[]

diyelim ki?

Bir sinifin sinif öğretmenisiniz. Ve kendi capinda iyi bir sinif. Simdi bu sinifta neler yaparsam onlari her anlamda guzel yetiştirmeye katki saglamis olurum? Ben ogretmen olarak elimden gelenleri zaten yapmaya calismayi düşünüyorum. Fakat hani disardan insanlar olarak, ogretmenler su alanlarda da biseler yapsa onlari egitse diyebileceginiz farklı, hic düşünmediğim seyler düşünenler vardir belki. Ondan soruyorum sizlere.




 
Geçen gün aklıma geldi. Öğrencilerin tahtaya çıkıp bir şeyler anlatmaları bence onların gelişimi için çok önemli. 10'ar dakika konuşsunlar. Okudukları bir kitaptan bahsetsinler, veya bir ders konusunu kendileri anlatsın. Grup çalışmaları da yapsınlar. Bunlar çok önemli bence.


  • aguilas negras  (20.10.14 15:27:45) 
Hemen söylüyorum. 6. Sinif.


  • evc  (20.10.14 15:30:12) 
toplumsal sorumluluklar ve nezakete uygun davranışlar aşılanabilir bence. örneğin ilkokul çocuklarının hemen tümü koca koca cips paketleri vb çöpleri yere sallıyor yedikten sonra, uyarsan da hiç umursamıyorlar. toplu taşıma araçlarında çok itiş kakış yapıyor ve bağırıyorlar. küfür desen gırla. bunun gibi şeylere yönelik izan öğretilebilir bence, aile vermiyor belli ki..


  • manuel mandalina  (20.10.14 15:31:57 ~ 15:32:38) 
Cok guzel seylerden bahsediyorsunuz. Sevgili manuel in bahsettigi konu ise gercekten beni de fazla düşündüren bi konu. Aynen aile vermiyor. Ben nasil etki edebilirim. Söylüyorum evet uyarıyorum evet. Ekstradan nasil bi yöntem izlenebilir?


  • evc  (20.10.14 15:39:47) 
ahlaklı, terbiyeli olmaları için konuşmalar yapabilirsin. yeni nesilden cidden korkuyorum ben. gerisi gelir zaten.

soyluya da +1. biz sınıfa küçük bir kitaplık koyup evdeki kitapları getirmiştik. haftada 4-5 kitap bitiriyodum bu yöntemle.
  • seksen9  (20.10.14 15:40:53 ~ 15:44:37) 
bir ögretmenin yapmamasi gereken bir sey varsa, bu da terbiyeli olmalari icin onlarla konusman, gerci kosullar zorluyor herkes yapiyor, ama konusarak onlari ikna edemezsin. göstermen örnek olman onlarin kendilerinin kesfetmesine izin vermen lazim. ne ögretiyorsun bilmiyorum ama her branş icin gecerli olabilecek sinif ici aktiviteler var. ögretmen olabildigince görünmez oldugunda o sinif güzel bir sinif olur, cocuklarin kesfetmesine izin ver. onlar kendi dogrularini kendileri olustursunlar. senin sınıf icindeki konusman sınıftan cikinca etkisini yitiriyor.


  • atmaca.ged  (20.10.14 15:46:15) 
@atmaca ders dinlemekten hepimiz sıkılırdık o dönemde. öğretmen birden hayata dair şeyler anlattı mı pür dikkat dinlerdik ama. ergenlik-çocukluk belki ama öğretmenin söylediği şeyleri doğru kabul ederdik hatta etkilenirdik. ya da bizim gözümüzde öğretmenin yeri farklıydı.


  • seksen9  (20.10.14 15:52:11) 
her çoçuğun belirgin bir özelliğini arkadaşlarına överseniz o çocukları kimse tutamaz.
çocuklar ayşe süper resim yapıyor çok beğeniyorum gibi.
çocuklar cem matematik de çok başarılı gurur duyuyorum gibi.
  • jamswety  (20.10.14 15:56:35) 
apod diye sitesi var nasa'nın, her gün bir astronomi fotoğrafı yayınlanır. o siteyi çocuklara tanıtırsan bile ufukları menzilleri artar.
çeviri lazım olursa ben yardımcı olurum.

  • namus ninjası  (20.10.14 16:15:18) 
Ya supersiniz cidden. @namus ekstradan guzel fikir ve sağol.


  • evc  (20.10.14 16:30:10) 
bence örnek olmak en önemlisi, hepsine adil davranarak adalet duygusu aşılamak gibi.
bir de hep aklıma gelir- sanırım bu daha çok branş öğretmenlerinin görevi ama mesela bence her hafta farklı bir müzik türünün önde gelen örneklerinden dinletmek en azından hangi tür müzikleri sevebileceklerini anlamalarına yardımcı olabilir. aynı şekilde resim dersinde 23 nisan resmi yapın demek yerine dünyadan ve ülkemizden bilinen ressamların eserleri yorumlanabilir vb.

  • kalimotxo  (20.10.14 16:37:02) 
Ben hepinize hayran kaldim. Nerden alabilirim eski sayilari acaba? Ist da. Kurallar koymuştuk bi sinifta. Herkes kendi kuralina sahip cikacakti. Ama uymazsak nolur anlayışındalardi daha cok. Hani bi ceza bise olmali gibi düşünüyorlar. Ben de acikcasi nasil bise olabilir bulamadim. Tamam evet ödül şeklinde de düşündüm ama ceza daha etkili sanırım üstlerinde.


  • evc  (20.10.14 17:13:12) 
yok be hocam. sen ne yaparsan yap okumayan okumuyor. biliyorum sorduğun soru çok daha ince bir noktada ama küçük hesaplar uzun vadede bir getirisinin olduğunu düşünmüyorum. muhakkak yapıyorsunuzdur ama mesela ders dışındaki aktiviteleri arttırabilirsiniz.


  • gokhan atestepe  (20.10.14 18:11:20) 
ciğerdelen +1 dinlemek çok önemli.
ben dinlemeyi hala bilmem, şu yaşımda anlıyorum ki, annem de öyle, bana da öyle öğretmiş olsa gerek. böyle şeyler küçük yaşta nasıl yerleşirse öyle gidiyor ve alışkanlık, devamında da karakter haline geliyor malesef.

  • manuel mandalina  (21.10.14 23:27:48) 
Öğrenciyken nefret ederdim ama grup çalışması ve sınıfın önüne çıkıp bir konuyu anlatmak hem daha iyi öğrenmeyi sağlıyor hem de öğrencinin sosyal yeteneklerini arttırıyor. Küçük yaşta sosyal fobisini yenen ve özgüveni kuvvetli olanlar her zaman gelecekte daha başarılı oluyor her anlamda. Bunu sağlamaya yönelik çalışmalar iyi olur bence.


  • maxim gorki  (21.10.14 23:32:59) 
Böyle öğretmenler var mı yarabbim çok mutlu oldum şu soruyu görünce gerçekten.

Daha geçen gün şunu gördüm youtubeda ve çok beğendim: www.youtube.com

dersin sonunda veya arada sıkıldıkları zaman falan bölüm bölüm izletilebilir bence. 6. sınıf için ağır olur mu bilemedim -siz daha iyi bilirsiniz- ama en azından anadilimize sahip çıkan çocuklar olurlar.
  • buzbebek  (21.10.14 23:39:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.