[]

Süt

Marketlerde bazı sütler 1.90 1.80 gibi fiyatlarla satılırken bazıları 2.90 3.00 gibi fiyatlara satılıyor.arada baya bir fiyat var bu fark sadece markadan dolayı mı?




 
bence evet. yörsan alıyorum ben pınar ile tat olarak bir fark yok.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.11.14 14:17:45) 
emin ol hiçbir fark yok. bir arkadaşımın ailesinin süt ve peynir fabrikası vardı. anlatıyor; bakanlık öyle testleri zorunlu tutuyormuş ki en ufak detay bile çıkıyor. testleri yapmazsan götünden kan çekiyorlarmış. ha arada bakanlıkta adamı olan gemisini yürütür örn: ilkokullardaki süt rezilliği fakat genel olarak büyük denetimler var.


  • canercuxy  (04.11.14 14:22:17) 
günlük, uzun ömürlü, pastorize, organik, az yağlı, eli bin tane çeşidi var, bunlara göre değişiyor.

ben 1 lt uzun ömürlü sek alıyorum. 2,5 lira olması lazım. sek'in günlüğünden de aldım, arada ne fark var anlamadım.
  • sir gawain  (04.11.14 14:23:02 ~ 14:24:29) 
ben elimden geldiğince tire süt alıyorum ve tat olarak normal paket sütler arasında çok büyük bir fark var. o sütü kullanmaya başladığım zaman süt içtiğimi farkettim. pastörize sütler saman gibi gelmeye başladı. (buna sütaş ve sek'in doğal sütleri de dahil)

edit: litresi 4.90 tl
  • air  (04.11.14 14:52:38 ~ 14:53:12) 
aoç tavsiye ederim şiddetle. yalnız ankara'dan diğer şehirlere dondurularak gönderildiği için ufak bir tat farkı oluyor; ama çok deüğil. çok lezzetli ve doğal.


  • bradshaw  (04.11.14 15:03:37) 
Pastörize edildikten sonra hepsi aynı; ucuzu veya pahalısı çok farklı olmuyor.


  • angelus  (04.11.14 15:17:00) 
fark var; bazı sütlere nişasta ve su ekleyerek çoğaltıyorlar. lisede 8-10 çeşit süt alıp testini yapmıştık, bazı markalarda çıkmıştı. testi de oldukça kolay, sütü ısıtıp içine iyodin katıyorsunuz, siyah/lacivert renk alıyorsa nişasta vardır.


  • talemon  (04.11.14 15:33:56) 
Fark var, şöyle söyleyeyim günlük süt haricindeki tüm sütleri boşuna içiyorsunuz, göstermelik bir süt resmen.

''nasıl olur da 3 günde bozulması gereken bir gıda 3 haftayı aşkın sürede açılmasına rağmen bozulmuyor?'' bence bunu sorgulayın. sonra cam şişede günlük süt alın ve bazen açılmamasına rağmen stt'ni bir gün geçtiğinde bile nasıl ekşidiğine tanık olun. Süt ve yoğurt ekşiyen şeyler, bunlar olması gereken sürede olmuyor ise, yediğinizden içtiğinizden şüphe duyun.

cevap: biri süt diğeri sütvari içecek.
  • kaymaktutmayansicaksut  (04.11.14 15:44:54) 
açık süt alıyoruz, yani ilkel yöntemlerle satmıyorlar ama şile'de mandırası olan ve kendi dükkanında satış yapan bir yerden alıyoruz. babamın arkadaşı olduğu için üretim yerlerini de biliyoruz. tadı -bence- yağ oranı çok daha yüksek olduğundan çok farklı. tabi litresi de bir hayli pahalı markettekilere göre.

marketteki sütler, süt üretiminin sondan 2. ya da 3. aşaması. daha süt çıkmaz derlerse peynir altı suyu tozu mu ne oluyor işte (how its made videolarından öğrendim, pek teyitli bilgi değil :D - öğrendiğim video: www.youtube.com ). o yüzden maliyeti de düşük tabi az malzemeden çok şey ürettikleri için.

daha az işlenmiş olanlar - bizim sütçünün yaptığı gibi anca bir kısmını tereyağı için ayırıyor, bir kısmı kaymak anca 3 ürün çıkıyor sütle beraber. bu da maliyetini arttırır.

bi de henüz mikroptan bakteriden falan ölmedik :D ama feci kilo yapıyor.
  • pokerface  (04.11.14 15:51:31 ~ 17:22:23) 
UHT sütü soğutucuda saklamak gerekmiyor. Uzun ömürlü olduğu için çok miktarda alınıp aylarca stokta/rafta bekletmek mümkün. Bu yüzden daha ucuz.


  • zombi  (04.11.14 15:56:23) 
@kaymaktutmayansıcaksüt, nick cevap uyumunu gözden kaçırmamakla birlikte söyledikleri son derece doğru şeyler. söylediklerine dikkat edin

+1
  • air  (04.11.14 17:44:28 ~ 17:44:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.