[]

Nane ile ne yapılır?

Evde nane yaptık da, şimdi bu nanelerle ne yapacağımızı bilemiyoruz. Salataya ve mojitoya koymak dışında ne işe yarar? En kötü kurutacağız da kurutunca da yarım santim ancak ediyor kavanozda. Belki güzel başka şeyler yapılıyordur naneyle. Neler onlar?




 
limon dilimli ve taze naneli su? yazın dolabın vazgeçilmezidir bizde.


  • kaymaktutmayansicaksut  (01.11.14 23:11:45) 
yayla çorbası


  • silver apple  (01.11.14 23:14:22) 
limonata yap, bizi çağır. nane limon için kullanırsın hazır kış kapıda.

kaymaktutmayansicaksut'un önerisini dikkate al, ben çok sevmiştim içince onu, su için alternatif bir tat sağlıyor.
  • devorgilla the gunslinger  (01.11.14 23:16:38) 
nane ile ilgili favori üçlüm: naneli limonata, naneli yoğurtlu semizotu ve ezme. bool bol koyuyorum hepsine naneyi.


  • mayaa  (01.11.14 23:17:36) 
benim mide bulantımı pek çok ilaçtan daha hızlı çözer nane. bi kavanoz her zaman ilaç dolabımda saklarım...


  • magdurum ben magdur  (01.11.14 23:18:19) 
@kaymaktutmayansicaksut ve @devorgilla the gunslinger Yaz geçtikten sonra bunu öğrenmem çok acı oldu benim için. Bunun ılığını yapayım bari şimdilik.


  • aychovsky  (01.11.14 23:20:51) 
nokta atışı yapacağım: taze nane maskesi :)
1-''20 gr taze nane yaprağını 1 çay fincanı suyla kaynatın. Ilınınca süzün. Bir elmayı soyup rendeleyin. Nane suyuna ilave edip karıştırın. Daha önceden temizlediğiniz yüz ve boynunuza masajla yedirerek sürün. 20 dakika bekleyip cildinizi yıkayın ve havlu ile kurulayın.''

2-''Serinletici ve canlandırıcıdır, yorgun cildi kendine getirir ve rahatlatıp serinletir. Karma ciltlerle yorgun ciltlere uygun bir maskedir. Büyükçe bir tutam naneyi bir cezvede demleyip soğumaya bırakın. Sonra 1 çorba kaşığı demlenmiş naneyi 2 kahve kaşığı nemlendirici kremle karıştırın ve cilt üzerinde 10 dakika bekletin. İyi sonuç almak için haftada üç kez uygulamalısınız.''
  • kaymaktutmayansicaksut  (01.11.14 23:28:23) 
tabi ki cacık, ama mümkünse yoğurdu sulandırarak değil aksine süzme yoğurtla. bol sarmısak, salatalık, bi damla zeytinyağı ve bol nane.

nane ve limonlu su +1

ben köfte yaparken de kullanıyorum nane açıkçası. seviyorum.
  • nwnd  (01.11.14 23:46:53) 
haydari tabi ki........


  • cokponcik  (02.11.14 00:20:17) 
yogurdun icine karistir, ister yemegin yanında ye, ister yemek sonrasi atistirmalik yap.


  • atmaca.ged  (02.11.14 00:20:32) 
En basiti.

Yapraklari avucunun icine al. Saglam bir saplak atip patlat naneleri. Sonra sicak suya at, limon kat. Oldu bitti.
  • ibomiu  (02.11.14 00:46:29) 
Nane lomon karanfil ile cayi, hazir hepimizin bogazi acirken.

once karanfili kir kaynat, sonra limonlari dogra kaynat. Nane yapraklarini koy, 1 dk sonra kapat. 3 4 dk demlensin.
Bardaga koy, ustune cay kasiginin ucuyla karabiber serp.
Sogutmadan ic.
  • cecilia  (02.11.14 08:38:30) 
Herkese teşekkürler! Bugün mahsulleri topladım ve naneli limonlu su ile başladım. Çok güzel oldu. Tariflerle devam edeceğim. Ama arada sizi "Şu kadar gram, kaç kaşık ediyor?", "Şimdi içine ne kadar şundan, ne kadar da nane ekliyoruz" diye sorabilirim. Şunu da hatırlatmak isterim ki her "Aldığı kadar" veya "Göz kararı" cevabında bir eşkiya ölür.


  • aychovsky  (02.11.14 14:48:40) 
unutmuşum aklıma geldi, kısıra şahane olur nane. hele tazeyse.


  • nwnd  (02.11.14 19:27:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.