[]

tek yaşadıktan sonra ev arkadaşı olayına girmek

yapılası bir olay mıdır ki? epey bir süre tek başıma yaşadım, bunun rahatlığına da fena alıştım tabii; fakat evin her tarafı sorunlu olduğu için, geçenlerde oradan çıktım sözleşme bitince. eylül başından beri, başta kadıköy olmak üzere, anadolu yakasında dolaşmadığım yer kalmadı ama şehirde ev yok arkadaş. olanlar da dubai'de arsa alıyormuşuz gibi fiyatlar talep ediyor. her neyse, vaziyet böyleyken, birilerinin yanına 2. olarak çıksam mı diye düşünmeye başladım. üniversite zamanlarında, daha önceden kendisini tanımama rağmen sonraları pek anlaşamadığım bir ev arkadaşıyla kaldığımdan, pek sıcak bakmıyorum aslında; fakat fiyatlar bu durumdayken de başka çözüm yok gibi. freelance çevirmenlik yaptığımdan ötürü günümün büyük kısmı, bazen tamamı evde geçiyor. tek kalmak, bu iş için idealdi; fakat şimdi ne yapılacak bilemiyorum. hiç tanımadığım biriyle de eve çıkmak biraz manyakça geliyor. yani saçma salak bir durum var ortada. ne yapılsın?




 
%90 pişman olursun ev arkadaşıyla, tek başına yaşamaya alışınca sevgiliden başkası katlanılamaz kıvama geliyor.


  • diabolus79  (18.10.14 01:52:27) 
Tek basina yasamaya alismis biri olarak 20 gün evvel birini evime ev arkadaşı olarak aldim. pişman oldum sonra. Çok sorumsuz biriydi. Evi sahiplenmiyordu. 4 gün evvel aniden ona tek yasamaya devam etmek istediğimi, kendisine kalacak başka yer bulmasini istediğimi söyledim. İlk basta anlamadi. Yapabilecegimizi falan söyledi ama kesinlikle istemiyorum dedim. O da çıktı. Ev arkadaşı olayı çook zor anlayacağın. Hadi üniversite öğrencisi falanken insan pek sallamıyor bazı şeyleri ama belli bir olgunluğa gelince bir insanla beraber yasama fikri hakikaten insanı çok zorluyor özgürlüğünü kısıtlayabiliyor. Sana tavsiyem uç kuruş fazla ver ya da üç kuruş daha eksik olan bir ev bul ama özgür ol mutlu ol kaçan rahat olsun.


  • eburada  (18.10.14 08:33:49) 
alışamazsın yapma.


  • exist is pretty  (18.10.14 09:34:39) 
Daha küçük bir eve çık, daha az lüks olan bir yerde çık ama tek çık. Hele alıştıktan sonra ızdırap olur.

Tam uyuyacaksın arkadaşları gelecek, ev temiz diye bir gireceksin misafirinle, ortalığı bok götürüyor.

Duşa gireceksin bir bakmışsın küvet kıl tüy içinde. Bir yere yetişeceksin tuvalet/banyo dolu.

Fatura vakti gelecek, abi sen hallet sonra paslaşırız.

Yemek yapılacak, eli cebine gitmeyecek, bulaşıkları yıkamayacak.

Daha sayarım ama yazarken bile sinirlerim bozuldu.
  • kimlanbu  (18.10.14 10:01:09) 
Alisamazsin. hic deneme bence


  • mikmik  (18.10.14 12:07:32) 
sakın yapma öyle bişi


  • namus ninjası  (18.10.14 12:11:33) 
uzun yıllar yalnız yasadıktan sonra 2 ay evvel erasmus öğrencisi bi ev arkadası aldım. gayet memnunum. takıldıgım noktalar oluyor tabi ki ama buyutmuyorum. nasıl olsa şubatta gidicek ve o gidene kadar bütceme sagladıgı katkı benim baska planlar (yurtdısı tatili,evi boyatmak vs) yapabilmeme olanak saglayacak. kiramı ödeyemeyecek olsam bu evde oturmazdım tabiki ama ekstradan her ay bana ödediği para,ev işlerine yardımı,marketi yarı yarıya ödemek,faturaların yarısını ödemesi butun bunlar o kucuk olumsuzlukları gözardı etmeme yetiyor.

bu kız mesela alman,bilmiyorum butun almanlar böyle mi ama benim tabak bardak vs sehpada kalsa alıp mutfaga götürmez. ben kendi evim oldugu için onun bıraktıklarını (ki kendisi özenlidir kendi dagınıklıgı konusunda) arkasından toplarken gocunmam. evim dagınık ve pis olsun istemem cunku. ama o benim dagınıklıgımı benim dagınıklıgım olarak görüp umursamaz.

bence sonsuza kadar olmasa da dönem dönem ev arkadası almak iyidir. ki ben baya mesafeliydim bu olaya. duyuruya sormustum alsam mı diye. iyi ki almışım. o gidince şubatta yeni dönem bi kişi daha alayım diyorum hatta.
  • slalom  (18.10.14 13:25:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.