[]

Çay

Dışarıda bir yerde çay içerken çevremde şeker kullanmayan herkes çay geldiğinde şekerleri alabilirsiniz diyip garsona uzatıyor.Bende şeker kullanmıyorum fakat bu haraket bana gösteriş gibi geliyor öyle yapmak yerine şekerleri kullanmayıp yanda dursa almaya geldiklerinde o şekerlerin kullanılmamış olduğunu görüp geri koysalar daha iyi değil mi?.Siz ne düşünüyorsunuz?




 
hemen geri verdigin zaman o sekerin yere dusmedigini, senin pis ellerinle dokunmadigini, veya ne biliyim yalamadigini biliyor adam, gidip kutuya tekrar koyabilir. obur turlu yapinca o seker yere mi dustu agzina mi soktun bilemez. tek mantikli aciklamasi bu olabilir diye dusunuyorum.


  • gerard  (03.11.14 19:59:44) 
ambalajsızsa dokunmadan alınsın istiyorlardır belki. ambalajlıysa koyarsın kenara alırlar ama o zaman bence de gösteriş gibi. şekersiz içmek çok popi oldu:(


  • mutevazi  (03.11.14 20:00:31) 
First world problem

Tek takintin bu olsun.
  • yons  (03.11.14 20:04:47) 
İyi niyetli fakat gereksiz bir hareket.


  • angelus  (03.11.14 20:06:00) 
paketli şekerse kenara koyuyorum da, kenara da koysan masanın üstüne koyacan, belki yere düşecek, belki çay damlayacak, garson halihazır ordayken veriyorsun işte. bence gösteriş gibi bir durum yok. hatta sadece çayı şekerli içenler bunu bir gösteriş olarak görür bence. zira çayı şekersiz içmek neden gösteriş olsun ki? bunu hakikaten anlamakta zorlanıyorum. yani çayı şekerli ya da şekersiz içmekle, ice tea'yi limonlu ve ya şeftalili içmek arasında fark yok.


  • alice practice  (03.11.14 20:09:52) 
gerard +1

benim de böyle davranma sebebim tamamen bu yüzden.
mesela böyle kafelerde filan bir sürü gıdanın çöpe gitmesine, israf olmasına gönlüm razı olmuyor. ben de hemen bu yüzden bu şekerlerin zarar görmediğini, çöpe atmalarına gerek kalmadığını belirterek şekerleri kenara ayırıyor ya sonra, ya da en başta veriyorum.
  • m e b  (03.11.14 20:10:54) 
ben başka bir çay için kullansın diye geri veriyorum direkt. çay bu, dökülür, damlar, ziyan olur, olmasın diye söylüyorum. gereksiz değil, gösteriş de değil. olması gereken.


  • devorgilla the gunslinger  (03.11.14 20:18:46) 
Şu an masamda 6 tane açılmamış şeker var. Benimle ölecekler zihaha.


  • cetoxim  (03.11.14 20:19:21) 
Gösterişle ne alakası var? Diyabetim, şekere çay damlıyo eriyo falan bi de hani pisletmedim yere düşürmedim gibi olsun diye hemen veriyorum.


  • suicides underground  (03.11.14 20:24:54) 
Seker kullanmamanin ne gosterisi olacak ki.bende direk geri veririm cunku tabakta kalirsa bir sekilde islanip eriyor.her yere yapisiyor.masaya koysam seker taneleri dagiliyor elimize kolumuza yapisiyor.zaten ilk cayda sekeri geri verirsen ikinciye vermezler.takinti yapilacak bisey degil


  • cizgilipijama  (03.11.14 20:36:57) 
ıslanır erir o şeker, ya da kayar tabağa düşer çayı koyamazsın


  • fatihdr  (03.11.14 20:40:15) 
garson ya da komi herneyse iste o konuyu hic takmiyor merak etme. sinir olduklari bir cok mesele var ama bu onlardan biri degil.


  • kutsalbok  (03.11.14 20:45:13 ~ 20:46:04) 
İyi niyetli birşey. Bunu yapanlara bak kaşığı da veriyorsa gösteriş kaygısı olabilir. Bneim formulüm bu olurdu.


  • taqster  (03.11.14 21:00:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.