[]

sebze yemem lazım. ne yiyeyim? hazırlaması kolay falan

sağlığım iyice kötüleşti dostlar. artık bol bol sebze yiyip su içmem lazım. yoksa 30'u göremezmişim. beni brokoli, ıspanak kurtaracakmış. az malzemeyle kolayca hazırlanabilen kolay bir yemek/yemekler önerir misiniz? a 101'de olsun mesela malzemeleri? diğer market çok uzak, üşeniyorum gitmeye zaten moralim bozuk...

mesela bamyayı çok severim ama ben yapamam ki bamya mamya, pişiremem yani beceremem. basit yemeklerle gireyim, sonra bamya da yaparız.

olm sebze ne ya :(

 
mikrodalga var mı sende?


  • mea maxima culpa  (24.10.14 23:40:20) 
hacı buharlı sebze pişiricisi alsana. buharla pişir brokoliyi şunu bunu, sonra ızgara etle falan göm.

bi de green smoothie tariflerine bak. ben sağlıklı beslenme manyağı biri olarak yeşil yapraklı sebzelerin tadından nefret ettiğim için çözümü green smoothie olayında buldum. mesela bi blenderda muz, ıspanak yaprağı, marul, maydonoz falan karıştırıyosun. yemyeşil bi içecek oluyo ama içtiğinde ilginç bi şekilde sadece muzun tadı baskın oluyor. kesinlikle tavsiye ederim. her gün içiyorum bi bardak.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (24.10.14 23:40:36) 
Çok var öyle. İlk aklıma gelen ince dilimler halinde doğranıp kızartılmış patlıcanın üzerine yumurta.


  • cetoxim  (24.10.14 23:40:50) 
abi bamya yapaman sen gec onu, ugrasman yani. o yüzden brokoli + yogurt gom gomebildigin kadar.

onun disinda taze fasulye yapmak da cok zor degil, ama ben ugrasmam meselam, yemem gerekiyorsa gidip bir lokantada yiyorum sebze yemegi. onun disinda brokoli arti yogurt.
  • vedat chili peppers  (24.10.14 23:41:45) 
@mea, vardı en son, olması lazım.

@bagdf, süpermiş abi bunlar. muhakkak bakacağım. şu an benim için biraz pahalı kaçıyor ama 3 gün dışardan yemezsem parası çıkar zaten sanırım :)

@cetoxim, abi sağlıklı beslenme diyom sen patlıcan kızartma diyon.

@vedat, you underestimate my power...
  • pescador  (24.10.14 23:42:31 ~ 23:42:57) 
çeşitli sebzeleri güzelcene temizleyip doğruyorsun. nemli bir şekilde kapaklı borcama koyuyorsun. ortalama 8-10 dakika pişiriyorsun. (içindeki sebzelere, kabın doluluğuna göre ve de fırınına göre artık 1-2 pişirme sonra öğrenirsin kararını) sebzeler haşlanıyor.

sonra tuz, limon, sızma zeytinyağı. buna da üşenilmez artık.
  • mea maxima culpa  (24.10.14 23:46:06 ~ 23:47:51) 
makarnaya krema yerine karnabahar püresi, brokoli püresi falan kat. çok güzel oluyor.


  • april12th  (24.10.14 23:48:34) 
ya yok her türlü hepsine üşenilir de, yapmak zorundayım. bacağımı kolumu kescekler yakında yoksa. daha vedat'la boks moks yapçaz ben düz yolda yürüyemiyorum. toparlamam şart.


  • pescador  (24.10.14 23:49:11) 
yapması en zahmetsiz sebze yemekleri patates, kabak, kereviz, karnabahar. bunları at salçalı sıcak suya haşlansın. bunlar çok şey değil.


  • habes papaz  (24.10.14 23:49:21) 
chow mein yapın!
kabak
havuç
yeşil soğan
mantar

bunları soteliyoruz. bi yandan da noodle haşlanıyor. sonra soya sosuyla birlikte noodle ve sotelediğimiz sebzeleri ekliyoruz. ta daaa. mis gibi sağlıklı yemek
  • allanpoe  (24.10.14 23:49:59) 
Sarımsaklı yoğurdu neyin üstüne dökersen güzel oluyor. Haşlanmış karnabahar brokoli bu şekilde iyi gidiyor. Ayrıca kabağı falan hiç pişirmeden yoğurdun içine rendelersen baharatla muhteşem bir tat oluyor. Burada ana unsur yoğurt. Ben uzun süredir bu şekilde besleniyorum, başka türlü yenmiyorlar artık.


  • angelus  (24.10.14 23:52:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.