[]

Çamaşır yıkama sorusu (caps ekli)

Merhabalar!

Hemen hemen hayatımda ilk defa çamaşır yıkayacağım (bi kaç saat önce ilk denemeyi yaptım, program bittiğinde çamaşırlar hala çok ıslaktı)

Ekte yer alan program ayar tekerleğinden neyi seçmem lazım?
Çok kirli olmayan, mavi-gri tonlarda 10 kadar %100 pamuklu gömlek yıkamak istiyorum. Olabildiğince en kısa sürede mininmum ıslaklıkla nasıl hallederim? Zira ecnebi bir memlekette yurttayım ve kurutma makinesi yok.Fotoğraftaki ayarlara göre tarif edebilir misiniz?

Ayrıca, 2. fotodaki 3 tane hazneden hangisine deterjan koymam gerekiyor? Yumuşatıcı olmadığı için koymayacağım.

Cevaplar daha sonra tik'lenecektir.
Teşekkürler.

 
deterjanı en soldaki göze koyacaksın. tekerleği çözebilirsem editlerim.


  • mattiadestro  (20.10.14 19:15:17) 
öncelikle çok ıslaktan kastınız su damlatacak kadar değilse normal bi ıslaklıktır o. onun dışında önce bildiğimiz konudan gidecek olursak resimdeki en sağdaki göz ön yıkama, ortadaki göz yumuşatıcı, en soldaki ise ana yıkama için. ön yıkama yapsın istiyorsanız hem makinayı ön yıkamalı programda açmanız hem de o göze deterjan koymanız gerekir.

asıl sorun hangi programı seçeceğiniz, açıkçası çok iyi kavrayamadım makinanın program düğmesini ama, en kısa süreden kastınız gerçekten kısa bir süre ise, yani deterjanla birkaç kere dönsün makina yeter, çamaşırlar kirli değil zaten diyorsanız oradaki saat işaretine benzer yere getirirseniz muhtemelen yarım saat içinde yıkanmış olacaktırlar. ya da biraz daha düzgün yıkanmasını istiyorsanız yine sağ taraftaki 40 veya 30 derecelerden birini seçebilirsiniz. bu da en az bir buçuk-iki saati alan bir yıkama olacaktır. maksimum kuruma içinse deterjan koyduğunuz haznenin yanındaki tuşlardan biri ekstra kurutma sağlayacaktır ve buna ek olarak makina bitiminde sol üst tarafta yuvarlak daire çizen yere getirdiğiniz zaman programı, yalnızca kurutma yapacaktır. ancak tüm bunlara rağmen o gömleklerin düzgün bir şekilde en az bir gün boyunca asılmaları gerek ki kuruyabilsinler.

son olarak dediğimiz ekstra kurutma işlemlerini yapmanız durumunda gömlekler ekstra buruşuk bir halde makinadan çıkacaktır haberiniz olsun.
  • bosver nicki  (20.10.14 19:28:51) 
sıfırın solunda yer alan sıkma ve durulama hocam. dairesel olan sıkma, ok aşağıya giden durulama.


  • tolgan  (20.10.14 19:40:14) 
O yuvarlağımsı kutucukların daralıp bittiği yerler başlangıç ve bitş noktaları. Onlardan sağ alta doğru bir 30 derecenin altında saat sembolü var ya, o en hızlı yıkama. Siyah, solmasın ya da sünmesin dediğin nadir şeyler için de tam zıttında, sol üste doğru 30 un altındaki el resmine getireceksin (kazağını falan yıkarken.)

nemli olması normal ama su damlıyorsa ya da birşeyi sıkman gerekiyorsa en üst soldaki o girdap resmine getirirsin.
  • taqster  (20.10.14 19:59:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.