[]

şampuana yağ karıştırma (beyin fırtınası içerir)

yahu yıllardır bu işin pratik yolunu bulamıyorum. bütün şampuanı buzdolabı poşetine boşaltıp üzerine yağı boşalttıktan sonra mıncıklamak suretiyle karıştırıyorum. daha sonra poşetin alt köşesinden kesip şampuan kutusuna aktarıyorum fakat bu hem pis bir iş hemde poşette kalan şampuan ziyan oluyor.

yağı direkt kutuya döküp çalkalasam homojen bir karışım olmaz, elimi içine sokma şansımda yok.

pratik bir tavsiyeniz var mı?

 
Şampuanın kapağını tamamen çıkarıp, uzun ve sert bir çubukla karıştırabilirsiniz.


  • Domuz  (29.10.14 17:46:01 ~ 17:46:15) 
@for day: çam terebentin yağı koyuyorum, dökülme ve sağlık için etkili oluyor.


  • tolga asp  (29.10.14 17:50:26) 
Yanlışsam düzeltilsin ama sen şampuan ve yağı karıştırdıktan belli bir süre sonra o yağ şişenin içince yukarı çıkmaz mı? Yağ ve şampuan gerçekten karışır mı yoksa yoğunlukları ve ağırlıkları farklı olduğu için ayrışırlar mı?
Ben de bir ara yağ koymuştum şampuanın içine ama her kullanımdan önce şişeyi iyice karıştırıyordum çünkü unutursam yağ üstte birikip direk yağ geliyordu elime. ketçapı çalkalamadan sıkmaya kalkmışım gibi.

  • innerbliss  (29.10.14 17:51:12) 
eğer yağ ve şampuan yoğunlukları aynı değilse yukarıda söylendiği gibi onlar bekleyince yine ayrışır. en mantıklısı şampuan kapağını tamamen açıp içine boşaltmak. her kullanımdan önce de iyice çalkalamak. eğer kapak açılmıyorsa, şampuanın ağzına girebilecek bir huni ile yağı dökebilirsin bence.


  • magdurum ben magdur  (29.10.14 17:53:45) 
arkadaşlar kimyadaki benzer benzeri çözer kuralından dolayı şampuan ile yağ karıştı mı bir daha ayrışmaz. tıpkı çayda şekerin eridikten sonra dibe çökmemesi gibi.


  • readmymind  (29.10.14 18:34:07) 
şimdi çözüm bulunmuş, sakınılması gerekenler başlığıyla yazmaya geldim.
kapağı açık tutma çünkü o yağ uçucu demişti aktar bana. uçar falan etkisi yok olmasın.
şampuan yaptıktan sonra onu durularken vücudundan akıtma o suyu. kafanı eğ yani. vücudundaki tüye/kıla da yaramasın.
  • uzunuzunilgi  (29.10.14 18:59:57) 
şişenin içine bilye veya benzeri birşey (çakıl taşı?) atar ve çalkalarsanız homojen karışır.


  • physcos physcos  (30.10.14 11:28:22 ~ 11:29:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.