[]

Tapuyu alırken evin fiyatını az göstermek

Sahibinden ev satın alacağız. Bir kısmını elden nakitle ödeyip, biraz da kredi çekeceğiz. Emlakçının önerisi satış sırasında tapu masrafını azaltmak için (20 bin kadar fark ediyor sanırım) fiyatı kredi çekilecek miktar olarak göstermek. İyi güzel de yarın bir deprem vs olsa, sigortadan alınacak para da bu sefer kredi miktarı gibi cücük bir miktar olmaz mı? Ya da benim aklıma gelmeyen başka ne gibi bir sakıncası olur? Değer mi böyle yapmaya yoksa tam miktarı mı gösterelim?




 
kendi kafana göre yapamiyorsun artik, belediyenin belirledigi bir rayiç var. o rayicin altinda gösterirsen maliyeden ceza geliyor.


  • atmaca.ged  (20.10.14 23:49:59) 
Deprem sigortası zaten sadece konutun yeniden yapım maliyetini öder, istersen en tepeden göster bir şey fark etmez.


  • maxim gorki  (20.10.14 23:55:45) 
bu konuda vergi dairesiyle bizatihi yaptığım görüşmede vergi daireleri bunun peşine düşmüş şu an. geriye dönük 5 yılı da inceliyorlarmış. yani bırak yapmayı son 5 yılda yapanlar da ceza yiyecek. bulaşmayın derim.


  • kakao  (21.10.14 00:02:58) 
Emlakci tam kredi miktari kadar satis rakami oneriyorsa durust davranmiyor.soyle bir durum var.kredi evin rayicinin %75 ine cikti kabul edilir.yani 75000 kredi kullaniyorsan ev 100000 kabul edilir.maliye aradaki farkin zararini hesaplayip size 5. Yil dolmadan ceza olarak gonderir.keza atmacanin soyledigi belediye rayicinin altinda satis yapamazsin.rayic genelde dusuk oldugu icin siz kullandiginiz krediyi %75 kabul edip hesabini yapin ve o rayicin altinda gostermeyin degeri.


  • cizgilipijama  (21.10.14 00:09:02) 
@cizgilipijama tam kredi miktarı kadar değil sanırım. Zaten kullanacağımız kredi esas satış miktarının çok altında ki. Satışın %25'i kadar kredi çekeceğiz. Bu durumda evin rayici de asıl fiyatının %33'ü mü olacak? Atıyorum 75000 kredi çekilecek ama evin fiyatı 300000. Evin rayici 100000 görünecek. Tamam o zaman satışı kredi miktarı değil de 100000 olarak gösterirsek resmi olarak bir sıkıntı çıkmaz mı diyorsun?


  • long live rock n roll  (21.10.14 00:29:13) 
ayrica evi 5 sene icinde satmayi planliyorsaniz biraz daha yuksek gostermeniz sizin faydaniza olur.
cunku 5 yil icerisinde satilmasi durumunda satis bedeli - aldiginiz bedel miktari kadar gelir vergisi oduyorsunuz.
yalniz bu durum sattiginiz kisinin evin bedelini sizin aldiginiz bedelden yuksek gostermek istemesi durumunda olusuyor.
biraz karisik oldu sanki.
  • wishmaster  (21.10.14 01:37:43) 
Long live gece uyumusum simdi gordum.aynen dusundugun gibi.kredi rakamin/3 * 4 . Ama bu deger belediye rayicinin altinda olmamali.bu sefer o kotaya takiliyorsun. Rayicin veya bu rakamin bir kac bin lira ustunde islem tamamdir.butun evraklari ve belediye rayic kagidini saklayin.cunku maliye 5 yil dolmadan 1 ay kala cezayi gonderiyor faiziyle.durumunuzu kanitlarsiniz.

Birde soyle bir durum var,ozellikle yeni yapilan sitelerde emsal oranlari var.butun evlerin 500 e satildigi yerde sen 100 e satis yaparsanda ayni durum var.eger site gibi bir yerse yonetiminden bilgi alin.
  • cizgilipijama  (21.10.14 08:40:51) 
bi de şöyle bir uç durum olabilir diye duydum
diyelim ki evi aldınız, tapuda da düşük gösterdiğiniz. Karşı taraf ben satmaktan vazgeçtim diyip tapu iptal davası açıp kazanırsa, size sadece tapudaki bedeli ödüyormuş. ne kadar doğrudur bilemem

  • spankenstein  (21.10.14 10:10:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.