[]

ABD'de polis olmak

17 yaşında, türkiyede yaşayan ve tc vatandaşı olan (abd yada başka ülke vatandaşlığım yok) bir lise öğrencisiyim. ABD'de sıradan bir polis olmayı ciddi anlamda istiyorum. Nasıldır nelerdir, bir yolu var mı? ingilizce problemim yok. evet, google amcadan da araştırdım biraz ama duyuru halkına da danışmak istedim.




 
madem ingilizce problemin yok her bir eyalet için gereksinimler: discoverpolicing.org


  • diabolus79  (04.11.14 22:44:00) 
senin 21 yaşında ve green card olan versiyonunum. izleyeceğin yol bir şekilde abd'ye gidip orduya kapak atmak. ordudan sonrası kolay.
edit: vaktim olursa editleyip upuzun bir cevap yazarım.
freekara'nın dediği yanlış. bütün eyaletlerin kanunları farklı. green card'la da alan pd'ler var. bilmeden kesin konuşmayalım.
  • xenophobe  (04.11.14 23:04:56 ~ 23:08:08) 
aslında ben de ordu düşünmüyordum ama ordudan gelenlere öncelik var polis olmak için. ben kısmetse 3-4 senelik sözleşme imzalayacağım orduyla.

orduda görev yapanlar "veteran" oluyor. polis departmanlarının internet sitelerinde bile yazıyor veteranlar önceliklidir diye. o yüzden söyledim. bir de genel olarak insanlara (sonuçta türkiye dışına çıkıyorsun ve her kültürden insan var orduda) ve mesleğe adapte olman açısından faydalı olur ordu. ayrıca ileride polislik daha ilerisi federal bürolar (fbi, atf, dea vs) hatta homeland security olaylarına bile girsen orduda görev aldığın için security clearence ve background check alman daha olası. yoksa rastgele bir abd vatandaşı bile geçemiyor bazen security clerance'ı falan.

ordunun da çok iyi imkanları var:
bir kere siviller 5 yıl abd dışına çıkmamak şartıyla vatandaşlık için başvuruyor. orduda ise sözleşmeyi imzalayıp botunu, palaskanı taktığın gün başvuruyorsun vatandaşlığa. active duty'de olduğun ve ülkeye hizmet ettiğin için öncelikli oluyorsun, ortalama 1 sene sonra alıyorsun vatandaşlığı.

geri kalan da sözlükten, abd'de yaşayan ve orduyu düşünen bi badimle mesajlaşmamızı kopyalayayım.

"ordu askerine iyi bakiyor. evliysen sana ev oneriyorlar. evi begenmezsen georgia state icin konusuyorum $1100 maas disinda extra para veriyolar ev kirasi mutfak masraflari icin vs. bunun disinda irak, afganistan vs. gibi yerlerde gorevlendirilirsen toplamda $1250 dolarlik bir ekstra para veriyolar aylik. maas saniyorum enlisted personel icin $1500 officer icin $1600-1700 kusur. her 9 ayda bir rank atliyorsun. normal olarak maasin da yukseliyor. katildigin overseas operasyonlar icin extra prim gibi bir sey de verebiliyorlar. en onemlisi de saglik sigortasi. full coverage bir saglik sigortasina ayda $15-20 gibi bir para oduyorsun ki amerika icin inanilmaz bir durum. normalde dis muayenelerini kapsamaz saglik sigortalari ya da kapsayanlar inanilmaz pahali olur. kapsamadigi zaman da bir muayeneye gittiginde fiyatlar 500-600 den basliyor. sadece muayene. tedaviye gectiginde $1000'in uzerine cikiyor. o yuzden ordunun verdigi saglik sigortasi inanilmaz bir sey. askeri personel oldugundan her zaman askeriyenin doktorlarina muayene olmak zorundasin. ancak ailen kendi ozel sectigi doktorlara gidebiliyor. saglik sigortasi hepsini karsiliyor.

bunun disinda ilk kontratini yaptiginda giris ikramiyesi ve seni biraz daha motive etmek icin $10.000 gibi bir parayi sak diye onune koyuyorlar. bunun $5000'ni hemen diger 5000 i de 3 taksitte aliyorsun. her kontrat yenilediginde o yil ordunun belirledigi ikramiyeyi almaya hak kazaniyorsun. ekonomiye bagli bir sey oldugundan bazen ikramiyeleri kaldiriyorlar. sansina kalmis artik.

yurtdisinda gorev aldigin surece federal hukumet senden tax almiyor. maasin kesintisiz yatiyor. bugun plaka falan cikartmaya gittiginde bedavaya aliyorsun vs. avantajlari say say bitmiyor yani."
  • xenophobe  (04.11.14 23:21:32) 
Ordu denmis de green card olmadan orduya da giremezsin diye biliyorum. Liseyi bitirince lotoya basvur belki cikar. Ya da amarigali bi kari/adam bul evlen. Ya da egitim icin gelip kalip green cardi alinca basvuracaksin.

Ingilizcen iyiyse niye duyuruda takiliyorsun google da istemedigin kadar bilgi var.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (05.11.14 07:31:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.