[]

ssk vs bağkur

bu bağ kur denilen olay ne oluyor? ssk'dan farkı nedir? sanırım bağ kurlu olmam gerekiyormuş, bağkurlu olunca sağlık hizmetlerinden filan yine tam yararlanabiliyor muyum? bağkur yerine ssk'lı olamıyoruz değil mi? biraz baktım daha fazla prim, daha az maaş diyorlar ama onlarda baya eskiden yazmışlar, değişti mi bu durumlar.




 
şimdiki mantık ne kadar para yatırırsan o kadar geriye döner mantığı.
bağ-kur'un sağlık hizmeti açısından sgk'dan bir farkı yok bildiğim kadarıyla. işveren olarak geçtiğin için bağkur zorunlu oluyor. eğer kendini başka bir yerde sigortalı gösterebilirsen bağ-kur ödemeyebilirsin.

  • rhan  (18.10.14 00:06:24) 
bagkur eski adı, yeni adı ile 4B oldu. maaşlı çalışan değilsen, esnaf vs ise 4B'li olmak zorundasın. maaşlı çalışan isen 4A'lı olmak zorundasın. eskiden epey fark vardı ama artık pek kalmadı diye biliyorum.


  • dafuq  (18.10.14 00:07:47) 
emekli olma şartları (prim ödeme süreleri) farklı. ama en önemli fark emekli maaşı bağkur'da daha düşüktür.


  • kakao  (18.10.14 00:10:30) 
şimdi kendimi başka yerde sgklı gibi gösterebilirim ancak iş yeri üstüme olunca o sorun olmaz mı?

@rhan : öncelikle teşekkür ederim. o zaman bu emeklilik maaşı kısmında sıkıntı olmayacak demektir eğer primi fazla yatırtırsam. bir sgklı kadar olma ihtimali var yani.

not: bu arada işveren ben değilim esasen. çalıştığım yerin sahibi bir başka şahıs ancak maliye ve diğer tüm kayıtlar mecburen benim üstüme.
  • civcivlere buyuk atan adam  (18.10.14 00:11:40) 
Bağkurlu olarak 5000 lira üzerinden ödeme yapabilirsin.
Yanında çalışan sigortalı biri senin adına işi devam ettirebiliyorsa sorun olmaz.

  • rhan  (18.10.14 01:06:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.