[]

e-kitap okuyucu

Merhaba,

Eşime hediye olarak bir e-kitap okuyucu almak istiyorum.
şöyle söyliyim, öyle ahım şahım özelliklere gerek yok. kitap okusun yeter.

bu ara calibro'nun her yerde reklamları var. almaya değer bir alet mi?
veya "onun yerine şunu al" der misiniz? 200 tl'yi aşmasın istiyorum bu cengaver.

 
şurada bir calibro incelemesi mevcut:
www.mserdark.com

ancak ben alabiliyorsanız illa kindle paperwhite 2 derim. yoksa piyasadaki yerli seçenekler arasında calibro biraz daha ilgi çekici gibi (kullanmadım özelliklerine bakarak söylüyorum)
  • saim  (07.11.14 08:42:47) 
ben pw2 kullanıyorum. ışıklı ve oldukça memnunum. lakin fiyatı üçyüz bandında.

kullananlar calibro'yu beğeniyor. memnunlar. FB'taki meritokrasi ağında yorumlar vardı. inceleyebilirsiniz.

ancak kişisel tavsiyem calibro alacaksanız ışıklı modelini almanız olacak. zira karanlık ortamlarda okumak zor oluyor ışıksız modda.
  • dahinnotha  (07.11.14 08:47:07 ~ 08:47:42) 
yalnız calibronun ışık teknolojisi kindle'dan çok farklı. tıpkı tablet ışıklandırması gibi bu nedenle göz yoruyor. kısaca calibro ile gece okuma deneyiminden haz alamayabilirsiniz


  • saim  (07.11.14 09:02:20) 
kindle seçeneklerim arasında yok, teşekkür ederim tavsiyeler için.

peki calibro'nun ışıksız olanı ile akşamları hafif ışıkta normal kitap okur gibi okuyabiliyor muyuz?
  • teritori  (07.11.14 10:01:21) 
Ben calibro touch lux aldim, 250 lira olandan. 2 haftadir kullaniyorum gayet memnunum.ozellikle de geceleri aydinlatma ile kullanıyorum, en az 3 saat okuyoru, hic goz yormasi olmadi.

Basic modeli sadece isik degil, cozunurluk dokunmatik ekran olmamasi gibi özellikleri de eksik bence.

Kindle alma şansınız yoksa ( benim su ara yoktu) calibro touch lux u dusunmeden alabilirsiniz. Başlangıç icin gayet uygun bir cihaz bence.
  • fraise  (07.11.14 10:24:27 ~ 10:25:54) 
Çok da gözün korkmasın diye söylüyorum. Bende Sony var, ışıksız. Gece lambasıyla gayet güzel okunuyor. Normal kitabı nasıl okuyorsan öyle.


  • zombi  (07.11.14 13:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.