[]

Kaç dil biliyorsunuz ?

www.youtube.com

2 dil biliyorum .Siz ? Çocuk 20 dil öğrenmiş ..


 
1


  • hııevet  (24.10.14 01:33:55) 
2


  • coralblush  (24.10.14 01:34:48) 
türkçe anadilim
iyi derecede fransızca ve ingilizce
orta-az derecede ispanyolca
basılı metinleri okuyabilecek kadar osmanlıca
selamlaşıp sayı sayacak kadar almanca
çok az latince
  • mistreated  (24.10.14 01:39:41 ~ 01:40:10) 
Ana dil Türkçe.
İyi derecede İngilizce.
İki sene lisede Almanca gördüm, günlük birkaç şey konuşabilirim. Duolingo'dan bakıyorum.
Birkaç cümle Korecem var. Bunu ilerletirim zaten kolayca.
Bir sürü dilden de bir sürü kelime biliyorum ama çok bir işe yaramaz galiba.

Edit: Gramer veya kelime öğrenmeyi zor bulmuyorum. Kültürünü, deyimlerini öğrenmek zor olan. Korece meselesine gelince bir iki sene için evet gideceğim.
  • Lim5  (24.10.14 02:12:11 ~ 13:09:09) 
ana dil Türkçe
İngilizce (iyi derece)
İbranice (iyi derece)
kürtçe (iyi derece)

Farsçaya başlamıştım geçen sene. işten ayrılınca yalan oldu. ilk fırsatta tekrar başlayacağım.
  • sheridans  (24.10.14 02:21:21) 
türkçe ile 2


  • allanpoe  (24.10.14 02:30:01) 
Anadilim Türkçe.
Advanced seviyede İngilizce ve Beginner-Elementary arası bi seviye Almanca.

  • mutlusismankedi2015  (24.10.14 02:46:59) 
mecburi türkçe, telaffuz dışında gayet iyi ingilizce, türk eğitim sisteminin verdiği kadar almanca ve animelerden az da olsa japonca. bir kaç kelime, cümle anlayabiliyorum anca...


  • ucan spagetticanavari  (24.10.14 03:11:53) 
vay arkadaş herkes 5 dil konuşuyormuş. "birkaç cümle korecem var, bunu kolay ilerletirim zaten" diyen arkadaş da kore'de yaşıyor sanırım...

ayrıca ANA DİL yazılır şapşikler, önce türkçeyi öğrenin hele. çok sinirliyim.

bende upper-intermediate advanced arası ingilizce var. yazılı olarak her türlü iletişim kurarım. resmi kurumlara falan yazı yazabilirim, 2-3 sayfalık kavgalar edebilirim. sözlü iletişimde pratiğim zayıf olduğu için çok rahat olmasam da ingilizce konuşulan bi' yere bıraksan hayatımı çok rahat idame ettiririm yani. ama advanced demiyorum. çünkü o kadar rahat değilim. çünkü konuştuğum şeyin "dil" olduğunun, yerlileri tarafından bile hiçbir zaman tam olarak öğrenilemeyeceğinin farkındayım.

başlangıç seviyesinde almancam var. rammstein falan dinleyerek, nette gezinerek öğrendim. lisede almanca derslerimiz boştu. 12 yaşındayım, köfte severim, aa düsseldorflu musunuz ne güzel, fortuna düsseldorf'u çok severim diyebilirim. ya da barda fortuna maçı izlerken alman bir amcanın omzuna vurup HALA TAKIMDA TUTUYOLAR BU OROSPU ÇOCUĞUNU diye küfredebilirim. daha fazlası olmaz ama.

yine başlangıç seviyesinde italyancam var ama bu eğitimini aldığım dil olduğu için bir aksilik olmazsa 4 sene sonra ana dile yakın seviyede biliyor olacağım. yani şöyle söyleyeyim, konuşulanların yarısını hatta belki biraz daha fazlasını anlıyorum ama kendim konuşamıyorum kelime bilgim henüz çok zayıf olduğu için.

şimdi okulu bitirip romanya'ya falan kaçsam, bu arada almancayı da aradan çıkarsam... 25 yaşındayken almanca, italyanca, ingilizce biliyor olurum. 2 sene de romanya'da kaldık. oldu mu sana italyanca, ingilizce, almanca, rumence? kızlar ön rezervasyon yaptırmaya başlayabilir.
  • pescador  (24.10.14 06:33:10) 
Oo hava atıyoruz, ben de atıcam.

İngilizcem küçük yaşta bir süre abd'de kaldığım ve direkt orda öğrendiğim için çok iyi. Aksanı da orda kaptığım için zaten, konuştuğum abdlilerin falan hepsi beni abdli sanıyor. Daha geçen gün iki kanadalı kızla konuşuyodum, bi yarım saat sonra açıldı where are you from muhabbeti, türküm diyince inanmadılar ahah. En son pasaportu gösterdim de öyle ikna oldular.

Almanca var biraz da. Hamburg'da almanca kursuna gidiyordum geçen yaz. Orda kurstaki dünyanın değişik ülkelerinden gelen arkadaşlarla full takılıyoduk, herkes ingilizce bilmediği için full almanca anlaşıyoduk, muhtemelen gramerini falan katlediyorduk ama oluyordu yani. Kuzenim almanla evli mesela, enişteyle de konuşuyoruz geldikleri zaman. Ama herhangi bir almanla konuştuğumda çatır çatır hızlı yardırdığında takip edemiyorum, "können Sie bitte ein bisschen langsamer sprechen :(" falan diyorum, tane tane konuşurlarsa, çok abidik gubidik kelimeler kullanmazlarsa anlaşıyoruz.

Litvanya'da 1 sene erasmus yaptım, o ara baya baya Litvanca da konuşuyordum. Baya kız falan tavlamıştım sırf Litvanca konuşarak. İngilizce bilmeyen kız bulan bana geliyodu smslerde çevirmen oliym diye ahah. Ama litvanca başka yerde duymadığın için uzak kalınca unutuveriyorsun. Kalmadı pek o. Üzücü ama bi işe de yaramayacaktı pek zaten.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (24.10.14 07:30:34) 
Upp. int. İngilizce
Elementary İtalyanca.

  • charlesbukowskiineksi  (24.10.14 08:38:36) 
3


  • ben de  (24.10.14 09:40:06) 
6

Turkce - Ana dil seviyesinde
Ingilizce - Native-like seviyesinde
Ispanyolca - Ileri seviyede
Flemenkce - Orta seviyede
Rusca - Orta seviyede

Bunlar disinda Italyanca ve Portekizce, okuyup biraz yardimla anlayabilme ve basit gunluk konusmalar seviyesinde. Almanca da Flemenkce ve Ingilizce sayesinde az bucuk anlayip konusamama seviyesinde.
  • eastanbool  (24.10.14 12:57:55 ~ 12:58:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.