[]

Minimalist Ev Yapsaniz?

Evinizi minimalist bir sekilde dekore edip kullanacak olsaniz su anki evinizde bulunan neleri atardiniz? yani evinizde birikmis, kullanmadiginiz veya nadiren kullanip olmasa da olurdu dediginiz neler var?




 
Televizyon dışında hepsini atardım, onu yeni aldım taksiti bitmedi daha. Bir de kitaplarımı atmazdım diyeceğim ama onlara eşya gözüyle bakmıyorum.


  • angelus  (03.11.14 20:04:01) 
Şimdiki eve de eşya çok sokmuyorum ama minimalist bir evde tek mobilyaya birkaç işlev sıgdırılmalı bence. Mesela şimdilerde popüler olmaya başlayan büyükçe, ahşap çalışma masaları, yan ayakları arası kitaplık. Hatta L şeklinde olup çalışma harici kapanan, tam kitaplık halini alanlar var. Koltuksa mesela ve ortadaysa koltukla bütünleşik, arkasında bir dolap olabilir.

Deli gibi 7 kişilik koltuk doldurmak anlamsız geliyor benim için. 3'lü ve tekli, gösterişsiz ve desensiz bir koltuk yeterli. Dolaplarda, masada incik boncuk süsler, duvarlarda 1-2 taneden fazla olan resimler süsler vs hep fazlalık bana göre.

Konuyla alakası yok ama yer uygun olursa ileride, şu her eşyayı duvara yaslama olayına son vermek isterim. Geçen seneki evde uyguladım, çok iyi sonuçlar verdi.
  • taqster  (03.11.14 20:05:42) 
süs eşyaları, tablo, duvar saati, fazladan tabak çanak. bir gün lazım olur diye sakladığım ambalaj ürünleri :)


  • the kene  (03.11.14 20:15:19) 
Vantilatör ve ufoyu hiç kullanmıyorum. Onlardan başlarım. Süs eşyalarının hepsini atarım vazodur, biblodur, fotoğraf çerçevesidir. Ses sistemi var odamda hiç kullanmıyorum. Hep kulaklıkla dinliyorum. Küllük var sigara içmiyorum, eskiden içerdim.


  • secilmis uye  (03.11.14 20:18:24) 
valla hiçbir şeyi atmazdım. üstüne, alırdım. odamda sadece masa, kıyafetlerimi falan içinde tuttuğum bavullarım, birkaç gömlekle bornozu, montu falan astığım bir askı ve yatağım var. daha doğrusu yatak var. o da benim değil. eğri büğrü acayip bi şey zaten. üstüne nevresimi seriverdim öyle yatıyom aylardır. bi de bu bilgisayar masasıyla sandalye var. taşınacak olsam 2-3 bavulla giderim yani. eve gelen kızlara minimalist olduğumu söylüyom. öyle deyince daha seksi oluyo. "param yok alamıyorum" dersen hmm fakir diyolar.


  • pescador  (03.11.14 20:18:44) 
@pescador "eve gelen kizlara minimalist oldugumu soyluyorum" hahahah ay sesli guldum cok komiksin. bosver oglum hic olmazsa eve kiz geliyor. beterin beteri var.


  • gerard  (03.11.14 20:26:32) 
Şöyle baktım da benim evde hiç süs eşyası yok. Minimalistmişim.


  • suicides underground  (03.11.14 20:31:21) 
Biriktirdiğim anılar-resimler, kitaplar, cdler, koltuk takımı -yerine sadece masa-, her türlü obje-süs eşyası, halı


  • cocodancer  (03.11.14 20:34:32) 
bir buzdolabı alırdım.


  • dirildimde geldim  (03.11.14 21:06:06) 
bir sene boyunca kullanmadığım ne varsa atıyorum ya da başkasına veriyorum. matkap gibi her an lazım olabilecek şeyler dışında tabii.

bazı manyaklar da deney yapıyor hani. evi boşaltıp tüm eşyaları bir yere gönderiyor ve bir geceyi bomboş evde geçiriyor. sonra ihtiyacı oldukça eşya getirtiyor, bavuldan çıkarıyor ıvır zıvırı teker teker...vs. belli bir zaman sonra yerleşiyor düzen zaten. artan eşyalar da gidiyor başkalarına. üşenmezsen dene :)
  • soso  (03.11.14 21:24:46) 
sırf odamı soyleyeyim. koltuk, oyun konsolu, saat. kücük bi kitapligim var onu atardım.
kocaman bi kitaplık alir tüm kitaplarımı (ortalik kitap dolu) ona kaldırırdım.
bi de idealim olsa garaj alır halter/agirliklari da oraya koyardım tabi.
  • sage  (04.11.14 11:13:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.