Giriş
(11)

karabasan diye bir sey var mi ?

şeyda5
Varsa ne oldugunu anlatabilir misiniz ? Tesekkurler
Varsa ne oldugunu anlatabilir misiniz ?

Tesekkurler
0
şeyda5
(07.11.14)
Uyku felci o, tamamen bizim iyiliğimiz için olan bir şey.
0
angelus
(07.11.14)
Hep soyluyorlarda ben basima hic gelmedi bu herneyse.
0
delifaruk
(07.11.14)
çok yemek yediğin zamanların gecesinde olan bir şey.

uyku felci +1
0
neferkitty
(07.11.14)
"şey" derken öyle bir yaratık yada canavar filan yok. Uyku felci olurken hareket edemiyor insan 1-2 saniye farkında olarak. Korkuyor. Öyle çok korkulacak bir şey değil. Bana neredeyse her hafta oluyor.
0
e_rsin
(07.11.14)
karabasan = uyku felci

karabasan sırasında görülen iblisler = uyku-uyanıklık arasında görülen kabus
0
harzem
(07.11.14)
karabasan dediğin uyku felci aynen... insanın normal uyanma sıralamasının (büyük oranda stress sebebiyle bozulması) şöyle ki: insan uyurken, rüya falan gördüğünde sağa sola koşmasın kendini yaralamasın diye beyin ile motor kaslar arasındaki iletişim kesilir. uyanma vaktinde bütün organlar check edilir (bacaklar nasıl, pipi çalışıyor mu:)) sonra beyinle motor kontrol sistemi arasındaki bağ tekrar sağlanır ve gerinerek uyanırız.

karabasan olayında beyin bir panik sebebiyle erken uyanır, ancak motor sistemle bağı olmadığından vücut hareketleri üstünde bir kontrolü yoktur; hareket edemezsiniz.

"camda birini gördüm" tarzı halüsinasyonlar da bu "karabasan"la sık görülen bir şeydir. korkmayınız. yanınızda biri varsa, size dokunduğu anda motor sistem kontrolü devreye girecektir. yoksa biraz bekleyince (birkaç saniye sanırım) yine bağlantı kurulacak ve karanlık odanızda bir başınıza olduğunu fark edeceksiniz.
0
no avalon
(07.11.14)
kabusta harekete geçmen gerekiyor ama her uzuv hemen çevrimiçi olamıyor bi sebepten.
kutulmanın bir yolu ayak parmağını oynatmak derler. o açılınca diğer uzuvlar da aktifleşiyormuş.
0
namus ninjası
(07.11.14)
uyku felci+1
geçen gece benim başıma geldi... yatıyom beyle lan gözlerimi bi açtım (kabus da olabilir)
yatak zıngır zıngır sallanıyo aha dedim deprem oluyo kaç kurtar kendini ama kılımı kıpırdatamıyorum yatağa gömülmüşüm resmen bağırıyorum sesim çıkmıyor, kolumu duvara vurup ses filan çıkarmaya çalısıyorum kolum kalkmıyo oyle boktan bi durum.
0
guglicio
(07.11.14)
İki kez yaşadım çok hoşuma gitti.Yine olsa yine isterim :) Arkadaşlar güzel açıklamışlar.Uyku felci +1 Öcü möcü yok yani raad ol panpa.
0
Godless
(07.11.14)
tamamen beyin kas arası sinir iletimiyle alakalı bir durum ya. bağırmak istersin sesin çıkmaz vs. düşünüp uygulayamıyosun işte uyku felci

edit: arada gördüklerin de bilincin yerine gelmesini sağlayan rüyalar. Mesela rüyanda biri üzerine üzerine geliyo o anda uyanıyosun beyin sinyal yolluyor vücut almıyor vs sonra sinirler işini yapınca zıpla yataktan. bişeyler görmen çok normal yani
0
veilofsin
(07.11.14)
Benım bı kez basıma geldi yüzüstü yatıyodum kitlendim kaldım sesim çıkmadı.
harbiden iğrenç bişeydi 1-2 dakika sanırım öylece kaldım sonra uyanabildim.korkunçtu.
0
heee
(07.11.14)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.