[]

bir ruya meselesi

Yaklasik 8 aydir belli araliklarla ruyamda ucak dusuyor. Fakat soyle.
ilk gordugumde uzak bir yere düşmüştü. Yolcular canli bir sekilde cikti.
sonra giderek yakinlasti ucak. Ama hep canli çıktı yolcular.
gecen seferkinde evimim çatısıni ucurarak dusmustu. Ve ucagin boyutu her ruyada daha da küçüluyor.
herhangi bir ruya gorurken birdenbire ortaya cikiyorlar ama direk ucak dusmesiyle baslamiyor ruyalarim.

En son bu gece sadece kokpitten olusacak buyuklukte bi ucak dustu yanimda yuvarlandi parçaları falan sicrayip canimi acitti. Ilginci hic kimse yoktu icinde.

Korkuyorum lan bi dahakine ezip gececek herhalde.

Nasil bir bilincalti bu ruyalari gordurur ki?

 
donnie darko? sen misin?


  • neseranni  (01.11.14 12:32:21) 
Haha degilim, ondan etkilendim desem yillar oluyo izleyeli :/


  • rayde  (01.11.14 12:35:43) 
benimde var bu tarz rüyalarım, yaşım biraz daha ufakken daha doğa üstü şeylerde görüyodum mesela uçuyodum bildiğin, binaların üstlerinden felan zıplıyodum çok eğlenceli bi rüyaydı, sonradan görmemeye başladım o rüyayı şu sıralar favorim uçakla gökdelenlerin arasından macera filmlerindeki gibi geçerken aşşağıya denize bakınca balina görmek gibi alakasız bişey ama az tekrarlanıyor. neden acaba hiç bilmiyorum?:) yaş ilerleyince belkide daha realist rüyalar görmeye başlıycaz, yanlız değilsin ama


  • 05  (01.11.14 12:36:37) 
Öncelikle rüyanız hayrolsun.
j.bobiler.org

Sabah şunu yazmıştım. Oradan kaldığım yerden, naçizane ve bilinçsiz atmalarıma ve sadece okduğumu iletmelerimle devam edeceğim. Çok da ciddiye almayınız.
eksiduyu.ru

Jung ekolünden gelen psikologlar diyor ki her türlü motorlu taşıt içerideki deliye dönmüş libidoyu temsil eder. Taşıt büyüdükçe, hele ki uçak oldukça libidonun nevrozlara dönüşmesini temsil eder. O tür bir yaklaşıma göre, burada dikkat çekilecek üç nokta var:
1. İçindeki yolcular
2. Uçağın orayı burayı yıkması, dağıtması.
3. Boyunun gitgide küçülmesi

Bu yaklaşımda denilene göre içindeki yolcular, bir iki şeye birden gelebiliyor. Bir, kalabalıksa içteki baskının boyutu; iki, bu insanların kimliklerinden çıkarılabilecekler. Örneğin, yolcular içinde anne-baba görüyorsanız anne-baba tarafından bastırılmış bir libidinal enerji gibi. Ya da kalabalık oluşu toplum, akrabalar, çevre tarafından bastırılmış libidinal enerjiye işaret edebilir gibi. Ya da belirli bir stereotip görüyorsanız, o tarafından gelen baskılanma gibi. (Burası çok fena bir örnek olacak ama açıklayıcı olması açısından söylemek istedim) Örneğin, uçaktaki insanlar Alman ise Almanlar tarafından baskılanma gibi.

2. Uçak dağıta dağıta gidiyor. Bu iyi bir şey, hem de çok iyi bir şey. Havada giden uçaktan iyi en azından. Çünkü bu diyor ki, bu enerji yıkıcı olacağının farkına vardırmaya çalışıyor ya da zaten farkındasınız. Ya da farkına varmaya çalışıyorsunuz.

3. Uçak küçülüyor. Bu iyi bir şey. Bu da baskı küçülüyor demek, birtakım kitaplara göre.

Freud'u, Jung'u bir kenara bırakırsak, Gillian Holloway de diyor ki bu tür rüyaları genelde erkekler görür. (80000 rüyalık bir veritabanı ile çalışıyormuş). Bu da erkeklerin evi koruma içgüdüsü daha fazla olduğu için onların daha sık gördüğü bir rüya imiş ama kadınlar da bu rüyayı görürlermiş sık olmasa da. Bu da kadının evi koruma için hareket ettiğinin bir göstergesiymiş. Genelde hane veya kişinin iç dünyasına dışarıdan zorla gelen bir yapıyı temsil ediyormuş. Bunu yorumlarsak, şöyle bir şey çıkar. Dış dünyadan gelen sezgilerle değil de zengin bir içdünyasına sahip bir hareket mekanizması varsa ve kişiliğiniz bu yapısaysa; e bizim de toplum kişisel alana saygı göstermeyen bir toplum, dolayısıyla bu zorlama seni rahatsız ediyor olabilir. Örneğin, geçen pek de samimi olmadığım bir arkadaşım, "Yarın kahvaltı yapalım mı" dedi, o saatte işim olduğu için "Olmaz, bir yere gitmem gerek" dedim. "Nereye" dedi, "Beşiktaş'a" gideceğim dedim. Herkesin içinde gideceğim yerin ayrıntlarını söylemek istemedim ama o arkadaşım her cevaba bir soru ile o sorgulama hakkını kendinde gördü ve herkesin içinde beni sorgulaması rahatsız etti. Ortada fiziksel olarak kişisel alan olsa bile, beynimin içindeki kişisel alana tecavüz etti resmen. İlle sorgulama da gerekmez; örneğin, arkanızdan dedikodu yapılması gibi şeyler de olabilir. Her türlü kişisel alan ihlali olabilir. Dolayısıyla sizin de dış algılar değil de iç hisler, mantık ve doğa ile hareket eden, iç dünyanın zenginliğine ağırlık veren bir yapınız varsa ve toplum içinde sürekli bu tür şeylerle karşılaşıyorsanız; kendinizi, iç alanınızı, kafanızdaki evinizi korumaya çalışıyor olmanız ve bu evin de ihlalini uçak kazası olarak görmeniz normal gibi. Özellikle uçağın içindeki insanlar, bu ihlali yapan kişi sayısının çok olduğunu da belirtebilir.
  • aychovsky  (01.11.14 13:02:30 ~ 13:04:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.