınsoft, pratikofis falan bakabilirsin.


  • rhan  (08.11.14 21:13:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.