[]

şeker hastalığını öğrenmek için hangi birime gidip ne yapmam lazım?

uzun zamandır bazı şüphelerim var bunun sonucunda eczaneye gittim açlık testi yaptım 109 çıktı ama adam bişeyin yok diyip gönderdi, pek güvenemedim gidip detaylı bir test yapmak istiyorum. duyduğuma göre dahiliyede yapıyorlarmış bunu tam emin olamadım, açlık testi için aç gitmek lazım tamam da kesin olarak öğrenmek için tokluk testi de yaparlar diye zannediyorum. bunun tahlilleri falan da vardır yani tam olarak neler yapmam gerektiğini bilerek gitmem benim işime geliyor çünkü 3 saatlik bir boşluğum var o boşlukta gidip test yapmam gerekli.




 
aç karna aile hekimine başvur, tetkik yapıversin.


  • siradisi00  (19.10.14 19:07:00) 
Saglik ocaginda ucretsiz parmak testi yapiliyor.


  • mavi istiridye  (19.10.14 19:07:58) 
dahiliyeye gidiyosun


  • mavibalık  (19.10.14 19:08:47) 
hocam akşam 7-8'den sonra bi şey yeme, sabahtan dahiliyeye git. doktorlar genelde "bende şu olabilir, şu testi istiyorum" dediğin zaman "haha benden iyi mi biliyosun şerefsiz" diye trip atıyor. o yüzden mümkün olduğunca ılımlı bir dille şekerden şüphelendiğini, kan testi rica ettiğini, iki saat aç kalınca bayılacak gibi olduğunu, çok yorgun hissettiğini vs. söyle. sonunda da "tabii ki en doğrusunu siz bilirsiniz efendim ben ölümlü bir hasta olarak aslına bakarsanız gerizekalıyım" diye de ekle, yoksa dediğim gibi trip atıyorlar.

daha sonra laboratuvara inip kan ver. sana bi kağıt verecekler, yemek listesi. oradakileri yiyip, 2 saat sonra gidip tekrar kan vereceksin. ama bu işlemler uzun sürebilir, yani 3 saatlik boşlukta hepsini halletmek zor olabilir.

vakit kaybetmemek adına laboratuvarı olan bir hastaneye gitmeni öneririm, hepsinde oluyor mu emin değilim. ben haseki'de yaptırmıştım. doktor testleri istedi, aşağı indim, 15-20 dakika sonra falan sıra geldi. verdim. sonra yemek yedim, 2 saat sonra geri geldim tekrar verdim. öyle.
  • pescador  (19.10.14 19:11:36) 
  • compadrito  (19.10.14 19:12:11) 
şeker yüklemesi yapıyorlar bunun için önceden gidip randevu alman gerekebilir. sana glikoz aldıracaklar eczaneden. onu içiriyorlar suya karıştırıp sonra 3 4 saat boyunca belirli aralıklarla kan ve idrar örneği alıyorlar. yanında biri olsun mümkünse şekerin olmasa bile test sonuna doğru iyice bitkin oluyorsun.


  • argent dawn  (19.10.14 19:20:42) 
12 saat bişey yemeyip aile hekimine gideceksiniz. ama belli saatlerde kan alımı yapılır, sürekli olmaz.


  • fayfim  (19.10.14 20:28:22 ~ 20:28:40) 
Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama Diyabet merkezleri var.


  • innerbliss  (19.10.14 20:30:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.