[]

şu ikisi arasında anlam olarak ne fark var?

1-)he went to home

2-)he has gone to home


 
ok onu değilde kalıba baksak. geçmiş zamana


  • rononoa zoro  (29.10.14 13:59:59) 
he went home / he went to his house
he has gone home / he has gone to his house
he has been home

birincisi gecmiste gitti, epey oldu gideli. oradan belki başka yere gitmistir.
ikincisi gitti ama gelmedi hala evde.
ücüncüsü gitti geri geldi, simdi bizimle.
  • atmaca.ged  (29.10.14 14:01:07 ~ 14:01:22) 
en iyi soyle aciklayabildim:

he went home- eve gitti. yani past tense oldugu icin tamamen gecmisteki bir olaydan bahsediyorsun.
he has gone home- eve gitmis bulunmakta. boyle kullandigin zaman gecmis bir eylem hala gecerli oluyor gibi bir sey. anlatmasi cok zor, gramatik olarak aralarindaki fark bu ama.

gunluk konusurken ikisi arasinda hic bi fark yok. biri sana gelip kamil nerde dese, he went home da diyebilirsin, he has gone home da.

bir hikaye yazarken ama mesela he went home dersin, digerini kullanamazsin.
  • gerard  (29.10.14 14:21:54) 
he went home: eve gitti.
he has gone home: eve gitti (yakin zamanda).

bu kadar basit. genelde he has just gone home or has just left dersin ki olaydan kisa bir sure gectigi anlasilsin.
  • ubi dubium ibi libertas  (29.10.14 15:13:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.