[]

Devren Dönerci Dükkanı Almak

Devren satılık bir ilan gördüm sizlerede sorup bilgi ve görüşlerini öğrenmek istedim;

Bursa'da sanayiye yakın bir yerde dediğine göre ; açık kaldığı süre boyunca [Bayramdan sonra hep kapalıymış] 20-25 kg tavuk döner , 8-10 kilo'da et döner satışı olan bir yermiş. Yani günlük yaklaşık 900 tl cirosu varmış...

Ama bayramdan bu zamana kapalı olması kafamda bazı soru işaretlerini oluşturmakta...

İstediği fiyat 12 bin civarı hava parası ve aylık kirası yerin 1.000 Tl civarıymış.

Sizce nasıl olur?

 
Oncelikle soyledigi rakamlari yariya bolun, genelde devren isyerilerde eger belgeleme durumu yoksa ciroyu abartiyorlar.
hava parasi, devir bedeli mi? dukkanda ne kadarlik malzeme ve mal var?
gida isi her zaman risklidir bu arada "mal curuyebilir". bence daha once bu iste deneyiminiz yoksa bir kere daha dusunun.
  • Sarix  (22.10.14 13:42:31) 
İyi usta, iyi malzeme ve iyi duyuru ile müşteri çekebilirsin.
Bursa'da sanayiye yakın demişsin ama Bursa sanayi kenti, her yer sanayi...

Eğer organize sanayi civarında bir yerse fiyatlar yükselir, genelde beyaz yakalar yemekhane yemeklerini beğenmediği için gelir. Hava parası normal.

Küçük Sanayi ise çok müşterin olur. Fiyatı düşük tutarsan. Ha Küçük Sanayi içinde dere boyundaki caddede ise bu yer, mekanın kaliteli olmalı. Hava parasını bilemem ama açılış maliyetin yükselir.

Otosansit ise ilginç bir yer. Girdikten sonra sol tarafta tamirhanelerin olduğu bölgede iş yaparsın.

İş bu duyuru cevabı tamamıyla ahkam kesmekten ibaret olup, yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Kaynak bilgi yetersizliği sebebiyle kahvede takılan emekli amca tadında cevap yazılmıştır.
  • cliquot  (22.10.14 13:45:01 ~ 13:45:20) 
Yazdığına göre günde 100gr'dan hesaplarsan porsiyonu, 400 civarı döner satıyor.

Tavuk döner'in porsiyonuna 3, Et'in 5 dersen; (250*3) + (150*5) = 1500TL yapar. Bu sadece döner'den kazanması gereken.

Günlük 900 TL sanki söylediği satışa göre bayağı düşük bir ciro.

Bildiğim mal gibi hesap yaptım ama bi tutarsızlık var gibi sanki söylediği şeylerde.
  • archely  (22.10.14 13:45:09) 
neden devrediyor? ben olsam işleyişini gözümle görmediğim hiç bir yeri devralmazdım.


  • merhum  (22.10.14 13:50:59) 
Devretme sebebini bende merak edip sorduğumda ; Dükkanın sahibi olduğunu bir arkadaşının açtığını fakat ona olan borçlarından ötürü devir ettiğini söyledi.. Bilmem doğru , bilmem yalan..


  • muratback  (22.10.14 13:52:14) 
eğer iyi bir usta bulursan al, bu iş üzerine tecrüben yoksa sakın girme!

iyi bir ekip kurarsan güzel para kazanırsın, kar oranı çok yüksektir.
  • intern in the house  (22.10.14 14:03:27) 
Tecrübem şu yönde bulunmakta ; Otelcilik mezunuyum ve hani servis ve müşteri ilişkilerinde iyi olduğumu düşünürüm. Pişirme ve Dizme konusunda ise hani bir eğitim bir şekilde aldıktan sonra başarırım düşüncesindeyim.


  • muratback  (22.10.14 14:05:14) 
siz bunun eğitimini almışsınız. alelade halktan birisi olarak gözlemlerimi yazayım.

nerede olursa olsun, hangi fiyat aralığı olursa olsun kaliteli malzemeden, lezzetli yemek olursa insanlar tutuyor o mekanı. bunun için de deneyimli işini bilen bir usta gerekiyor, kaliteli malzeme kullanacak, çalışan personel de ilgili ve güler yüzlü olacak.

örneğin fiyatları düşük tutayım diye kötü yağ kullanırsanız olmuyor.

bir de işinizin başında duracaksınız. samimi bir şekilde kendinizin de yemeyeceği yemeği satmayacaksınız. şuradan ucuzundan bişiler satalım, 3 kuruş ekmekten 5 kuruş etten kar edelim, günü kurtaralım mantığı kısa sürede müşteri kaçırıyor. önemli olan o müşteriyi tutmak, uzun vadede devamlı gelmelerini sağlamak.

naçizane halktan birisi olarak görüşüm bunlar.
  • mea maxima culpa  (22.10.14 14:20:32) 
döner işinde en büyük sıkıntı malzemenin uçması sen 30 kilo döner takarsın. 5 kilosu uçar gider. eğer döner ustası değilsen, yüklü bi döner ustası masrafın da oluyor. eğer döner ustası değilsem küçük bir dönerci açmamın bir manası yok. tavuk döner dediğin şey taş çatlasa 3 tl. ekmeği,salatası,pişirmesi,gazı, usta parası, artması, temizlemesi, temin edilmesi derken zaten eline bişey kalmıyor. bu sebepten giriceksen de, tavuk değil et döner işine gir derim o da ustaysan veya ustan çok yakın akrabansa.


  • dramadi  (22.10.14 14:32:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.