[]

şengen vizesini sıkça aynı yere kullanmak

2 ay önce 4. şengenimi yunandan aldım. 6 ay 45 gun kalışlı multi. ilk girişim de yunan adalarına oldu.

sonra 29 ekim tatilinde 3 gun amsterdam a gittim.

bu ay sonu tekrar hsonu için amsterdama gidicem.

niye yunandan aldıgın vizeyle 2dir amsterdama geliosun derler mi?

gecen amsertdam girişimde polis neden amsterdam? arkadasın var mı? kaç gun kalcan, dönüş biletinin görebilir miyim vs demişti. gerildim. biletimi aldım 28inde gidiyorum ama biraz tedirginim.

sorun cıkar mı?

 
gerilmenize gerek yok. her pasaport polisinin sorması gereken sorular onlar aslında. rahat rahat cevap verin. 1 hafta kalıcam, dönüş biletimi görmek ister misiniz diye sorun onlar sormadan. ayrıca seviyorum, tatil için en sevdiğim yerin diyin. rahat olursanız fazla sıkmazlar zaten.


  • allanpoe  (05.11.14 23:40:17) 
schengen ile 11-12 ayrı ülkeye girdim tr kalkışlı sıkıntı yok moruk iyi gezmeler.


  • monkey  (06.11.14 00:01:54) 
Girişte sorun olacağını sanmıyorum fakat ileride tekrar Yunanistan konsolosluğuna başvurup vize alma düşünceniz varsa bu vize döneminde en fazla günü Yunanistan'da geçirmeye çalışın.

Sana vize verdik başka bir ülkesinde bizden daha çok kalmışsın diye sonraki vizede sorun çıkarabiliyorlar.
  • Sandeman  (06.11.14 09:46:47) 
sandeman,
yunana vize basvurusu yaparken kurban bayramı için 3 gunluk basvurmustum. 6 ay verdiler. ben 3 gunluk istemiştim oysa. yine de sorun cıkarırlar mı ki?

  • slalom  (06.11.14 11:31:27) 
Dediğim süre olayından dolayı Yunanistan'dan tekrar vize alamayan 2 kişi tanıyorum. Diğer ülkelere göre daha kolay ve uzun süreli vize verdikleri için birçok insan vizeyi onlardan alıp sonrasında adalara günübirlik giriş yaparak sonrasında asıl gitmek istedikleri ülkeye gidiyorlar.

İlk Yunanistan Schengen'im 1 yıllıktı. O vize süresi içerisinde 3 ülkeye gitmeme rağmen en uzun konaklamayı orada yaptım. Tekrar başvurduğumda 3 senelik verdiler. Düzgün kullandığınızda vize süresini genelde arttırıyorlar.
  • Sandeman  (06.11.14 15:03:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.