[]

doktor bu durumda ne yapar diyorsunuz?

ben bir ay kadar önce "iki saat aç kalsam düşüp bayılıyom" şikayetiyle gittiğimde kan testi istemişlerdi. yaptırdım. eh devlet hastanesi olduğu için daha sonra göstermek üzere başka bir doktora randevu aldım acelesi yok diyerek, hem "duyuruya sorarık" dedim. ama o sonuç kağıdını bulamıyorum koyduğum yerde.

elimde tüm değerler mevcut. yani neyim ne kadarmış, normali ne kadarmış vs. kağıtta yazdığı gibi yazıyor. duyuruya sormuştum çünkü.

ben kadına bunu izah etsem, kendi yazdığım kağıdı versem buna güvenerek bana ilaç veya muayene uygular mı/önerir mi? yoksa çok gerizekalısın keşke ölsen deyip kendisi de kan testi mi ister?

bu tip aslında cevabının çok basit olduğunu düşündüğüm ama sonucunu bir türlü kestiremediğim abuk subuk sorularımı çok seviyom işin açığı. yarına uyanmak için mükemmel bir merak unsuru. kimisi "hmm öyle mi cnm, hmmm bak sende şu varmış, hmmm" deyip ilaç yazabilir. kimisi "kendini de kaybetseydin gerizekalı???" diyebilir. belki. çok garip. herkes farklı farklı. çok ilginç gerçekten.

 
özel olsa belki bi nebze yardımcı olurlar ama devlette sie diyebilirler.


  • allanpoe  (29.10.14 18:24:55) 
Tc kimlikle onu yeniden cikarttirabilirsin. Hatta doktor bilgisayardan bile bakabiliyor. Garanti olsun dersen, sonucu aldigin birimden/memurdan tekrar çıktı alabilirsin.


  • mandalina kokusu  (29.10.14 18:32:07) 
aynı devlet hastanesine giderseniz zaten tahlil sonuçlarınız bilgisayarda çıkar. yani tahlil kağıdını çoğu zaman bekleyip fiziken elime almadan, doğrudan gidiyorum. bilgisayardan bakıyorlar tahlil sonucuna.


  • alice practice  (29.10.14 18:32:29) 
bir de ne demek istediğini anlasak belki faydalı bir cevap verebilirdik. öyle karışık şeyler anlatmışsın ki.


  • mea maxima culpa  (29.10.14 18:32:33) 
:D
doktor böyle bir durumda yeni tahlil istemezse, yazacağı ilaçları alma, tavsiyeleri dinleme derim.
istememe ihtimalini daha yüksek görüyorum ama.

bu arada, işin açığı ben de :)
  • icemint  (29.10.14 18:34:02) 
bir doktorun elinle yazıp götürdüğün kağıda bakıp ona göre birşeyler yapacağını düşünüyor musun gerçekten?

tahlil sonucu kayıtlıdır bilgisayarda, tekrar gidip alabilirsin aynı yerden. ve ek bilgi; sonuç göstermek için ayrıca randevuya gerek yok, sonuçlar çıkınca direk gidip gösterebilirsin..
  • calzoncillos  (29.10.14 18:35:55) 
başka hastanenin tetkiğine bile güvenilmiyor artık. değil ki senin elde yazdığın tahlil sonucu. bir de 1 ay olmuş...

tetkik yenilenir hocam %90
  • siradisi00  (29.10.14 18:48:09) 
arkadaşlar çok güzel demişsiniz de bu tahliller zaten 2 günden önce çıkmıyor, sonucu alıp nereye gidip göstereyim hemen?

bir de doktor falan farklı ya, dedim belki çıkmaz bilgisayardan baktığında. ama çıkar herhalde. neyse. çıkmazsa da söylerim. bakılmasını istediğim başka şeyler de var zaten, hepsine birlikte bakıversinler.
  • pescador  (29.10.14 19:45:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.