[]

burnum tıkalı, uyuyamıyorum yardım

son birkaç gündür hasta gibiyim 2 gündür de burnum tıkanıyor zor zoruna uyuyuyorum. ama bugün cidden uyuyamadım. böyle daralma geliyor içime klostrofobi varmış gibi sanki bi anda kalkasım geliyor. napmam lazım? burun açıcı sprey olmadan alternatif çözüm var mıdır?

daralma hissi için ise psikolojik destek gerekli midir? çünkü diğer insanlar burnu tıkalı olsa bile uyuyabiliyorlar. ben denizin altında falan nefesimi tuttuğumda bile hemen kafamı çıakrasım geliyor tutamıyorum.


 
Burun açıcı spreye alternatif burun açıcı hap var.

Başka yapabileceklerin;
Bol su içmek
Burnunu temizlemek
Tuzlu su sıkmak
Buhar koklamak
  • Lim5  (24.10.14 08:42:49) 
önce doktora git.
herhangi bir sorun var mı diye.
tuzlu+su veya eczanelerde satılan okyanus suyu.
  • seyduna6687  (24.10.14 10:08:25) 
Kaynamış suyun içerisine nane dökün, çorba kasesi bile iş görür. Tülbenti kafanıza örtün kase içerisinde kalacak şekilde. O şekilde burundan nefes alın sürekli. Sıcak su ve nane oraları açacaktır. Vicks var mesela buna benzer çok iyidir. Ne yaparsanız yapın otrivine kullanmayın çok pis bağımlılık yapıyor 3 sene de zor kurtuldum. Sakın diyorum.


  • liriamer  (24.10.14 10:09:00) 
Otrivine burun spreyi kullan, eczanede 5 lira birsey, aninda aciyor burnu...


  • susak agizli suser  (24.10.14 10:44:31) 
sakın ola burun spreyi kullanma. sakın...
bağımlılık yapıyor. sorun çözmez.
bol su iç. @liriamer'in önerilerini dinle. kaynar suyun içine vicks ya da buğuseptil dök. buharını solu. o sinüsler bronşlar bildiğin akıyor. beynin akmış, kafan açılmış gibi tahatlıyorsun. üstelik doğal.
bunun dışında şansın varsa ve çıkışta kendini koruyabileceğine inanıyorsan hamama git. Üşükterleten'de vakit geçir. Spa merkezleri de olur. Fin hamamına gir. Girmeden önce biraz bal koydur. Bal buharlaşsın, havalanan buhara karışsın. İçeride buharlı havayı solu. Canım çekti be!!!
  • cliquot  (24.10.14 10:52:21) 
aynı durum var ben de kaynar suya nane kekik döküp bi nevi buğu yaptım. dün de saunaya gittim bugün daha iyiyim sesim de düzeldi biraz.


  • kakao  (24.10.14 12:41:13) 
Otrivine al eczaneden. fakat 2-3 seferden sonra kullanırsan bagimlilik yapar, başına bela alırsın.

sadece gece yatmadan sık 2-3 gun boyunca. sonra da bırak.
  • archely  (24.10.14 13:02:03) 
otrivine'yi 1.5 sene kullandım. lise zamanı bağımlılık yapmıştı. çok zor bıraktım ama kurtuldum sonunda. şimdi 2-3 defa kullansam tekrar tetikler mi o bağımlılık kendini?


  • oddyseus  (24.10.14 13:04:28 ~ 13:04:42) 
breathe right burun bandı. tek geçerim.

otrivin'i max. 5 gün sonunda kesmezseniz yeniden bağımlı hale gelirsiniz. o kendi kabuğuna çekilmiş burun etlerinin rahatlığını başka hiçbir şey vermiyor çünkü.
  • in pyjamas  (24.10.14 13:07:12 ~ 13:08:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.