[]

kahvaltıda ne yiyorsunuz? ne yenir, ne yiyelim?

geçen yıldan beri sürekli haşlanmış yumurta yiyorum, nefret eder oldum artık. çok tatsız tuzsuz, çirkin bir şey gibi geliyor. bir de onu yiyip insan içine çıkmak ayrı sıkıntı, sucuk yemekten farkı yok benim gözümde.

kahvaltıda hem sağlıklı, hem ucuz, hem hazırlaması kolay neler tüketilebilir? mümkün olduğunca az ekmekle? doyurucu şöyle oturup ayı gibi yiyelim? peynir zeytin domates tamam onlar otomatik geliyor. yanına ne yapalım ama? menemen, yumurta demeyin. başka şeyler. onları da yaparız arada. ama başka ne olabilir?


 
yulaf ezmesi iyidir. tavada sütle beraber 1-2 parça kuru meyve, biraz ceviz ufala kaynat.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (29.10.14 10:19:47) 
daha çok peynir, başka çeşit peynirler, lor.


  • icemint  (29.10.14 10:20:09) 
limonlu bir çay eşliğinde peynir, domates, salatalık, zeytin bi de simit yanına.

not: yulaf ezmesi kadar iğrenç bir şey yok.
  • nick konusunda kararsizim  (29.10.14 10:24:29 ~ 10:25:00) 
Yumurta pişirme şeklini değiştirebilirsin. Tereyağı ile omlet falan yapabilirsin, efendime söyleyeyim buna benzer şeyleri deneyerek yeni tatlar keşfedebilirsin. Yumurtayı illa haşlayıp yemek zorunda değilsin.


  • angelus  (29.10.14 10:25:15) 
yulaf+sut, tavada lapa yapip icine meyve falan atabilirsin
musli+sut
smoothie icebilirsin
krep yapabilirsin ama ekmek istemiyorsan bu da karbonhidrat sonucta. tam bugday undan yapiyorum ben kreplerimi de.
ayni sekilde pancake
veya corba ic. illa kahvaltida kahvalti edilicek diye bir sey yok. mercimek corbasi, ezogelin, yogurt corbasi. bunlar tam kahvaltilik bence.

yumurta sevmiyorum diyorsun da ben 2 gunde bir yumurta yiyorum ve bu aralar cok bos vaktim oldugu icin evdeki herkese cesit cesit yeni yumurta tarifleri hazirliyorum. bugun mesela tam bugday krep arasina cirpilmis yumurta koydum, uzerine avakado, uzeerine kasar peynir, sonra krebi sar firina ver kasar eriyene kadar. mis gibi oldu :) boyle degisik seyler deneyebilirsin.

veya mesela yumurtanin beyazini boyle kati kopuk gibi olana kadar ayri cirp, icine sarisini ekle karistir. beyaz peynir de koy, minik bir kapta firina ver. pofidik kek gibi bir sey oluyor.
  • gerard  (29.10.14 10:25:21) 
Klasik kahvaltidan biktigimizda krep, corn flakes, gozleme/pacanga boregi, mercimek corbasi, ev yapimi kek, yaninda süt gibi alternatiflere yoneliyoruz biz evde.


  • mavi istiridye  (29.10.14 10:25:32) 
Ben pankek yapıyorum çoğu zaman güzel oluyor ama yapması biraz zahmetli, bir yumurta değil. Yufkayı açıp içine sosis koyup yuvarlıyorum sonra bıçakla parmak kalınlığında kesip kürdan saplayıp kızartınca çogzel oluyor bu da, sosis falan yiyorsanız tavsiye ederim. Tost yapabilirsiniz kaşarla, ekmekli ama doyurucu sonuçta hem de güzel. Nesfit falan yiyorum bazen bu da bi seçenek. Katmer, kaymak vs. de yeriz biz ama sana tavsiye etmiyorum onları şimdi bulamazsın güzelini :)


  • ekaterina  (29.10.14 10:28:31) 
sen çok şey istiyorsun kardeşim bu bir. sağlıklı-ucuz-hazırlaması kolay... bu nasıl bir kombinasyondur yahu. senin ilacın daha önce de başka bir duyuru aracılığıyla önerdiğim Tortilla de Verduras paleocafe.org

NOT: tarifteki gibi yaparsan resimdeki aynen oluyor, ayı gibi ye, nasıl istersen öyle ye, yarısını yiyebilirsen -yanında başka bir şey olmasa da- tebrik etmek isterim. cidden acayip doyurucu.
  • candanag  (29.10.14 10:45:45) 
her gün yapamasam da yulaf ezmesi, fındık, badem, kuru üzüm ve muz dilimleyip üzerine soya sütü (sade veya çikolatalı) döküyorum. isteğe göre pekmez veya bal da ekleyebilirsiniz. hem baya sağlıklı hem de doyuruyor.


  • nathanieltroy  (29.10.14 10:54:49) 
bu çok hoş; www.businessinsider.com


  • hellojack  (29.10.14 11:00:37) 
bak söylemeyi unutmuşum kahvaltıda sadece çay ve zeytin olacak, yanına usta ellerde pişirilmiş ciğer olacak (ocakbaşından bahsetmiyorum, tavada da oluyor bu meret) istediğin kadar, sabah sabah kaliteli proteinin dibine vurmuş olursun:) çatalınla iki ciğerden bir çaydan alıyorsun, dünya varmış diyorsun.


  • candanag  (29.10.14 11:03:27) 
çok ucuz değil ama alternatif olarak Wasa'nın krakerlerini ekmek yerine kullanaiblirsiniz, değişik çeşitleri var ve üzerine krem peynirimsi şeyler sürünce çok güzel oluyorlar, bi de tok tutuyorlar acaip.

örneğin şu:
www.wasa.com

en kalorisizi de şu (mayasız falan bu mesela):
www.wasa.com

en son migroslarda indirimde 4 lira falanlardı, normalde 6 lira civarındalar sanırım. ama içinde 20 tane falan oluyor paketin, 1 tanesi bile tutuyor mesela kısacık atıştırmalık için ama 4 tane falanla bayaa doyuruyor. üstünü türlü çeşitli peynirlerle donatıp donatıp yenebilir.

edit: şakir'e çay yok muamelesi görmüş gibi hissettim kendimi, bu kadar tiklenmiş cevap arasında.
  • nimberjack  (29.10.14 11:18:52 ~ 12:00:54) 
yumurtayı menüden çıkarmak hata olur, hem besleyci hem ekonomik çünkü.

yumurtayı değişik şekillerde alabilirsin.
hazırlaması en kolay omlet, pankek türü şeyler olur.

haşlanmış yumurtayı çılbırımsı yapınca ağır koku bırakmıyor. yumurtayı dörde böl üzerine yoğurt, kekik, biraz zeytinyağı gezdir. bayılacaksın.

kuru meyve (kayısı, erik, incir..), ceviz, fındık badem gibi yağlı tohumlar çok ekonomik değil ama çok sağlıklı.
yeşillik( maydonoz roka) hem ekonomik, hem kahvaltıda alınması gereken besinler.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.10.14 11:26:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.