[]

Sinirlilik

Son zamanlarda çok sinirli bi insan oldum. Eskiden s*kime takmayacağım davranışlara ani ve öfkeli tepkiler veriyorum. Sürekli bir gerginlik sürekli bir 'hasbünallah' modu. Geçenlerde çok Sevdiğim bir arkadaşımı dövüyordum az kalsın. Tamam suçluydu kendisi de kabul ediyor ama dövmek ne ya hu. Kadın o günden beri sürekli geriliyor yanımda. Korkuyor hissediyorum. Kısa bir süre içinde de başka birini evden kovdum. Öyle nazikçe 'gider misin?' falan da değil. 'Git bidaha da gelme!' şeklinde. 5 senelik arkadaşım o da. Kaç gün oldu hala da sinirliyim bak düşününce elim Ayağım titriyor. Insanlar ne yapsalar sinirleniyorum. Arıyor diye sinirleniyorum aramıyor diye de sinirleniyorum. Gerçi aradıklarında daha fazla sinirleniyorum. Beni sinirlendirecekler diye Arkadaşlarımla konuşmaya evden çıkmaya korkar oldum. Dünya sikime minare götüme diyen biriyken nasıl bu hale geldim. 'Sen hiç bi şeye kızmaz mısın?' dedikleri kadın bendim. 'Kızacak ne var' diye düşünürdüm hep. Evde kendi kendime otururken bile aklıma bir şeyler geliyor için için sinirleniyorum. Bu şekilde devam edersem arkadaşlarımı kaybedeceğimi biliyorum ama CEHENNEMIN DIBINE GITSINLER. anlatabiliyor muyum? Niye böyle oldum ben?




 
stresli bir dönemde olabilirsin. sinirinin kaynağına tepki gösteremediğinden başka yönlere yönlendiriyorsundur belki. gerçekten kendinde bir sıkıntı görüyorsan ve yardıma ihtiyacın varsa bir psikoloğa gidebilirsin.


  • nilmiye  (30.10.14 19:54:49) 
tiroidlere hormonlara baktırın.
kafein tüketimi fazla ise bu dönem azaltın.

  • neferkitty  (30.10.14 19:55:57 ~ 19:56:19) 
Kafein evet çok kahve içiyorum bu ara.


  • duydukduymadıkdemeyin  (30.10.14 19:59:39) 
kahvenin fazlası sinirlilik yapabilir tüketmeyi kesin, ilk başta uyku sersemlik hali olabilir ama direnin biraz bi kaç güne daha iyi hissedersiniz bence.


  • neferkitty  (30.10.14 20:02:48) 
hayatında bir şeyler istediğin gibi gitmiyorsa ters gidiyorsa onun yansıması olabilir. fazla kahve tüketimin varsa o da körüklüyor olabilir. adet öncesindeysen ondan da olabilir. cevap verdik diye bize de kızma da :p


  • naksidil  (30.10.14 20:08:42) 
ben de son zamanlarda aynen bu şekilde hissediyorum. ofiste özellikle. müdürümü azarlama potansiyelim var. askerden daha yeni gelen kardeşime geldiğin yere dön demek üzere buluyorum kendimi bazen.
ama sıkıyorum dişimi. geçicek, süreç herhalde

  • amilaz enzimi  (30.10.14 20:23:20) 
tiroid +1


  • sorumatik  (30.10.14 20:36:06) 
Tiroid +1

Eğer kullaniyorsaniz doğum kontrol haplari da asabiyet yapabiliyor.
Ben yillarca yasmin kullandim. Ama yan etkileri fazlaydi sonra yaza 24+4 e geçtim. Cok rahattim ancak tek yan etkisi asabiyet oldu. Gelen gecen de epeyce nasibini aldi. "Kasinin üstünde gözünde var" noktasina gelmiştim.
Biraktim. Yaninda söndü o asabi hallerin.
  • balik kraker  (31.10.14 09:29:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.