[]

İnsanlar kafayı mı yemiş?

Whatsapp durumuna meyve adı yazarak meme kanserine dikkat çekebileceklerini mi düşünüyorlar? Hemen her gün kadın cinayetlerinin işlendiği bir ülkede, kadınların değil meme kontrolü rahat rahat kadın hastalıklarına muayene olamadığı bir ülkede çok absürt değil mi bu durum? Yanlış bildiğim ya da bilmediğim bişey mi var?




 
Bunun bir sürü örneği sürekli çıktı karşımıza profil fotoğrafını çizgi kahraman karakteri yapmak durum guncellemesine iç çamaşırı rengi yazmak. Hepsi de saçma ve abest geldi yani katılıyorum sana


  • kablelvuku  (26.10.14 20:39:40) 
bir yerden başlıyorlar işte. hiç olmamasından iyidir.


  • devilred  (26.10.14 20:43:28) 
bir dügmeye tiklayarak, ya da status update yaparak dünya degismez. farkindalik da yaratilmaz. bir zamanlar, insanlar birbirine seninkisi kaç santim diye soruyordu. kim hatirliyor simdi o kampanyayi, hangi balik kurtuldu?

orta sınıf vicdan masturbasyonu, başka bir sey degil.
  • atmaca.ged  (26.10.14 20:45:20) 
popolarını rahat koltuklarından kaldırmadan yapabilecekleri şeyler arıyorlar. bu defa da bunu bulmuşlar. ve evet, kafayı yemişler: bu fikri ortaya atan da, o akılküpü(!)ne uyan da.


  • vesna  (26.10.14 20:45:56) 
bence bir zararı yok yani kötü bir şeyleri kıyaslayarak bir yere gelemeyiz, kötü kötüdür.
kadına şiddet de meme kanseri de hepsi kötü yani dolasıyla hiçbirine tepki vermemek ya da dikkat çekmemektense bu şekilde davranmak daha masum ve anlaşılabilir.
ben hiç bu tarz mesaj olaylarına girmedim ama absürt bulmuyorum şahsen.
  • neferkitty  (26.10.14 20:46:40) 
saçma. bir de insanlar bunu yaparak konuyla ilgili 'birşey' yapmış gibi hissediyorlar ya kendilerini ona hiç tahammül edemiyorum.


  • sheridans  (26.10.14 20:47:02) 
kesinlikle katılıyorum.
Bunu yapan insanlar dikkat ettiysen genelde ilgi çekmeye meraklı insanlardır genelde.
Sorsan ne bir yere bağış yaparlar ne de topluma bir katkıları vardır.
  • innerbliss  (26.10.14 21:01:25) 
Onlar iyi bir adim atiyorlar ve amaclarina (dikkat cekmek) ulasma ihtimalleri var. Elestirenler ise iyi bir adim atmamakla birlikte baskalarinin kendince attigi iyi adimi da kendini kotu hissetmemek icin baltaliyor.

Ayrica her sosyal kesimin ulkedeki tum halki dusunme ve sorunlari temelden cozme gibi bir sorumlulugu yok. Herkes kendince onemli buldugu, soruna ait hissettigi, uygun gordugu tepkileri gosterir. Dogal olan budur ve bunun yeterli olmasi gerekir. Burada esas sorulmasi gereken, bir kesim insanin (belirli bir kesim oldugu spekulatif) meme kanseri sorununa niye dikkat cekilmeye calistigi degil, rahat muayene olamayan insanlarin bu soruna niye dikkat cekmeye calismadigi sorusudur.
  • f_d  (26.10.14 21:06:08) 
meyve adı yazmak salakça.
az biraz niyeti olan 10 tl bağışlar ama isim yazmak daha kolaya geliyor zira beleş ve hiç bir değeri olmadığı gibi popüler bişi yaptığın için ay çok iyiyiym modunda geziyor ve iyi insanım mastürbasyonu yapmış oluyorsun.

işe yaradığını düşünseydim ben yaardım eleştirmemin sebebide ayh yardım edemedim çok kötüyüm o zaman baltalıyayımm
tarzı saçma bir düşüncem yok,
zaten eleştiriyide iyi bir şeyi baltalamak olan görende saftirik bir insandır.
  • efrasiyab87  (26.10.14 21:10:01) 
değil. bak dikkatini çekmiş işte.
tamam sen belki meme kanserine zaten duyarlıydın belki ama hiç haberi olmayan birine de denk gelebilirdi.

bir de; naaspınlar yapmasınlar mı? yapmasalar daha mı iyi?
  • jimjim  (26.10.14 21:19:42) 
anlasilmayan noktalar olmus, baltalamayi aciklayayim.
baltalama isinin kasten yapildigini soylemedim. bu, bir sonuc olarak sureci kotu etkiliyor.

ornegin biri saftirik bir sekilde meyve ismi yazmayi salakca bulsun. bu kisinin bunu soylemesi, aslinda ortada olan biri uzerinde sosyal baski (ya da mahalle baskisi diyin) olusturarak o kisinin ayni tepkiye katilmasini engelleyebilir, belki bu da onun katilmasiyla aslinda destek verecek birinin kampanyadan haberdar olmamasina neden olabilir. noldu? kampanyaya bir sonuc olarak kostek olmus bulundunuz. nicin? siz karsinizdakini iyi insan masturbasyonu yapmakla suclarken aslinda kendiniz sirf bu suclamayi yapabilmek icin.
  • f_d  (26.10.14 21:25:43) 
bir sikime yarayacağı yok. gösteriş budalalığından başka bir şey değil. her zamanki gibi.


  • papillon7  (26.10.14 21:26:01) 
@Jimjim, fd Benim dikkatimi çekse ne çekmese ne? Amaç sadece dikkat çekmekse tamam ama hani somut adım? Kaç kadın meme kontrolü yaptırabilecek koşullara sahip?
Kadın cinayetlerine tepki gösterip sokağa çıkınca bir elin parmağını zor geçen biz kadınlar, kadın dayanışmasının en gerektiği ülkelerden biri olan türkiyede öldürülen kadınların davalarına koşarken neden bulamıyoruz bu meyve yazanları?
Bu kadar kadın hemcinslerine karşı duyarlıysa devlet vajinamıza kadar laf ettiğinde de, öldürülen dayak yiyen kadınlara ses çıkarırken de yanımızda olsun. Ben buna şaşıyorum. Duyarlılık kasan kızlarımızı öldürülen kadın davalarını takip ederken de bekleriz, hatta beklemeyiz. Tuhaf tuhaf bakmasalar yeter.
  • tuborg yesili  (26.10.14 21:33:05 ~ 21:34:39) 
Bence çok saçma.


  • mutlusismankedi2015  (26.10.14 22:00:23) 
bu kadar detaylı düşündüklerini bile sanmıyorum ben. bir yerden başlamak değil bu, hatta oturduğu yerden vicdanını rahatlatmak bile değil. sürü psikolojisi+gösteriş/ilgi meraklılığı.


  • mayaa  (26.10.14 22:04:05) 
haberdar olmayan biri senin bu yazdıgın ile haberdar olmuş oldu meme kanseri ile ilgili bir şey yapılmasından.

reklamın iyisi kotusu olmaz.
  • sage  (27.10.14 10:02:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.