[]

çok gürültü yapan üst komşu

üst komşularımız inanılmaz gürültülü ve kavgacı tipler. duvarlar fazlasıyla ince, zemin de öyle. karı koca ikisi de oldukça iri ve kilolu. gün içinde herhangi bir ses yok ancak gece 12.30dan sonra eve geliyolar ve geldikleri gibi de gürültüleri bitmiyo. topuklarını vura vura yürüyolar ve gecenin bi yarısı evin içi zbam zbam diye inliyo resmen. sabah 5e kadar falan yürüme, eşya çekme itme, bağırış çağırış kavga etme sesleri dinmiyo. bazı geceler kadını çok kötü dövüyo adam, seslerinden uyumayı bırakın evde durmak bile eziyet oluyo. dövme işi nadiren olsa da sabaha kadar süren günlük gürültüleri evde uykudan uyandıracak kadar yüksek. onlar sabah 5e doğru seslerini kesiyo, biz ise sabah 7de uyanıp işe gitmek zorundayız uyku kalitemiz inanılmaz düştü bu durumdan.

uykudan uyanıp kapılarını çalmadıkça yüz yüze gelip derdimizi anlatma şansımız pek yok. yüz yüze konuşmak da pek istemiyoruz açıkçası. onun yerine bi not yazıp kapılarına koysak çok mu abes olur? bi de nota ne yazıcaz o sıkıntı var, daha az gürültülü yürüyün mü dicez? size ne amk dese cevap da veremeyiz adamın evi sonuçta ama biz de çok rahatsızız bu durumdan. adam zaten sinirli bize gıcık olup kapıya dayanır diye de korkuyorum. sorunsuz şekilde nasıl çözülebilir bu durum, var mı akıl verebilecek olan?

not: biz orta siklet insanlarız, adamsa 120 kilonun üzerinde. olay kavgaya dönerse ikimizi de patates eder diye kavgasız halletmek zorundayız.

 
çare polisi aramak. apartmanda bir sürü insan var kimin yolladığını da bilemez ayrıca.


  • emirkulu  (27.10.14 14:49:17) 
polisi ara+1


  • rock n roll  (27.10.14 14:50:23) 
kimin yolladığını kesin öğrenemez dimi. iş acilde bitmesin sonra. ama evde çok gürültülü yürüyolar dersem de polis ciddiye alıp gelmez ki


  • kakamelsokoban  (27.10.14 14:53:08) 
rahatsız oluyoruz derseniz geliyorlar. bende de var öyle bir manyak, maçlarda evde durulmaz oluyor onun yüzünden galassaray 4er 4er gol yediğinde seviniyorum sesi çıkmıyo ahsgf. bağırış çağırış sırasında arayın özellikle daha iyi olur.


  • emirkulu  (27.10.14 14:55:46) 
Ugrasilmiyo o tiplerle yıl olmus 2014 adam hala karısını dovuyor ve karısı ona katlanıyor sen ona laf anlayacaksın ha.kiraciysan taşın dostum laf anlatamazsınız ayilara


  • steward  (27.10.14 15:10:43) 
sessiz yürüyün yazarsanız anlamazlarsa aptal derim :)


  • dapda  (27.10.14 15:11:11) 
@steward daha 5 ay olmadı buraya taşınalı ev değiştirmeyi de satın alma haricinde pek gözümüz kesmiyo pek ama kötü komşu insanı ev sahibi yapacak bu gidişle.


  • kakamelsokoban  (27.10.14 15:12:58) 
@dapda net olun diyosun yani :) başımıza sararlar diye tırsıyorum ya apartmanda daha yeniyiz zaten, başımıza bela almayalım...


  • kakamelsokoban  (27.10.14 15:13:40) 
korkunun ecele faydası yok der atalar! ya bir kere çekersin bunun acısını yada bin kere...

net bir duruş sergileyerek önce komşunuzun karşısına geçin ve şikayetinizi anlatın. sizi anlamayayıp dinlemeyeceğinden bu kadar eminseniz, artık sizin için polisi devreye sokma zorunlu hale gelmiş demektir.

polis gelir ve gürültüden men eder sadece. onlar gittikten sonra hemen olmazsa bile ertesi günlerde de aynı gürültüye devam etmeleri büyük bir olasılık. işin içinde karı koca davası varsa, kadına şiddet varsa yeni yasalara göre polis bunun peşini kolay kolay bırakmıyor. ama ortada bir davacı olmak kaydıyla. kocam beni hem sever hem döver diyen birine hiç bir kanun bi şey yapamaz.

sizin sorununuzu ancak savcılık halleder. o da ne kadar halleder bi şey demek zor. hatırlıyorum da bir tane kadına arada sırada sırf akli melekeleri yerinde olmayıp, ceza almayacağını bilen bir deliyle sürekli uğraşan bir kadına koca kaymakamın ' biz bi şey yapamayız sen evini değiştir en iyisi ' dediğini dün gibi hatırlıyorum.
  • tekil3.şahıs  (27.10.14 16:13:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.